Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel.

Ik maak mijn eigen versie met stukjes chocolade met hazelnoot, en ik bak het brood eerder als een taart, dus in een ronde vorm. Zo krijgt het net iets meer van patisserie dan van brood, en daarom noem ik het gebak. Het is in elk geval super makkelijk klaar te maken!

Je kunt het eten bij je ontbijt, of als gebakje in de namiddag, dat maakt allemaal niet uit. Anyway, geniet ervan, want dit is echt zeeeer lekker.

Bereiding

  1. Begin met het smelten van je boter op een laag vuurtje of in de microgolf
  2. Haal je rijpe bananen even door de blender zodat je een bananenpapje krijgt
  3. Hak in diezelfde blender de reepjes chocolade fijn
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar (ik gebruik mijn Kitchen Aid daarvoor)
  5. Boter een springvorm goed in
  6. Giet het beslag in de vorm
  7. Bak 60 à 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hangt wat af van je oven en de grootte van je bakvorm)
  8. Laat eventjes afkoelen en haal uit de springvorm