START DE ZATERDAG MET EEN GEZOND ONTBIJT

De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger. Maar toch ben ik me er, sinds ik afgevallen ben, bewust van dat met een lege maag aan de dag beginnen niet zo’n goed idee is.

Dus probeer ik elke ochtend toch een glas fruitsap te drinken en een Actimel, een gezonde graanreep te eten en een stukje fruit. Maar nu is het zaterdag en in het weekend mag het natuurlijk allemaal net iets grootser. Dus haal gewoon die koffiekoeken bij de bakker, eet een lekkere croissant en verwen jezelf maar eens goed.

Maar dan nog vind ik zuivel en fruit een goed idee aan het begin van de dag, ook al omdat het zo lekker is. Ik heb deze yoghurt met verse kaki gemaakt, maar die kun je niet zomaar in elke winkel vinden bij ons. Neem dus gerust een ander soort fruit, of blauwe bessen, nog zo’n favoriete gezonde snoepjes van mij.

BEREIDING

  1. Doe de magere yoghurt in een schaaltje.
  2. Strooi er de granaatappelpitjes over en een lepeltje muesli.
  3. Doe er de in stukjes gesneden kaki bij (wat is dat toch een lekkere vrucht). Bestrooi met een beetje chiazaad. Knijp er wat vloeibare honing over en serveer met lekker veel muntblaadjes en wat zeste van limoen. Je dag zal nog nooit zo lekker én kleurrijk gestart zijn. Gezondheid!