Gehaktsalade op z'n Italiaans
Recept

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gram gemengd gehakt
  • 50 gram half zongedroogde tomaten
  • 50 gram Parmezaan
  • 1 sjalotje
  • 1 el ketchup
  • 1 Spaans pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ricotta
  • Verse basilicum
Gehaktsalade op z'n Italiaans

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Bak de fijngesnipperde sjalotje, look en het Spaanse pepertje glazig in wat olijfolie

2 / 8

Voeg het gehakt (gekruid naar smaak) toe en bak alles bruin

3 / 8

Cutter de zongedroogde tomaatjes fijn en meng samen met de ketchup en de Parmezaan onder het gehakt

4 / 8

Voeg de twee el ricotta toe

5 / 8

Proef en voeg naar smaak wat Tabasco toe

6 / 8

Laat wat indikken en vervolgens afkoelen

7 / 8

Hak de basilicum fijn en meng onder de gehaktspread

8 / 8

Lekker tussen volkorenbrood of een pistolet, leg er eventueel wat kappertjes, een gesnipperd augurkje of een paar zilveruitje op.

Laat het smaken.

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht. Het is net dat tikje anders dan de préparé van bij de slager. Een soort van gehaktspread met Italiaanse invloeden. In een mum van tijd gemaakt, bewaart ook een paar dagen in de koelkast, maar als er nog over zou zijn wanneer de boterhammetjes gesmeerd zijn, kun je het ook als hapje serveren op toastjes bij een glaasje prosecco.

Bereiding

  1. Bak de fijngesnipperde sjalotje, look en het Spaanse pepertje glazig in wat olijfolie
  2. Voeg het gehakt (gekruid naar smaak) toe en bak alles bruin
  3. Cutter de zongedroogde tomaatjes fijn en meng samen met de ketchup en de Parmezaan onder het gehakt
  4. Voeg de twee el ricotta toe
  5. Proef en voeg naar smaak wat Tabasco toe
  6. Laat wat indikken en vervolgens afkoelen
  7. Hak de basilicum fijn en meng onder de gehaktspread
  8. Lekker tussen volkorenbrood of een pistolet, leg er eventueel wat kappertjes, een gesnipperd augurkje of een paar zilveruitje op.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer