Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Recept

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 brik croissantdeeg van Danerolles
  • Drie (best rechthoekige en grote) plakken gekookte ham
  • Een twaalftal half zongedroogde tomaten
  • Een kopje fetakaas in kleine blokjes (of een andere harde kaas die je vindt in de aperitiefafdeling van je supermarkt)
  • Een teentje look
  • Wat bieslook (of een ander groen kruid als basilicum)
  • Een eigeel
  • Provençaalse kruiden
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mesje of in de blender.

2 / 11

Snij drie plakjes gekookte ham diagonaal door, zodat je zes driehoekjes krijgt.

3 / 11

Snipper wat bieslook fijn (of wat andere groene kruiden).

4 / 11

Hak een teentje knoflook heel fijn.

5 / 11

Haal het croissantdeeg uit de brikverpakking.

6 / 11

Beleg de zes driehoekjes croissantdeeg telkens met een plakje ham, wat zongedroogde tomaten, look en bieslook, en met een zestal kleine blokjes fetakaas.

7 / 11

Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.

8 / 11

Rol het deeg op tot mooie croissants.

9 / 11

Smeer de croissants in met wat eigeel.

10 / 11

Strooi er wat Provençaalse kruiden over.

11 / 11

Bak de croissants een tiental minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Laat het smaken.

Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles. Je trekt eerst de papieren verpakking van rond het blikje, en dan kun je het brik gewoon opendraaien.

En in de verpakking zitten dan zes stukjes croissantdeeg. Je snijdt de driehoeken van elkaar, rolt ze tot croissantjes, en je stopt ze daarna volgens de aanwijzingen in de oven. En terwijl je wat sinaasappeltjes perst, de toespijs op tafel zet, en een eitje kookt, zal de keuken zich vullen met de heerlijke geur van zelfgebakken croissants.

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Zelf vind ik het bijzonder leuk en feestelijk om eens gevulde croissants te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel werken als vulling voor heerlijke hartige croissants: pesto, allerlei soorten kaas, salami, gehakt, al dente gekookte groentjes etc …

Maar dit is toch één van mijn favorietjes, en bijna iedereen lust het: gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en fetakaas. Ik vind ze zelf het best als ze nog een klein beetje warm zijn. Zalig voor bij een mooi ontbijt, een feestelijke brunch of met een fris slaatje bij als lekkere lunch. Of om mee te nemen naar kantoor en je collega’s stikjaloers te krijgen.

Check ook zeker het Would Be Chef artikel Mini pizza’s met pesto en asperges voor nog meer Danerolles inspiratie.

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv
Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Bereiding

  1. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mesje of in de blender.
  2. Snij drie plakjes gekookte ham diagonaal door, zodat je zes driehoekjes krijgt.
  3. Snipper wat bieslook fijn (of wat andere groene kruiden).
  4. Hak een teentje knoflook heel fijn.
  5. Haal het croissantdeeg uit de brikverpakking.
  6. Beleg de zes driehoekjes croissantdeeg telkens met een plakje ham, wat zongedroogde tomaten, look en bieslook, en met een zestal kleine blokjes fetakaas.
  7. Rasp er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
  8. Rol het deeg op tot mooie croissants.
  9. Smeer de croissants in met wat eigeel.
  10. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.
  11. Bak de croissants een tiental minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer