Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed. Maar geloof me, in de zomer eet ik deze salade misschien wel drie keer per week in mijn geliefde Barcelona.

Voor deze heerlijke salade kun je gewone tonijn uit blik gebruiken, maar als je in de supermarkt of in de speciaalzaak “Bonito del norte” kunt vinden, moet je daar zeker voor gaan, want die is gewoon delicieus. De lekkerste stukken van deze tonijn ‘Bonito del norte’, een heerlijke vis die afkomstig is uit de Golf van Biskaje worden ingelegd in de allerbeste olijfolie en zijn zeer populair in Spanje.

Ze zijn de perfecte begeleiding voor de fantastische Kumato van Hoogstraten, een prachtige tomaat met een unieke, bruine kleur en een lekker volle smaak. Behalve wat appelkappertjes en wat zoete uit heeft dit gerecht enkel wat zout en liefde nodig. En zon, en een terras, als het even kan.

Niet vergeten dat je je nog steeds kunt inschrijven voor een uniek diner bij me thuis op donderdag 7 september. Roger van Damme en ikzelf gaan dan  12 mensen verwennen met een uniek diner met de overheerlijke producten van Hoogstraten. Inschrijven kan via deze link.

Bereiding

  1. Snij de heerlijke Kumato Délice tomaten in driehoekige stukken die wat verschillen van grootte, het mag wat artistiek ogen. Leg die onderin een schaal, doe er wat smakelijke olijfolie over, en lekker wat zeezout.
  2. Schil de ui en snij die in twee, en snij die dan in wat ongelijke plakken zodat je halve ringen krijgt die opnieuw wat artistiek mogen ogen.
  3. Leg de ui, zeker als die scherp smaakt, voor tien minuutjes in ijswater, dat verzacht de smaak wat. Dep droog en verdeel over de Kumato tomaten.
  4. Laat de vlokken bonito del norte wat uitlekken en verdeel die op hun beurt over de tomatenmengeling.
  5. Werk af met de appelkappertjes en geniet.