Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles. Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien.

En in de verpakking zitten dan zes stukjes croissantdeeg. Je snijdt de driehoeken van elkaar, rolt ze tot croissantjes, en je stopt ze daarna volgens de aanwijzingen in de oven. En terwijl je wat sinaasappeltjes perst, de toespijs op tafel zet, en een eitje kookt, zal de keuken zich vullen met de heerlijke geur van zelfgebakken croissants.

Zelf vind ik het bijzonder leuk en feestelijk om eens gevulde croissants te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel werken als vulling voor heerlijke hartige croissants: pesto, allerlei soorten kaas, salami, gehakt, al dente gekookte groentjes etc …

Maar dit is toch één van mijn favorietjes, en bijna iedereen lust het: gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en fetakaas. Ik vind ze zelf het best als ze nog een klein beetje warm zijn. Zalig voor bij een mooi ontbijt, een feestelijke brunch of met een fris slaatje bij als lekkere lunch. Of om mee te nemen naar kantoor en je collega’s stikjaloers te krijgen.

Check ook zeker het Would Be Chef artikel Mini pizza’s met pesto en asperges voor nog meer Danerolles inspiratie.

Bereiding

 1. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mesje of in de blender.
 2. Snij drie plakjes gekookte ham diagonaal door, zodat je zes driehoekjes krijgt.
 3. Snipper wat bieslook fijn (of wat andere groene kruiden).
 4. Hak een teentje knoflook heel fijn.
 5. Haal het croissantdeeg uit de brikverpakking.
 6. Beleg de zes driehoekjes croissantdeeg telkens met een plakje ham, wat zongedroogde tomaten, look en bieslook, en met een zestal kleine blokjes fetakaas.
 7. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
 8. Rol het deeg op tot mooie croissants.
 9. Smeer de croissants in met wat eigeel.
 10. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.
 11. Bak de croissants een tiental minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.