Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Getoast brood uit de broodrooster is altijd lekker. Het geeft een extra bite die plezant is. En in het weekend of bij de brunch vind ik het heerlijk om een net iets luxueuzere versie dan de traditionele toast met boter en kaas te maken.

Dit is één van mijn favoriete toasts. Ik gebruik zelf graag eens zuurdesembrood, omdat dat een heerlijke rustieke smaak geeft. Ik toast dat in mijn KitchenAid broodrooster. Verder beleg ik het met de klassieke ingrediënten van de populaire klassieker tomate crevette, die ik wel een beetje gepimpt heb, en een twist gegeven met de verse kaas en de zongedroogde tomaatjes.

Tover dit op tafel bij het ontbijt, of bij de brunch, eventueel zelfs met een glaasje champagne of heerlijk kopje thee geserveerd met de waterkoker van KitchenAid. Resultaat is een feestelijke maaltijd waar al je gasten blij zullen van worden.

Bereiding

  1. Doe de zongedroogde tomaatjes met de verse kaas, de mayonaise, ketchup en wat cayennepeper in de KitchenAid blender.
  2. Snij de kerstomaatjes in vier stukjes.
  3. Snipper de lenteui en de bieslook.
  4. Meng de grijze garnalen met de tomaatjes, de bieslook en de lenteui, doe er een beetje olijfolie bij, en kruid nog af met peper en zout.
  5. Snij mooie plakken van het zuurdesembrood en rooster ze in de KitchenAid broodrooster.
  6. Beleg de geroosterde boterhammen met de spread van tomaten en kaas.
  7. Beleg rijkelijk met de garnalen en tomaten.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS NOBEL CHARDONNAY

Er worden steeds boeiender wijnen gemaakt in België. De klimaatverandering helpt daarbij. Deze mooie chardonnay van Nobel wordt gemaakt op amper drie kilometer van ons huis in Lochristi. De wijnmakers stoppen al hun passie en kennis in deze minerale (Petit) Chablis achtige chardonnay.

Bestel hier mijn Nobel Chardonnay