FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES
Recept

Fish sticks van captain iglo met wasabipuree en erwtjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 16 Fish Sticks van Captain Iglo
  • 6 grote of 8 middelgrote aardappelen (ongeveer 1 kilo)
  • 400 gram erwtjes (mag diepvries van Iglo zijn, die zijn even gezond en lekker als verse erwtjes)
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Een paar eetlepels wasabi (naar smaak)
  • Verse munt
FISH STICKS VAN CAPTAIN IGLO MET WASABIPUREE EN ERWTJES

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Plaats de Fish Sticks een kwartier in een oven van 220 graden, na tien minuutjes draai je ze om, zoals op de verpakking staat.

2 / 8

Kook de aardappelen helemaal gaar.

3 / 8

Voeg de room toe en stamp alles tot een puree.

4 / 8

Voeg de geblancheerde erwtjes toe.

5 / 8

Voeg wasabi toe naar smaak (hoe meer hoe pittiger).

6 / 8

Leg midden in het bord de puree met de erwtjes.

7 / 8

Leg er de 4 Fish Sticks op.

8 / 8

Werk af met wat verse munt.

Laat het smaken.

De Fish Sticks van Captain Iglo, het zijn en blijven toch dè gouden visstaafjes uit onze jeugd. Allemaal hebben we er goede herinneringen aan. Velen hebben zo zelfs vis leren eten. Het is dan ook een oprecht eerlijk product: vers gevangen wilde vis en broodkruim, niks meer, niks minder. Ik bak ze trouwens in de oven, dan zijn ze nog een stukje gezonder dan dat je ze in de frietketel klaarmaakt.

Natuurlijk kun je ze eten zoals je ze vroeger at, als kind. Nostalgie ten top: met spinazie en puree bijvoorbeeld. Heerlijk. Maar ik vind het leuk om eens een nieuwe bereiding te bedenken, een beetje spannender, een beetje meer voor volwassenen, een beetje gewaagder. Maar minstens even lekker. Ik maak er lekker smeuïge puree bij met erwtjes en een toefje wasabi. En ik werk alles af met wat fijngesnipperde munt.

Probeer het maar eens, je zult er zelf ook echt van houden, net zoals je als kind ook al hield van deze Fish Sticks.

Bereiding

  1. Plaats de Fish Sticks een kwartier in een oven van 220 graden, na tien minuutjes draai je ze om, zoals op de verpakking staat.
  2. Kook de aardappelen helemaal gaar.
  3. Voeg de room toe en stamp alles tot een puree.
  4. Voeg de geblancheerde erwtjes toe.
  5. Voeg wasabi toe naar smaak (hoe meer hoe pittiger).
  6. Leg midden in het bord de puree met de erwtjes.
  7. Leg er de 4 Fish Sticks op.
  8. Werk af met wat verse munt.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer