Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie
Recept

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 16 Sweetest Queen tomaatjes van Hoogstraten
  • 16 aardbeien
  • 12 kleine mozzarella bolletjes
  • 250 gr suiker
  • 1 limoen
  • 50 gr basilicum
  • Een halve liter water
  • Olijfolie
  • Witte peper
Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Breng het water aan de kook.

2 / 10

Voeg de suiker toe, en laat op een niet al te heet vuur tien minuten koken.

3 / 10

Zet het pannetje met suikersiroop in een kom (of de wasbak) met ijswater, zodat het goed afkoelt.

4 / 10

Mix de basilicum met het limoensap.

5 / 10

Meng dat onder de afgekoelde suikersiroop en mix nog eens.

6 / 10

Zet in een glazen kom of plastic bakje in de diepvriezer. Meng om het uur met een vork, tot de sorbet helemaal opgesteven is.

7 / 10

Snij de Sweetest Queen tomaatjes van Hoogstraten in vier, net als de aardbeien van Hoogstraten.

8 / 10

Meng de tomaatjes en de aardbeien met de mozzarellabolletjes en verdeel over cocktailglazen met wat olijfolie en wat witte peper.

9 / 10

Maak quenelles van de basilicumsorbet en leg bovenaan.

10 / 10

Eventueel kun je afwerken met een blaadje basilicum of wat zeste van limoen.

Laat het smaken.

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf. Met de lekkere mozzarella bolletjes en het frisse sorbet van basilicum is dit een zalige zomerse salade, of een bijzonder mooie ogend hapje dat je in een mooi cocktailglas serveren kunt. Een sterrengerecht waarvoor ik gedeeltelijk de inspiratie haalde in Via Veneto, mijn favoriete klassieke restaurant in Barcelona. Het is een gerecht dat niet al teveel werk vraagt, maar zeker in de zomer een grote hit is.

Sinds enkele maanden ben ik de fiere ambassadeur van de heerlijke groenten van Hoogstraten. Mijn goede vriend Roger van Damme is dat sinds jaar en dag van de aardbeien van Hoogstraten. Dat wij nu allebei deze prachtige natuurproducten van bij ons mogen promoten, en er originele en lekkere recepten mee mogen maken is bijzonder. Daarom vier ik deze samenwerking graag met deze verrassende salade, waarbij de aardbeien samen met de tomaten een unieke combinatie vormen. Zeker eens uitproberen.

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Voeg de suiker toe, en laat op een niet al te heet vuur tien minuten koken.
  3. Zet het pannetje met suikersiroop in een kom (of de wasbak) met ijswater, zodat het goed afkoelt.
  4. Mix de basilicum met het limoensap.
  5. Meng dat onder de afgekoelde suikersiroop en mix nog eens.
  6. Zet in een glazen kom of plastic bakje in de diepvriezer. Meng om het uur met een vork, tot de sorbet helemaal opgesteven is.
  7. Snij de Sweetest Queen tomaatjes van Hoogstraten in vier, net als de aardbeien van Hoogstraten.
  8. Meng de tomaatjes en de aardbeien met de mozzarellabolletjes en verdeel over cocktailglazen met wat olijfolie en wat witte peper.
  9. Maak quenelles van de basilicumsorbet en leg bovenaan.
  10. Eventueel kun je afwerken met een blaadje basilicum of wat zeste van limoen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer