Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie
Recept

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 12 Kumato Délice tomaten
  • 1 grote ui
  • 12 appelkappertjes
  • 300 gr bonito del norte
  • Olijfolie
  • Zeezout
Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij de heerlijke Kumato Délice tomaten in driehoekige stukken die wat verschillen van grootte, het mag wat artistiek ogen. Leg die onderin een schaal, doe er wat smakelijke olijfolie over, en lekker wat zeezout.

2 / 5

Schil de ui en snij die in twee, en snij die dan in wat ongelijke plakken zodat je halve ringen krijgt die opnieuw wat artistiek mogen ogen.

3 / 5

Leg de ui, zeker als die scherp smaakt, voor tien minuutjes in ijswater, dat verzacht de smaak wat. Dep droog en verdeel over de Kumato tomaten.

4 / 5

Laat de vlokken bonito del norte wat uitlekken en verdeel die op hun beurt over de tomatenmengeling.

5 / 5

Werk af met de appelkappertjes en geniet.

Laat het smaken.

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed. Maar geloof me, in de zomer eet ik deze salade misschien wel drie keer per week in mijn geliefde Barcelona.

Voor deze heerlijke salade kun je gewone tonijn uit blik gebruiken, maar als je in de supermarkt of in de speciaalzaak “Bonito del norte” kunt vinden, moet je daar zeker voor gaan, want die is gewoon delicieus. De lekkerste stukken van deze tonijn ‘Bonito del norte’, een heerlijke vis die afkomstig is uit de Golf van Biskaje worden ingelegd in de allerbeste olijfolie en zijn zeer populair in Spanje.

Ze zijn de perfecte begeleiding voor de fantastische Kumato van Hoogstraten, een prachtige tomaat met een unieke, bruine kleur en een lekker volle smaak. Behalve wat appelkappertjes en wat zoete uit heeft dit gerecht enkel wat zout en liefde nodig. En zon, en een terras, als het even kan.

Niet vergeten dat je je nog steeds kunt inschrijven voor een uniek diner bij me thuis op donderdag 7 september. Roger van Damme en ikzelf gaan dan  12 mensen verwennen met een uniek diner met de overheerlijke producten van Hoogstraten. Inschrijven kan via deze link.

Bereiding

  1. Snij de heerlijke Kumato Délice tomaten in driehoekige stukken die wat verschillen van grootte, het mag wat artistiek ogen. Leg die onderin een schaal, doe er wat smakelijke olijfolie over, en lekker wat zeezout.
  2. Schil de ui en snij die in twee, en snij die dan in wat ongelijke plakken zodat je halve ringen krijgt die opnieuw wat artistiek mogen ogen.
  3. Leg de ui, zeker als die scherp smaakt, voor tien minuutjes in ijswater, dat verzacht de smaak wat. Dep droog en verdeel over de Kumato tomaten.
  4. Laat de vlokken bonito del norte wat uitlekken en verdeel die op hun beurt over de tomatenmengeling.
  5. Werk af met de appelkappertjes en geniet.
Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer