Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken. Dan kun je de asperges best als allerlaatste toevoegen, want die zijn meestal net iets zachter dan de vers gekookte die je iets meer al dente houden kunt, en dus makkelijker mengen met de andere ingrediënten.

Bereiding

  1. Kook de asperges beetgaar, ook niet te zacht!
  2. Snij de asperges in kleine stukjes.
  3. Kook het eitje hard (8’) schil het onder koud lopend water en snij het eiwit in kleine blokjes (het eigeel gebruiken we niet
  4. Snipper de zilveruitjes en de augurken fijn.
  5. Meng de yoghurt en de mayonaise met de mosterd tot een gladde saus.
  6. Meng de asperges en de ham met de zilveruitjes, de augurkjes en de saus.
  7. Meng er de fijngesnipperde dille onder.
  8. Kruiden met peper en zout.