Bananengebak met hazelnoot chocolade
Recept

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 110 gram fijne suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten boter
  • 2 tl bicarbonaat
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 grote repen melkchocolade met hazelnoten
Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Begin met het smelten van je boter op een laag vuurtje of in de microgolf

2 / 8

Haal je rijpe bananen even door de blender zodat je een bananenpapje krijgt

3 / 8

Hak in diezelfde blender de reepjes chocolade fijn

4 / 8

Meng alle ingrediënten door elkaar (ik gebruik mijn Kitchen Aid daarvoor)

5 / 8

Boter een springvorm goed in

6 / 8

Giet het beslag in de vorm

7 / 8

Bak 60 à 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hangt wat af van je oven en de grootte van je bakvorm)

8 / 8

Laat eventjes afkoelen en haal uit de springvorm

Laat het smaken.

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel.

Ik maak mijn eigen versie met stukjes chocolade met hazelnoot, en ik bak het brood eerder als een taart, dus in een ronde vorm. Zo krijgt het net iets meer van patisserie dan van brood, en daarom noem ik het gebak. Het is in elk geval super makkelijk klaar te maken!

Je kunt het eten bij je ontbijt, of als gebakje in de namiddag, dat maakt allemaal niet uit. Anyway, geniet ervan, want dit is echt zeeeer lekker.

Bereiding

  1. Begin met het smelten van je boter op een laag vuurtje of in de microgolf
  2. Haal je rijpe bananen even door de blender zodat je een bananenpapje krijgt
  3. Hak in diezelfde blender de reepjes chocolade fijn
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar (ik gebruik mijn Kitchen Aid daarvoor)
  5. Boter een springvorm goed in
  6. Giet het beslag in de vorm
  7. Bak 60 à 75 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (hangt wat af van je oven en de grootte van je bakvorm)
  8. Laat eventjes afkoelen en haal uit de springvorm

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer