Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Recept

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 eendefilets en 1 eendebout
  • 4 diepvriesbuns (te koop in de Aziatische speciaalzaak of online)
  • 80 gr boter
  • Een tak rozemarijn en een tak tijm
  • 2 dl appelsap
  • 1 scheut whisky naar smaak
  • 1 rode ui
  • 100 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 ml appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 3 kl mosterd
  • Een snufje zout
  • Peper
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 el limoensap
  • 3 el hoisinsaus
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.

2 / 11

Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.

3 / 11

Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

4 / 11

Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.

5 / 11

Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.

6 / 11

Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!

7 / 11

Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.

8 / 11

Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.

9 / 11

Voeg wat limoensap toe.

10 / 11

Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.

11 / 11

Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Laat het smaken.

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Met een glaasje van mijn krachtige Spaanse Gran Reserva bij is het een feestgerecht uit de duizend.

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

  1. Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.
  2. Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.
  3. Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  4. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  5. Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  6. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  7. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  8. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  9. Voeg wat limoensap toe.
  10. Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.
  11. Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer