FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES

Ik hou van Belgische Pickles omwille van de lekker pittige, zure smaak. Het is bovendien één van de gezondste “sausjes” omdat er weinig calorieën inzitten. In de pickles van Devos & Lemmens bijvoorbeeld zit maar 54 kcal per 100 gram. En dat komt ook omdat er veel groentjes inzitten: ui, augurk, en bloemkool. Het is een mooie bereiding om de beroemde Blackwellsaus mee te maken.

Maar ikzelf gebruik de pickles in dit recept dus om een bijzonder bloemkoolgerecht te maken. Het is eens een andere manier om bloemkool te serveren dan met de klassieke witte saus. En met een heerlijke filet pure erbij (maar een ander stukje vlees kan ook) en wat aardappelwedges in de oven is het een mooi klassiek gerecht: “vleeske, groentjes en patatjes” net zoals de Belg graag zijn maaltijd eet. Mag ook wel eens!

 

Bereiding

  1. Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.
  3. Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.
  5. Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.
  6. Bak of grill je filet pure naar smaak.
  7. Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes