FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES
Recept

Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 16 Fish Sticks van Captain Iglo
  • 6 grote of 8 middelgrote aardappelen (ongeveer 1 kilo)
  • 400 gram erwtjes (mag diepvries van Iglo zijn, die zijn even gezond en lekker als verse erwtjes)
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Een paar eetlepels wasabi (naar smaak)
  • Verse munt
FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Plaats de Fish Sticks een kwartier in een oven van 220 graden, na tien minuutjes draai je ze om, zoals op de verpakking staat.

2 / 8

Kook de aardappelen helemaal gaar.

3 / 8

Voeg de room toe en stamp alles tot een puree.

4 / 8

Voeg de geblancheerde erwtjes toe.

5 / 8

Voeg wasabi toe naar smaak (hoe meer hoe pittiger).

6 / 8

Leg midden in het bord de puree met de erwtjes.

7 / 8

Leg er de 4 Fish Sticks op.

8 / 8

Werk af met wat verse munt.

Laat het smaken.

De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt.

Natuurlijk kun je ze eten zoals je ze vroeger at, als kind. Nostalgie ten top: met spinazie en puree bijvoorbeeld. Heerlijk. Maar ik vind het leuk om eens een nieuwe bereiding te bedenken, een beetje spannender, een beetje meer voor volwassenen, een beetje gewaagder. Maar minstens even lekker. Ik maak er lekker smeuïge puree bij met erwtjes en een toefje wasabi. En ik werk alles af met wat fijngesnipperde munt.

Probeer het maar eens, je zult er zelf ook echt van houden, net zoals je als kind ook al hield van deze Fish Sticks.

Bereiding

  1. Plaats de Fish Sticks een kwartier in een oven van 220 graden, na tien minuutjes draai je ze om, zoals op de verpakking staat.
  2. Kook de aardappelen helemaal gaar.
  3. Voeg de room toe en stamp alles tot een puree.
  4. Voeg de geblancheerde erwtjes toe.
  5. Voeg wasabi toe naar smaak (hoe meer hoe pittiger).
  6. Leg midden in het bord de puree met de erwtjes.
  7. Leg er de 4 Fish Sticks op.
  8. Werk af met wat verse munt.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer