
1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!
Een cheeseburger is altijd lekker, en de kinderen zullen er ook zeer graag van mee smullen, dat is zeker. Het bijzondere van dit eenvoudige recept zit hier in de pittige en hartige saus die je zelf maakt. Echt heel lekker, en je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf maar wil.
Bereiding
- Meng het gehakt met wat peper en zout, en eventueel wat extra paprika.
- Maak er 4 grote ballen van en druk die plat tot je mooie ruwe hamburgers hebt
- Bak die burgers in de pan aan op een stevig vuur en zet dat dan lager, of bak verder in de oven
- Snij je broodjes door en grill ze heel even in de pan
- Snipper de rode ui en de augurk in brunoise
- Meng de ui en augurk met de mayonaise en de ketchup en doe er naar smaak tabasco bij
- Smeer de onderkant van je broodje in met de saus, leg er de gebakken burger op, en daarop een plakje kaas
- Zet nog even in de oven zodat de kaas wat smelt
- Leg er de tomaat op en eventueel een blaadje sla
- Zet er de bovenkant op
- Snij de aardappelen in vier of in acht als het grote zijn in de lengte, laat de schil er zeker aan.
- Stoom ze in een steamer of kook ze net “al dente”, beetgaar dus.
- Opgelet: niet te gaar koken!! Laat ze afkoelen.
- Bak ze vervolgens enkele minuten in frietvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn
Reacties