Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles. Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien.
En in de verpakking zitten dan zes stukjes croissantdeeg. Je snijdt de driehoeken van elkaar, rolt ze tot croissantjes, en je stopt ze daarna volgens de aanwijzingen in de oven. En terwijl je wat sinaasappeltjes perst, de toespijs op tafel zet, en een eitje kookt, zal de keuken zich vullen met de heerlijke geur van zelfgebakken croissants.
Zelf vind ik het bijzonder leuk en feestelijk om eens gevulde croissants te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel werken als vulling voor heerlijke hartige croissants: pesto, allerlei soorten kaas, salami, gehakt, al dente gekookte groentjes etc …
Maar dit is toch één van mijn favorietjes, en bijna iedereen lust het: gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en fetakaas. Ik vind ze zelf het best als ze nog een klein beetje warm zijn. Zalig voor bij een mooi ontbijt, een feestelijke brunch of met een fris slaatje bij als lekkere lunch. Of om mee te nemen naar kantoor en je collega’s stikjaloers te krijgen.
Check ook zeker het Would Be Chef artikel Mini pizza’s met pesto en asperges voor nog meer Danerolles inspiratie.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer
Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer
We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer
Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer