FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES
Recept

Filet pure met bloemkool-pickles

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote bloemkool
  • 200 ml Pickles
  • 100 ml Soja Light (of lichte kookroom)
  • 4 filet pures
  • Krieltjes
  • Bieslook
  • Peper en zout
  • Klontje boter voor als je de steaks wil bakken.
FILET PURE MET BLOEMKOOL-PICKLES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.

2 / 7

Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.

3 / 7

Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.

4 / 7

Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.

5 / 7

Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.

6 / 7

Bak of grill je filet pure naar smaak.

7 / 7

Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik hou van Belgische Pickles omwille van de lekker pittige, zure smaak. Het is bovendien één van de gezondste “sausjes” omdat er weinig calorieën inzitten. In de pickles van Devos & Lemmens bijvoorbeeld zit maar 54 kcal per 100 gram. En dat komt ook omdat er veel groentjes inzitten: ui, augurk, en bloemkool. Het is een mooie bereiding om de beroemde Blackwellsaus mee te maken.

Maar ikzelf gebruik de pickles in dit recept dus om een bijzonder bloemkoolgerecht te maken. Het is eens een andere manier om bloemkool te serveren dan met de klassieke witte saus. En met een heerlijke filet pure erbij (maar een ander stukje vlees kan ook) en wat aardappelwedges in de oven is het een mooi klassiek gerecht: “vleeske, groentjes en patatjes” net zoals de Belg graag zijn maaltijd eet. Mag ook wel eens!

Bereiding

  1. Maak de bloemkool proper en breek die in kleine roosjes.
  2. Stoom of kook de bloemkoolroosjes al dente.
  3. Voeg er de Pickles bij (waarvan je de structuur met een schaar ook wat fijner hebt geknipt) en doe daar de soja light of de magere room bij en wat fijngesnipperde bieslook.
  4. Meng met de bloemkool en zet alles nog een kwartiertje in een afgedekte schotel in de oven op 180 graden.
  5. Doe de krieltjes in 4, stoom of kook ze al dente en doe ze met wat zout en olijfolie over gedurende tien minuutjes in een oven van 180 graden.
  6. Bak of grill je filet pure naar smaak.
  7. Dresseer de bloemkool in een keukenring en serveer met de steak en de aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer