Gegrilde kip met oca's en chimichurri
Recept

Gegrilde kip met oca’s en chimichurri

Dit heb je nodig 4 personen

  • 800 gram kippenfilet
  • 600 gram oca’s
  • 4 teentjes look
  • 4 chillipepertjes
  • Bladpeterselie
  • Verse oregano
  • Verse tijm
  • Bieslook
  • 2 kl mosterdzaadjes
  • 50 gram ansjovisjes
  • Olijfolie
  • Azijn
 
Gegrilde kip met oca's en chimichurri

CHIMICHURRI

2 stappen

1 / 2

Hak de lookteentjes, de chillipepertjes, de bladpeterselie, de verse tijm, de verse oregano, de bieslook, en de mosterdzaadjes fijn. Je kunt ook een vijzel gebruiken, maar ik hak liever fijn, zodat de kruiden nog zichtbaar blijven.

2 / 2

Meng de olijfolie met de azijn. Voeg de kruiden toe.

Gegrilde kip

5 stappen

1 / 5

Snij de kip in plakjes en leg ze tussen wat folie.

2 / 5

Plet de kippenplakjes met een deegrol, zodat je echt dunne plakken krijgt.

3 / 5

Stoom of blancheer de kip.

4 / 5

Meng de plakjes met de helft van de chimichurri. Laat een kwartiertje marineren.

5 / 5

Grill de kippenplakjes in de grillpan of op de barbecue.

De Oca’s

4 stappen

1 / 4

Kook, steam of blancheer de oca’s tot ze al dente zijn.

2 / 4

Bak twee fijngesnipperde teentjes look met wat fijngehakte bladpeterselie en 50 gram uitgelekte ansjovisjes. Zodra die gesmolten zijn voeg je de oca’s toe en bak je die nog heel kort even aan in de olie.

3 / 4

Serveer op een grote schaal: in het midden de oca’s en daarrond de gegrilde kip.

4 / 4

Serveer er de overblijvende chimichurri bij.

Laat het smaken.

Ik zag bij de groentenwinkel oca’s liggen. Dat zijn fel gekleurde knolletjes die bij de Imca’s bijna zo populair zijn als aardappelen. Ze smaken een beetje zoet en kunnen ook een bittere toets hebben. Ze worden vooral in de Andes geteelt, en in Nieuw-Zeeland en zijn erg gezond. Je kunt ze rauw in een salade eten maar ook stomen, koken, grillen of bakken. Als je groentenboer ze heeft, moet je er echt eens mee aan de slag gaan. Het zijn heerlijke knolletjes en ze zien er ook nog eens leuk uit.

Gegrilde kip met oca's en chimichurri

Ik dacht: daar maak ik eens gegrilde kip bij met chimichurri. Chimichurri is een soort van marinade/saus die vooral in de Argentijnse keuken populair is. Op deze manier zitten we zowel met het vlees (en de marinade) als met de groenten in Latijns-Amerika. Een boeiende keuken, en vooral lekker en pittig.

Bereiding

CHIMICHURRI

  1. Hak de lookteentjes, de chillipepertjes, de bladpeterselie, de verse tijm, de verse oregano, de bieslook, en de mosterdzaadjes fijn. Je kunt ook een vijzel gebruiken, maar ik hak liever fijn, zodat de kruiden nog zichtbaar blijven.
  2. Meng de olijfolie met de azijn. Voeg de kruiden toe.

Gegrilde kip

  1. Snij de kip in plakjes en leg ze tussen wat folie.
  2. Plet de kippenplakjes met een deegrol, zodat je echt dunne plakken krijgt.
  3. Stoom of blancheer de kip.
  4. Meng de plakjes met de helft van de chimichurri. Laat een kwartiertje marineren.
  5. Grill de kippenplakjes in de grillpan of op de barbecue.

De Oca’s

  1. Kook, steam of blancheer de oca’s tot ze al dente zijn.
  2. Bak twee fijngesnipperde teentjes look met wat fijngehakte bladpeterselie en 50 gram uitgelekte ansjovisjes. Zodra die gesmolten zijn voeg je de oca’s toe en bak je die nog heel kort even aan in de olie.
  3. Serveer op een grote schaal: in het midden de oca’s en daarrond de gegrilde kip.
  4. Serveer er de overblijvende chimichurri bij.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer