1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges
Recept

1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 burger broodjes
  • 500 gr gehakt
  • 4 sneetjes Emmental kaas
  • 4 sneetjes tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 grote augurk
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • tabasco
  • 800 gr aardappelen
1,5 euro recept: Cheeseburger met pikante saus en wedges

Bereiding

14 stappen

1 / 14

Meng het gehakt met wat peper en zout, en eventueel wat extra paprika.

2 / 14

Maak er 4 grote ballen van en druk die plat tot je mooie ruwe hamburgers hebt

3 / 14

Bak die burgers in de pan aan op een stevig vuur en zet dat dan lager, of bak verder in de oven

4 / 14

Snij je broodjes door en grill ze heel even in de pan

5 / 14

Snipper de rode ui en de augurk in brunoise

6 / 14

Meng de ui en augurk met de mayonaise en de ketchup en doe er naar smaak tabasco bij

7 / 14

Smeer de onderkant van je broodje in met de saus, leg er de gebakken burger op, en daarop een plakje kaas

8 / 14

Zet nog even in de oven zodat de kaas wat smelt

9 / 14

Leg er de tomaat op en eventueel een blaadje sla

10 / 14

Zet er de bovenkant op

11 / 14

Snij de aardappelen in vier of in acht als het grote zijn in de lengte, laat de schil er zeker aan.

12 / 14

Stoom ze in een steamer of kook ze net “al dente”, beetgaar dus.

13 / 14

Opgelet: niet te gaar koken!! Laat ze afkoelen.

14 / 14

Bak ze vervolgens enkele minuten in frietvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

Laat het smaken.

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!

Een cheeseburger is altijd lekker, en de kinderen zullen er ook zeer graag van mee smullen, dat is zeker. Het bijzondere van dit eenvoudige recept zit hier in de pittige en hartige saus die je zelf maakt. Echt heel lekker, en je maakt het natuurlijk zo pikant als je zelf maar wil.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met wat peper en zout, en eventueel wat extra paprika.
  2. Maak er 4 grote ballen van en druk die plat tot je mooie ruwe hamburgers hebt
  3. Bak die burgers in de pan aan op een stevig vuur en zet dat dan lager, of bak verder in de oven
  4. Snij je broodjes door en grill ze heel even in de pan
  5. Snipper de rode ui en de augurk in brunoise
  6. Meng de ui en augurk met de mayonaise en de ketchup en doe er naar smaak tabasco bij
  7. Smeer de onderkant van je broodje in met de saus, leg er de gebakken burger op, en daarop een plakje kaas
  8. Zet nog even in de oven zodat de kaas wat smelt
  9. Leg er de tomaat op en eventueel een blaadje sla
  10. Zet er de bovenkant op
  11. Snij de aardappelen in vier of in acht als het grote zijn in de lengte, laat de schil er zeker aan.
  12. Stoom ze in een steamer of kook ze net “al dente”, beetgaar dus.
  13. Opgelet: niet te gaar koken!! Laat ze afkoelen.
  14. Bak ze vervolgens enkele minuten in frietvet op 180 graden tot ze goudbruin zijn

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer