Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch. Ik vind het dan ook plezant om mooie en lekkere varianten te bedenken op deze heerlijke klassieker. Deze keer serveer ik mijn gerecht in een groot cocktailglas, dat maakt het natuurlijk extra feestelijk. Het is een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor lente- of zomerdagen.
En de verrassende ster van dit frisse gerecht is toch wel de wondermooie sneeuw van Wycam’s Muntbollen. Die smaken lekker en fris bij dit gerecht, ze geven het een zoete crunch, en het ziet er ook nog eens spectaculair uit in het glas! De snoepblikken van Wycam’s zijn al jarenlang een vaste waarde in iedere snoepkast. De bollen zijn gekend als een lekkere guilty pleasure voor ieders smaak.
Wycam’s zorgt al sinds 1946 voor heerlijk, hard suikerwerk op ambachtelijke wijze. De borstbollen zagen het licht op de stoof van Camille Wyckmans. Doorheen de jaren vervoegden ook de heerlijke boterbollen, fruitbollen, koffiebollen en muntbollen de Wycam’s familie. Tot op vandaag wordt de Wycam’s traditie in ere gehouden, mét respect voor de authentieke recepten. De Wycam’s borstbollen werden in 2020 dan ook erkend als Vlaams Streekproduct. En de alom bekende blikken, die gebruiken ze nog steeds.
Het verhaal van Wycam’s start in 1946 op de stoof van Camille Wyckmans in Schoten. Toen al verpakte hij de borstbollen in de typische blikjes die Wycam’s ook vandaag nog steeds gebruikt. In 1973 verhuisde Wycam’s naar een echte fabriek in Kalmthout en in 2017 werd de nieuwe fabriek in Sint-Niklaas in gebruik genomen. Ondertussen is Wycam’s een gevestigde waarde in de confiserie. Ze produceren 10.000 blikken per dag en exporteren naar Nederland en Frankrijk. De productie van het harde suikerwerk vindt volledig plaats in België en wordt aangedreven door 100% lokale en groene energie van Wase Wind. Wycam’s zet enorm in op ecologie: ze springen zuinig om met grondstoffen, verpakkingen en energie. Zo zijn in de fabriek bijvoorbeeld alle leidingen super geïsoleerd, is er enkel nog LED verlichting te vinden en wordt warm water voorzien door middel van warmtepompen die hun warmte halen uit de stookplaats.
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer
De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer
Onlangs mocht ik aankondigen dat ik de nieuwe ambassadeur ben geworden van Hoogstraten. Roger van Damme, mijn goede vriend, is sinds jaar en dag ambassadeur van de heerlijke aardbeien van Hoogstraten, en ik ga voortaan de zalige groenten promoten … Lees meer