FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES
Recept

Filet pure met bloemkool-pickles

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote bloemkool
  • 200 ml Pickles
  • 100 ml Soja Light (of lichte kookroom)
  • 4 filet pures
  • Krieltjes
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Klontje boter voor als je de steaks wil bakken.
FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.

2 / 7

Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.

3 / 7

Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.

4 / 7

Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.

5 / 7

Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.

6 / 7

Bak of grill je filet pure naar smaak.

7 / 7

Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik hou van Belgische Pickles omwille van de lekker pittige, zure smaak. Het is bovendien één van de gezondste “sausjes” omdat er weinig calorieën inzitten. In de pickles van Devos & Lemmens bijvoorbeeld zit maar 54 kcal per 100 gram. En dat komt ook omdat er veel groentjes inzitten: ui, augurk, en bloemkool. Het is een mooie bereiding om de beroemde Blackwellsaus mee te maken.

Maar ikzelf gebruik de pickles in dit recept dus om een bijzonder bloemkoolgerecht te maken. Het is eens een andere manier om bloemkool te serveren dan met de klassieke witte saus. En met een heerlijke filet pure erbij (maar een ander stukje vlees kan ook) en wat aardappelwedges in de oven is het een mooi klassiek gerecht: “vleeske, groentjes en patatjes” net zoals de Belg graag zijn maaltijd eet. Mag ook wel eens!

Bereiding

  1. Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.
  3. Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.
  5. Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.
  6. Bak of grill je filet pure naar smaak.
  7. Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer