De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger. Maar toch ben ik me er, sinds ik afgevallen ben, bewust van dat met een lege maag aan de dag beginnen niet zo’n goed idee is.
Dus probeer ik elke ochtend toch een glas fruitsap te drinken en een Actimel, een gezonde graanreep te eten en een stukje fruit. Maar nu is het zaterdag en in het weekend mag het natuurlijk allemaal net iets grootser. Dus haal gewoon die koffiekoeken bij de bakker, eet een lekkere croissant en verwen jezelf maar eens goed.
Maar dan nog vind ik zuivel en fruit een goed idee aan het begin van de dag, ook al omdat het zo lekker is. Ik heb deze yoghurt met verse kaki gemaakt, maar die kun je niet zomaar in elke winkel vinden bij ons. Neem dus gerust een ander soort fruit, of blauwe bessen, nog zo’n favoriete gezonde snoepjes van mij.
Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer
23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer
Getoast brood uit de broodrooster is altijd lekker. Het geeft een extra bite die plezant is. En in het weekend of bij de brunch vind ik het heerlijk om een net iets luxueuzere versie dan de traditionele toast met boter en kaas te maken … Lees meer
Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles … Lees meer
In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend … Lees meer
Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer
Ik ben en blijf een grote fan van gember- en citroenthee. Het is super simpel om klaar te maken, en behoorlijk efficiënt om gezond aan de dag te starten en makkelijker je vet te verbranden … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer