Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie
Recept

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 Kumato Délice tomaten
  • 1 grote ui
  • 12 appelkappertjes
  • 300 gr bonito del norte
  • Olijfolie
  • Zeezout
Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij de heerlijke Kumato Délice tomaten in driehoekige stukken die wat verschillen van grootte, het mag wat artistiek ogen. Leg die onderin een schaal, doe er wat smakelijke olijfolie over, en lekker wat zeezout.

2 / 5

Schil de ui en snij die in twee, en snij die dan in wat ongelijke plakken zodat je halve ringen krijgt die opnieuw wat artistiek mogen ogen.

3 / 5

Leg de ui, zeker als die scherp smaakt, voor tien minuutjes in ijswater, dat verzacht de smaak wat. Dep droog en verdeel over de Kumato tomaten.

4 / 5

Laat de vlokken bonito del norte wat uitlekken en verdeel die op hun beurt over de tomatenmengeling.

5 / 5

Werk af met de appelkappertjes en geniet.

Laat het smaken.

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed. Maar geloof me, in de zomer eet ik deze salade misschien wel drie keer per week in mijn geliefde Barcelona.

Voor deze heerlijke salade kun je gewone tonijn uit blik gebruiken, maar als je in de supermarkt of in de speciaalzaak “Bonito del norte” kunt vinden, moet je daar zeker voor gaan, want die is gewoon delicieus. De lekkerste stukken van deze tonijn ‘Bonito del norte’, een heerlijke vis die afkomstig is uit de Golf van Biskaje worden ingelegd in de allerbeste olijfolie en zijn zeer populair in Spanje.

Ze zijn de perfecte begeleiding voor de fantastische Kumato van Hoogstraten, een prachtige tomaat met een unieke, bruine kleur en een lekker volle smaak. Behalve wat appelkappertjes en wat zoete uit heeft dit gerecht enkel wat zout en liefde nodig. En zon, en een terras, als het even kan.

Niet vergeten dat je je nog steeds kunt inschrijven voor een uniek diner bij me thuis op donderdag 7 september. Roger van Damme en ikzelf gaan dan  12 mensen verwennen met een uniek diner met de overheerlijke producten van Hoogstraten. Inschrijven kan via deze link.

Bereiding

  1. Snij de heerlijke Kumato Délice tomaten in driehoekige stukken die wat verschillen van grootte, het mag wat artistiek ogen. Leg die onderin een schaal, doe er wat smakelijke olijfolie over, en lekker wat zeezout.
  2. Schil de ui en snij die in twee, en snij die dan in wat ongelijke plakken zodat je halve ringen krijgt die opnieuw wat artistiek mogen ogen.
  3. Leg de ui, zeker als die scherp smaakt, voor tien minuutjes in ijswater, dat verzacht de smaak wat. Dep droog en verdeel over de Kumato tomaten.
  4. Laat de vlokken bonito del norte wat uitlekken en verdeel die op hun beurt over de tomatenmengeling.
  5. Werk af met de appelkappertjes en geniet.
Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer