FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES
Recept

Filet pure met bloemkool-pickles

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote bloemkool
  • 200 ml Pickles
  • 100 ml Soja Light (of lichte kookroom)
  • 4 filet pures
  • Krieltjes
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Klontje boter voor als je de steaks wil bakken.
FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.

2 / 7

Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.

3 / 7

Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.

4 / 7

Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.

5 / 7

Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.

6 / 7

Bak of grill je filet pure naar smaak.

7 / 7

Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik hou van Belgische Pickles omwille van de lekker pittige, zure smaak. Het is bovendien één van de gezondste “sausjes” omdat er weinig calorieën inzitten. In de pickles van Devos & Lemmens bijvoorbeeld zit maar 54 kcal per 100 gram. En dat komt ook omdat er veel groentjes inzitten: ui, augurk, en bloemkool. Het is een mooie bereiding om de beroemde Blackwellsaus mee te maken.

Maar ikzelf gebruik de pickles in dit recept dus om een bijzonder bloemkoolgerecht te maken. Het is eens een andere manier om bloemkool te serveren dan met de klassieke witte saus. En met een heerlijke filet pure erbij (maar een ander stukje vlees kan ook) en wat aardappelwedges in de oven is het een mooi klassiek gerecht: “vleeske, groentjes en patatjes” net zoals de Belg graag zijn maaltijd eet. Mag ook wel eens!

Bereiding

  1. Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.
  3. Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.
  5. Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.
  6. Bak of grill je filet pure naar smaak.
  7. Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer