Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch. Ik vind het dan ook plezant om mooie en lekkere varianten te bedenken op deze heerlijke klassieker. Deze keer serveer ik mijn gerecht in een groot cocktailglas, dat maakt het natuurlijk extra feestelijk. Het is een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor lente- of zomerdagen.
En de verrassende ster van dit frisse gerecht is toch wel de wondermooie sneeuw van Wycam’s Muntbollen. Die smaken lekker en fris bij dit gerecht, ze geven het een zoete crunch, en het ziet er ook nog eens spectaculair uit in het glas! De snoepblikken van Wycam’s zijn al jarenlang een vaste waarde in iedere snoepkast. De bollen zijn gekend als een lekkere guilty pleasure voor ieders smaak.
Wycam’s zorgt al sinds 1946 voor heerlijk, hard suikerwerk op ambachtelijke wijze. De borstbollen zagen het licht op de stoof van Camille Wyckmans. Doorheen de jaren vervoegden ook de heerlijke boterbollen, fruitbollen, koffiebollen en muntbollen de Wycam’s familie. Tot op vandaag wordt de Wycam’s traditie in ere gehouden, mét respect voor de authentieke recepten. De Wycam’s borstbollen werden in 2020 dan ook erkend als Vlaams Streekproduct. En de alom bekende blikken, die gebruiken ze nog steeds.
Het verhaal van Wycam’s start in 1946 op de stoof van Camille Wyckmans in Schoten. Toen al verpakte hij de borstbollen in de typische blikjes die Wycam’s ook vandaag nog steeds gebruikt. In 1973 verhuisde Wycam’s naar een echte fabriek in Kalmthout en in 2017 werd de nieuwe fabriek in Sint-Niklaas in gebruik genomen. Ondertussen is Wycam’s een gevestigde waarde in de confiserie. Ze produceren 10.000 blikken per dag en exporteren naar Nederland en Frankrijk. De productie van het harde suikerwerk vindt volledig plaats in België en wordt aangedreven door 100% lokale en groene energie van Wase Wind. Wycam’s zet enorm in op ecologie: ze springen zuinig om met grondstoffen, verpakkingen en energie. Zo zijn in de fabriek bijvoorbeeld alle leidingen super geïsoleerd, is er enkel nog LED verlichting te vinden en wordt warm water voorzien door middel van warmtepompen die hun warmte halen uit de stookplaats.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer