
Foto: Stefanie Geerts
CROQUE MONSIEUR DE LUXE
In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend?
Croques zijn zo’n beetje dè trend van dit moment. Je kunt vandaag in de supermarkt al kant en klare mini-croques kopen, die zijn sowieso lekker bij het aperitief. Maar ze zijn ook zo makkelijk zelf te maken, en dan mag het net dat tikje specialer, wat exclusiever waarom niet.
Truffeltapenade vind je vandaag in elke delicatessezaak, en samen met de brie, de beenham en de het kwartelspiegeleitje is dit een heerlijk luxe-hapje.
Bereiding
- Snij met een ring (of de bovenkant van een glas) schijfjes uit het brood. Bak die licht aan in boter. Laat wat afkoelen.
- Snij met dezelfde ring schijfjes uit de brie en uit de beenham
- Besmeer de sneetjes brood met wat truffeltapenade
- Beleg met de kaas en daarop de ham. Leg er een schijfje gebakken brood over
- Zet een paar minuutjes in de oven op 160 graden
- Bak de spiegelkwarteleitjes in de pan
- Snij met dezelfde ring een mooie cirkel in het eiwit rond het eigeel.
- Haal de croques uit de oven en leg er een spiegeleitje op
Reacties