
Foto: Stefanie Geerts
Gegratineerde bloemkool en aardappeltjes met yoghurt en kurkuma
Dit moet echt een van de lekkerste vegetarische recepten zijn die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Nu ben ik altijd al een grote fan geweest van de (milde) Indiase keuken, maar deze onvervalste gratin is echt wel het beste van vele werelden: een beetje van bij ons, een beetje tropisch ook, met wat lekkere Indiase invloeden. Hij is in géén tijd klaar, en zo lekker dat geen mens nog snakt naar vlees of vis bij deze ovenschotel.
Bereiding
- Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze in ongeveer 6 minuten gaar.
- Verdeel de aardappeltjes in blokjes en kook ze tegelijk gaar.
- Meng de twee potjes yoghurt met de kurkuma, het gerookt paprikapoeder en de venkelzaadjes.
- Meng de aardappelen en de bloemkoolroosjes in de gekruide yoghurt. Doe alles in een ovenschotel.
- Strooi er rijkelijk de gemalen kaas over en zet in de oven onder grill.
- Laat in de oven tot er een lekker bruin korstje op de pruttelende bloemkoolschotel staat.
Reacties