CHAMPIGNONS MET EEN PAAR LEKKERE SMAAKMAKERS
Recept

Champignons met een paar lekkere smaakmakers

Dit heb je nodig 4 personen

  • 800 gram Parijse Paddenstoelen
  • 8 lenteuitjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 el Philadelphia met kruiden en look Light
  • Roze peperbolletjes
  • Parmezaanse kaas
CHAMPIGNONS MET EEN PAAR LEKKERE SMAAKMAKERS

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de Parijse paddenstoelen in plakjes.

2 / 7

Maak de olijfolie heet in de wok en doe er de takjes rozemarijn en twee teentjes look bij. Laat alles een beetje bakken en zo de smaak opnemen

3 / 7

Bak de paddenstoeltjes in de hete olie.

4 / 7

Doe er de Philadelphia met look en kruiden Light bij.

5 / 7

Snipper de lenteuitjes fijn.

6 / 7

Haal de paddenstoeltjes uit de wok.

7 / 7

Doe er wat geraspte Parmesaan over, wat fijngesnipperde lenteui en wat gekneusde roze peperbolletjes.

Laat het smaken.

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn in het leven, en al zeker niet als je smakelijk wilt eten. Paddenstoelen zijn zo lekker, voedzaam, gezond, en lichter dan je denkt, en met een paar kleine extra smaakmakers kun je zo een feestbordje op tafel toveren. Dit gerecht is helemaal veggie en toch eet je er je buikje mee vol. Ik maak het zelf zo graag klaar, zeker in de herfst!

Bereiding

  1. Snij de Parijse paddenstoelen in plakjes.
  2. Maak de olijfolie heet in de wok en doe er de takjes rozemarijn en twee teentjes look bij. Laat alles een beetje bakken en zo de smaak opnemen
  3. Bak de paddenstoeltjes in de hete olie.
  4. Doe er de Philadelphia met look en kruiden Light bij.
  5. Snipper de lenteuitjes fijn.
  6. Haal de paddenstoeltjes uit de wok.
  7. Doe er wat geraspte Parmesaan over, wat fijngesnipperde lenteui en wat gekneusde roze peperbolletjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer