BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN
Recept

Balletjes van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo Parijse champignons
  • 2 sjalotjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • Rozemarijn
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr pompoenpitten
  • 5 el hoisinsaus
  • 8 el light mayonaise
  • 1 limoen
 
 
BALLETJES VAN PADDENSTOELEN, HAZELNOTEN EN POMPOENPITTEN

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Cutter de paddenstoelen met twee sjalotjes, drie teentjes look, lekker veel rozemarijn en twee lepeltjes hoisinsaus fijn.

2 / 9

Kruid de paddenstoelen-mengeling met peper, zout en cayennepeper in de wok in wat hete olijfolie tot al het vocht verdwenen is (een minuutje of zeven).

3 / 9

Cutter intussen de pompoenpitten en de hazelnoten fijn.

4 / 9

Meng de gebakken paddenstoelen-mengeling met de gehakte noten en pompoenpitten.

5 / 9

Voeg paneermeel toe tot je een droge mengeling hebt (enkele lepeltjes).

6 / 9

Laat de mengeling wat afkoelen en rol balletjes (met nat gemaakte handen gaat dat zeer makkelijk).

7 / 9

Bak de balletjes een dikke tien minuten in een oven van 190 graden (draai half weg voorzichtig om).

8 / 9

Voor de saus: meng 8 el light mayo met 3 el hoisinsaus, het sap en de zeste van 1 limoen en twee fijngesnipperde lente-uitjes.

9 / 9

Schik alles samen op een bord zoals op de foto.

Laat het smaken.

Ballekes zijn altijd lekker. Maar ze kunnen ook super gezond zijn! Deze keer heb ik lekkere balletjes gemaakt van paddenstoelen, hazelnoten en pompoenpitten, met een fris pittig sausje bij. Helemaal vegetarisch en, als je de mayonaise achterwege laat, volgens mij zelfs een veganistisch gerechtje. Spreek me tegen als er links en rechts toch een dierlijk product in mijn gerecht is geslopen, maar ik denk het niet. Deze balletjes zien er behoorlijk fancy uit, maar zijn behoorlijk licht en alweer extreem gezond, door de paddenstoelen, noten en pompoenpitten die lekker veel vezels bevatten.

Bereiding

  1. Cutter de paddenstoelen met twee sjalotjes, drie teentjes look, lekker veel rozemarijn en twee lepeltjes hoisinsaus fijn.
  2. Kruid de paddenstoelen-mengeling met peper, zout en cayennepeper in de wok in wat hete olijfolie tot al het vocht verdwenen is (een minuutje of zeven).
  3. Cutter intussen de pompoenpitten en de hazelnoten fijn.
  4. Meng de gebakken paddenstoelen-mengeling met de gehakte noten en pompoenpitten.
  5. Voeg paneermeel toe tot je een droge mengeling hebt (enkele lepeltjes).
  6. Laat de mengeling wat afkoelen en rol balletjes (met nat gemaakte handen gaat dat zeer makkelijk).
  7. Bak de balletjes een dikke tien minuten in een oven van 190 graden (draai half weg voorzichtig om).
  8. Voor de saus: meng 8 el light mayo met 3 el hoisinsaus, het sap en de zeste van 1 limoen en twee fijngesnipperde lente-uitjes.
  9. Schik alles samen op een bord zoals op de foto.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer