CROQUE MONSIEUR DE LUXE
Recept

Croque monsieur de luxe

Dit heb je nodig  

  • Een paar sneetjes toastbrood (het lekkerste is om briochebrood of zelfs suikerbrood te gebruiken)
  • Truffeltapenade
  • Een paar plakjes brie de meaux (niet al te rijp)
  • Een paar plakjes beenham
  • Kwarteleitjes
CROQUE MONSIEUR DE LUXE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij met een ring (of de bovenkant van een glas) schijfjes uit het brood. Bak die licht aan in boter. Laat wat afkoelen.

2 / 8

Snij met dezelfde ring schijfjes uit de brie en uit de beenham

3 / 8

Besmeer de sneetjes brood met wat truffeltapenade

4 / 8

Beleg met de kaas en daarop de ham. Leg er een schijfje gebakken brood over

5 / 8

Zet een paar minuutjes in de oven op 160 graden

6 / 8

Bak de spiegelkwarteleitjes in de pan

7 / 8

Snij met dezelfde ring een mooie cirkel in het eiwit rond het eigeel.

8 / 8

Haal de croques uit de oven en leg er een spiegeleitje op

Laat het smaken.

In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend?

Croques zijn zo’n beetje dè trend van dit moment. Je kunt vandaag in de supermarkt al kant en klare mini-croques kopen, die zijn sowieso lekker bij het aperitief. Maar ze zijn ook zo makkelijk zelf te maken, en dan mag het net dat tikje specialer, wat exclusiever waarom niet.

Truffeltapenade vind je vandaag in elke delicatessezaak, en samen met de brie, de beenham en de het kwartelspiegeleitje is dit een heerlijk luxe-hapje.

Bereiding

  1. Snij met een ring (of de bovenkant van een glas) schijfjes uit het brood. Bak die licht aan in boter. Laat wat afkoelen.
  2. Snij met dezelfde ring schijfjes uit de brie en uit de beenham
  3. Besmeer de sneetjes brood met wat truffeltapenade
  4. Beleg met de kaas en daarop de ham. Leg er een schijfje gebakken brood over
  5. Zet een paar minuutjes in de oven op 160 graden
  6. Bak de spiegelkwarteleitjes in de pan
  7. Snij met dezelfde ring een mooie cirkel in het eiwit rond het eigeel.
  8. Haal de croques uit de oven en leg er een spiegeleitje op

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer