CROQUE MONSIEUR DE LUXE
Recept

Croque monsieur de luxe

Dit heb je nodig  

  • Een paar sneetjes toastbrood (het lekkerste is om briochebrood of zelfs suikerbrood te gebruiken)
  • Truffeltapenade
  • Een paar plakjes brie de meaux (niet al te rijp)
  • Een paar plakjes beenham
  • Kwarteleitjes
CROQUE MONSIEUR DE LUXE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij met een ring (of de bovenkant van een glas) schijfjes uit het brood. Bak die licht aan in boter. Laat wat afkoelen.

2 / 8

Snij met dezelfde ring schijfjes uit de brie en uit de beenham

3 / 8

Besmeer de sneetjes brood met wat truffeltapenade

4 / 8

Beleg met de kaas en daarop de ham. Leg er een schijfje gebakken brood over

5 / 8

Zet een paar minuutjes in de oven op 160 graden

6 / 8

Bak de spiegelkwarteleitjes in de pan

7 / 8

Snij met dezelfde ring een mooie cirkel in het eiwit rond het eigeel.

8 / 8

Haal de croques uit de oven en leg er een spiegeleitje op

Laat het smaken.

In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend?

Croques zijn zo’n beetje dè trend van dit moment. Je kunt vandaag in de supermarkt al kant en klare mini-croques kopen, die zijn sowieso lekker bij het aperitief. Maar ze zijn ook zo makkelijk zelf te maken, en dan mag het net dat tikje specialer, wat exclusiever waarom niet.

Truffeltapenade vind je vandaag in elke delicatessezaak, en samen met de brie, de beenham en de het kwartelspiegeleitje is dit een heerlijk luxe-hapje.

Bereiding

  1. Snij met een ring (of de bovenkant van een glas) schijfjes uit het brood. Bak die licht aan in boter. Laat wat afkoelen.
  2. Snij met dezelfde ring schijfjes uit de brie en uit de beenham
  3. Besmeer de sneetjes brood met wat truffeltapenade
  4. Beleg met de kaas en daarop de ham. Leg er een schijfje gebakken brood over
  5. Zet een paar minuutjes in de oven op 160 graden
  6. Bak de spiegelkwarteleitjes in de pan
  7. Snij met dezelfde ring een mooie cirkel in het eiwit rond het eigeel.
  8. Haal de croques uit de oven en leg er een spiegeleitje op

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer