Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade
Recept

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 100 ml hoisin saus
  • 50 ml plum saus (pruimensaus)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 lookteentjes
  • Verse gember
  • 1 el kl chilipasta
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el fijngesnipperde lenteui
  • 250 gr noedels
  • 2 wortels
  • Een kwart van een komkommer
  • Koriander
  • Munt
  • Limoensap (naar smaak)
Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.

2 / 9

Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.

3 / 9

Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.

4 / 9

Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.

5 / 9

Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.

6 / 9

Kook de noedels zoals op de verpakking staat.

7 / 9

Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.

8 / 9

Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.

9 / 9

Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Laat het smaken.

Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken. Je kan heel veel verschillende stukken kalfsvlees gebruiken, maar ik ga mezelf verwennen met een paar lekker malse kalfskoteletjes.

Voor de BBQ heb ik een heerlijke Aziatische marinade gemaakt. Door de kalfskoteletjes daarin een paar uur te marineren zal het vlees een heerlijke smaak krijgen, die op de BBQ in de zomer perfect tot z’n recht komt. Je kunt deze koteletjes meteen op de BBQ leggen, maar door ze eerst even een kerntemperatuur te laten bereiken in de oven gaan ze nog een heel stuk sappiger zijn. Samen met de noedelsalade krijg je een heerlijk zomers gerecht met zalig mals en gezond kalfsvlees.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.
  2. Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.
  3. Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.
  4. Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.
  5. Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.
  6. Kook de noedels zoals op de verpakking staat.
  7. Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.
  8. Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.
  9. Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer