Aspergesalade met gekookte ham
Recept

Aspergesalade met gekookte ham

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 grote asperges
  • 150 gram gekookte ham in blokjes gesneden
  • 4 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 4 kleine augurkjes
  • 8 zilveruitjes uit bokaal
  • Verse dille
  • Een eitje
Aspergesalade met gekookte ham

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de asperges beetgaar, ook niet te zacht!

2 / 8

Snij de asperges in kleine stukjes.

3 / 8

Kook het eitje hard (8’) schil het onder koud lopend water en snij het eiwit in kleine blokjes (het eigeel gebruiken we niet

4 / 8

Snipper de zilveruitjes en de augurken fijn.

5 / 8

Meng de yoghurt en de mayonaise met de mosterd tot een gladde saus.

6 / 8

Meng de asperges en de ham met de zilveruitjes, de augurkjes en de saus.

7 / 8

Meng er de fijngesnipperde dille onder.

8 / 8

Kruiden met peper en zout.

Laat het smaken.

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken. Dan kun je de asperges best als allerlaatste toevoegen, want die zijn meestal net iets zachter dan de vers gekookte die je iets meer al dente houden kunt, en dus makkelijker mengen met de andere ingrediënten.

Bereiding

  1. Kook de asperges beetgaar, ook niet te zacht!
  2. Snij de asperges in kleine stukjes.
  3. Kook het eitje hard (8’) schil het onder koud lopend water en snij het eiwit in kleine blokjes (het eigeel gebruiken we niet
  4. Snipper de zilveruitjes en de augurken fijn.
  5. Meng de yoghurt en de mayonaise met de mosterd tot een gladde saus.
  6. Meng de asperges en de ham met de zilveruitjes, de augurkjes en de saus.
  7. Meng er de fijngesnipperde dille onder.
  8. Kruiden met peper en zout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Getoast brood uit de broodrooster is altijd lekker. Het geeft een extra bite die plezant is. En in het weekend of bij de brunch vind ik het heerlijk om een net iets luxueuzere versie dan de traditionele toast met boter en kaas te maken … Lees meer

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles … Lees meer

CROQUE MONSIEUR DE LUXE

Croque monsieur de luxe

In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend … Lees meer

START DE ZATERDAG MET EEN GEZOND ONTBIJT

Start de zaterdag met een gezond ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger … Lees meer

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer

RECEPT GEMBER- EN CITROENTHEE

Recept gember- en citroenthee

Ik ben en blijf een grote fan van gember- en citroenthee. Het is super simpel om klaar te maken, en behoorlijk efficiënt om gezond aan de dag te starten en makkelijker je vet te verbranden … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer