Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht. Het is net dat tikje anders dan de préparé van bij de slager. Een soort van gehaktspread met Italiaanse invloeden. In een mum van tijd gemaakt, bewaart ook een paar dagen in de koelkast, maar als er nog over zou zijn wanneer de boterhammetjes gesmeerd zijn, kun je het ook als hapje serveren op toastjes bij een glaasje prosecco.

Bereiding

 

  1. Bak de fijngesnipperde sjalotje, look en het Spaanse pepertje glazig in wat olijfolie
  2. Voeg het gehakt (gekruid naar smaak) toe en bak alles bruin
  3. Cutter de zongedroogde tomaatjes fijn en meng samen met de ketchup en de Parmezaan onder het gehakt
  4. Voeg de twee el ricotta toe
  5. Proef en voeg naar smaak wat Tabasco toe
  6. Laat wat indikken en vervolgens afkoelen
  7. Hak de basilicum fijn en meng onder de gehaktspread
  8. Lekker tussen volkorenbrood of een pistolet, leg er eventueel wat kappertjes, een gesnipperd augurkje of een paar zilveruitje op.