1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges
Recept

1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 burger broodjes
  • 500 gr gehakt
  • 4 sneetjes Emmental kaas
  • 4 sneetjes tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 grote augurk
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • tabasco
  • 800 gr aardappelen
1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges

Bereiding

14 stappen

1 / 14

Meng het gehakt met wat peper en zout, en eventueel wat extra paprika.

2 / 14

Maak er 4 grote ballen van en druk die plat tot je mooie ruwe hamburgers hebt

3 / 14

Bak die burgers in de pan aan op een stevig vuur en zet dat dan lager, of bak verder in de oven

4 / 14

Snij je broodjes door en grill ze heel even in de pan

5 / 14

Snipper de rode ui en de augurk in brunoise

6 / 14

Meng de ui en augurk met de mayonaise en de ketchup en doe er naar smaak tabasco bij

7 / 14

Smeer de onderkant van je broodje in met de saus, leg er de gebakken burger op, en daarop een plakje kaas

8 / 14

Zet nog even in de oven zodat de kaas wat smelt

9 / 14

Leg er de tomaat op en eventueel een blaadje sla

10 / 14

Zet er de bovenkant op

11 / 14

Snij de aardappelen in vier of in acht als het grote zijn in de lengte, laat de schil er zeker aan.

12 / 14

Stoom ze in een steamer of kook ze net “al dente”, beetgaar dus.

13 / 14

Opgelet: niet te gaar koken!! Laat ze afkoelen.

14 / 14

Bak ze vervolgens enkele minuten in frietvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

Laat het smaken.

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!

Een cheeseburger is altijd lekker, en de kinderen zullen er ook zeer graag van mee smullen, dat is zeker. Het bijzondere van dit eenvoudige recept zit hier in de pittige en hartige saus die je zelf maakt. Echt heel lekker, en je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf maar wil.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met wat peper en zout, en eventueel wat extra paprika.
  2. Maak er 4 grote ballen van en druk die plat tot je mooie ruwe hamburgers hebt
  3. Bak die burgers in de pan aan op een stevig vuur en zet dat dan lager, of bak verder in de oven
  4. Snij je broodjes door en grill ze heel even in de pan
  5. Snipper de rode ui en de augurk in brunoise
  6. Meng de ui en augurk met de mayonaise en de ketchup en doe er naar smaak tabasco bij
  7. Smeer de onderkant van je broodje in met de saus, leg er de gebakken burger op, en daarop een plakje kaas
  8. Zet nog even in de oven zodat de kaas wat smelt
  9. Leg er de tomaat op en eventueel een blaadje sla
  10. Zet er de bovenkant op
  11. Snij de aardappelen in vier of in acht als het grote zijn in de lengte, laat de schil er zeker aan.
  12. Stoom ze in een steamer of kook ze net “al dente”, beetgaar dus.
  13. Opgelet: niet te gaar koken!! Laat ze afkoelen.
  14. Bak ze vervolgens enkele minuten in frietvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer