FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES

De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt.

Natuurlijk kun je ze eten zoals je ze vroeger at, als kind. Nostalgie ten top: met spinazie en puree bijvoorbeeld. Heerlijk. Maar ik vind het leuk om eens een nieuwe bereiding te bedenken, een beetje spannender, een beetje meer voor volwassenen, een beetje gewaagder. Maar minstens even lekker. Ik maak er lekker smeuïge puree bij met erwtjes en een toefje wasabi. En ik werk alles af met wat fijngesnipperde munt.

Probeer het maar eens, je zult er zelf ook echt van houden, net zoals je als kind ook al hield van deze Fish Sticks.

Bereiding

  1. Plaats de Fish Sticks een kwartier in een oven van 220 graden, na tien minuutjes draai je ze om, zoals op de verpakking staat.
  2. Kook de aardappelen helemaal gaar.
  3. Voeg de room toe en stamp alles tot een puree.
  4. Voeg de geblancheerde erwtjes toe.
  5. Voeg wasabi toe naar smaak (hoe meer hoe pittiger).
  6. Leg midden in het bord de puree met de erwtjes.
  7. Leg er de 4 Fish Sticks op.
  8. Werk af met wat verse munt.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner