Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Recept

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 eendefilets en 1 eendebout
  • 4 diepvriesbuns (te koop in de Aziatische speciaalzaak of online)
  • 80 gr boter
  • Een tak rozemarijn en een tak tijm
  • 2 dl appelsap
  • 1 scheut whisky naar smaak
  • 1 rode ui
  • 100 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 ml appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 3 kl mosterd
  • Een snufje zout
  • Peper
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 el limoensap
  • 3 el hoisinsaus
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.

2 / 11

Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.

3 / 11

Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

4 / 11

Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.

5 / 11

Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.

6 / 11

Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!

7 / 11

Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.

8 / 11

Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.

9 / 11

Voeg wat limoensap toe.

10 / 11

Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.

11 / 11

Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Laat het smaken.

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Met een glaasje van mijn krachtige Spaanse Gran Reserva bij is het een feestgerecht uit de duizend.

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

  1. Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.
  2. Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.
  3. Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  4. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  5. Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  6. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  7. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  8. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  9. Voeg wat limoensap toe.
  10. Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.
  11. Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer