Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Recept

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 brik croissantdeeg van Danerolles
  • Drie (best rechthoekige en grote) plakken gekookte ham
  • Een twaalftal half zongedroogde tomaten
  • Een kopje fetakaas in kleine blokjes (of een andere harde kaas die je vindt in de aperitiefafdeling van je supermarkt)
  • Een teentje look
  • Wat bieslook (of een ander groen kruid als basilicum)
  • Een eigeel
  • Provençaalse kruiden
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mesje of in de blender.

2 / 11

Snij drie plakjes gekookte ham diagonaal door, zodat je zes driehoekjes krijgt.

3 / 11

Snipper wat bieslook fijn (of wat andere groene kruiden).

4 / 11

Hak een teentje knoflook heel fijn.

5 / 11

Haal het croissantdeeg uit de brikverpakking.

6 / 11

Beleg de zes driehoekjes croissantdeeg telkens met een plakje ham, wat zongedroogde tomaten, look en bieslook, en met een zestal kleine blokjes fetakaas.

7 / 11

Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.

8 / 11

Rol het deeg op tot mooie croissants.

9 / 11

Smeer de croissants in met wat eigeel.

10 / 11

Strooi er wat Provençaalse kruiden over.

11 / 11

Bak de croissants een tiental minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles. Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien.

En in de verpakking zitten dan zes stukjes croissantdeeg. Je snijdt de driehoeken van elkaar, rolt ze tot croissantjes, en je stopt ze daarna volgens de aanwijzingen in de oven. En terwijl je wat sinaasappeltjes perst, de toespijs op tafel zet, en een eitje kookt, zal de keuken zich vullen met de heerlijke geur van zelfgebakken croissants.

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Zelf vind ik het bijzonder leuk en feestelijk om eens gevulde croissants te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel werken als vulling voor heerlijke hartige croissants: pesto, allerlei soorten kaas, salami, gehakt, al dente gekookte groentjes etc …

Maar dit is toch één van mijn favorietjes, en bijna iedereen lust het: gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en fetakaas. Ik vind ze zelf het best als ze nog een klein beetje warm zijn. Zalig voor bij een mooi ontbijt, een feestelijke brunch of met een fris slaatje bij als lekkere lunch. Of om mee te nemen naar kantoor en je collega’s stikjaloers te krijgen.

Check ook zeker het Would Be Chef artikel Mini pizza’s met pesto en asperges voor nog meer Danerolles inspiratie.

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Bereiding

  1. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mesje of in de blender.
  2. Snij drie plakjes gekookte ham diagonaal door, zodat je zes driehoekjes krijgt.
  3. Snipper wat bieslook fijn (of wat andere groene kruiden).
  4. Hak een teentje knoflook heel fijn.
  5. Haal het croissantdeeg uit de brikverpakking.
  6. Beleg de zes driehoekjes croissantdeeg telkens met een plakje ham, wat zongedroogde tomaten, look en bieslook, en met een zestal kleine blokjes fetakaas.
  7. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
  8. Rol het deeg op tot mooie croissants.
  9. Smeer de croissants in met wat eigeel.
  10. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.
  11. Bak de croissants een tiental minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer