BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN
Recept

Balletjes van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo Parijse champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • Rozemarijn
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 5 el hoisinsaus
  • 8 el light mayonaise
  • 1 limoen
 
 
BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Cutter de paddenstoelen met twee sjalotjes, drie teentjes look, lekker veel rozemarijn en twee lepeltjes hoisinsaus fijn.

2 / 9

Kruid de paddenstoelen-mengeling met peper, zout en cayennepeper in de wok in wat hete olijfolie tot al het vocht verdwenen is (een minuutje of zeven).

3 / 9

Cutter intussen de pompoenpitten en de hazelnoten fijn.

4 / 9

Meng de gebakken paddenstoelen-mengeling met de gehakte noten en pompoenpitten.

5 / 9

Voeg paneermeel toe tot je een droge mengeling hebt (enkele lepeltjes).

6 / 9

Laat de mengeling wat afkoelen en rol balletjes (met nat gemaakte handen gaat dat zeer makkelijk).

7 / 9

Bak de balletjes een dikke tien minuten in een oven van 190 graden (draai half weg voorzichtig om).

8 / 9

Voor de saus: meng 8 el light mayo met 3 el hoisinsaus, het sap en de zeste van 1 limoen en twee fijngesnipperde lente-uitjes.

9 / 9

Schik alles samen op een bord zoals op de foto.

Laat het smaken.

Ballekes zijn altijd lekker. Maar ze kunnen ook super gezond zijn! Deze keer heb ik lekkere balletjes gemaakt van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten, met een fris pittig sausje bij. Helemaal vegetarisch en, als je de mayonaise achterwege laat, volgens mij zelfs een veganistisch gerechtje. Spreek me tegen als er links en rechts toch een dierlijk product in mijn gerecht is geslopen, maar ik denk het niet. Deze balletjes zien er behoorlijk fancy uit, maar zijn behoorlijk licht en alweer extreem gezond, door de paddenstoelen, noten en pompoenpitten die lekker veel vezels bevatten.

Bereiding

  1. Cutter de paddenstoelen met twee sjalotjes, drie teentjes look, lekker veel rozemarijn en twee lepeltjes hoisinsaus fijn.
  2. Kruid de paddenstoelen-mengeling met peper, zout en cayennepeper in de wok in wat hete olijfolie tot al het vocht verdwenen is (een minuutje of zeven).
  3. Cutter intussen de pompoenpitten en de hazelnoten fijn.
  4. Meng de gebakken paddenstoelen-mengeling met de gehakte noten en pompoenpitten.
  5. Voeg paneermeel toe tot je een droge mengeling hebt (enkele lepeltjes).
  6. Laat de mengeling wat afkoelen en rol balletjes (met nat gemaakte handen gaat dat zeer makkelijk).
  7. Bak de balletjes een dikke tien minuten in een oven van 190 graden (draai half weg voorzichtig om).
  8. Voor de saus: meng 8 el light mayo met 3 el hoisinsaus, het sap en de zeste van 1 limoen en twee fijngesnipperde lente-uitjes.
  9. Schik alles samen op een bord zoals op de foto.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer