BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN

Ballekes zijn altijd lekker. Maar ze kunnen ook super gezond zijn! Deze keer heb ik lekkere balletjes gemaakt van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten, met een fris pittig sausje bij. Helemaal vegetarisch en, als je de mayonaise achterwege laat, volgens mij zelfs een veganistisch gerechtje. Spreek me tegen als er links en rechts toch een dierlijk product in mijn gerecht is geslopen, maar ik denk het niet. Deze balletjes zien er behoorlijk fancy uit, maar zijn behoorlijk licht en alweer extreem gezond, door de paddenstoelen, noten en pompoenpitten die lekker veel vezels bevatten.

Bereiding

  1. Cutter de paddenstoelen met twee sjalotjes, drie teentjes look, lekker veel rozemarijn en twee lepeltjes hoisinsaus fijn.
  2. Kruid de paddenstoelen-mengeling met peper, zout en cayennepeper in de wok in wat hete olijfolie tot al het vocht verdwenen is (een minuutje of zeven).
  3. Cutter intussen de pompoenpitten en de hazelnoten fijn.
  4. Meng de gebakken paddenstoelen-mengeling met de gehakte noten en pompoenpitten.
  5. Voeg paneermeel toe tot je een droge mengeling hebt (enkele lepeltjes).
  6. Laat de mengeling wat afkoelen en rol balletjes (met nat gemaakte handen gaat dat zeer makkelijk).
  7. Bak de balletjes een dikke tien minuten in een oven van 190 graden (draai half weg voorzichtig om).
  8. Voor de saus: meng 8 el light mayo met 3 el hoisinsaus, het sap en de zeste van 1 limoen en twee fijngesnipperde lente-uitjes.
  9. Schik alles samen op een bord zoals op de foto.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay