Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade
Recept

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 100 ml hoisin saus
  • 50 ml plum saus (pruimensaus)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 lookteentjes
  • Verse gember
  • 1 el kl chilipasta
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el fijngesnipperde lenteui
  • 250 gr noedels
  • 2 wortels
  • Een kwart van een komkommer
  • Koriander
  • Munt
  • Limoensap (naar smaak)
Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.

2 / 9

Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.

3 / 9

Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.

4 / 9

Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.

5 / 9

Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.

6 / 9

Kook de noedels zoals op de verpakking staat.

7 / 9

Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.

8 / 9

Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.

9 / 9

Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Laat het smaken.

Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken. Je kan heel veel verschillende stukken kalfsvlees gebruiken, maar ik ga mezelf verwennen met een paar lekker malse kalfskoteletjes.

Voor de BBQ heb ik een heerlijke Aziatische marinade gemaakt. Door de kalfskoteletjes daarin een paar uur te marineren zal het vlees een heerlijke smaak krijgen, die op de BBQ in de zomer perfect tot z’n recht komt. Je kunt deze koteletjes meteen op de BBQ leggen, maar door ze eerst even een kerntemperatuur te laten bereiken in de oven gaan ze nog een heel stuk sappiger zijn. Samen met de noedelsalade krijg je een heerlijk zomers gerecht met zalig mals en gezond kalfsvlees.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.
  2. Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.
  3. Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.
  4. Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.
  5. Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.
  6. Kook de noedels zoals op de verpakking staat.
  7. Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.
  8. Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.
  9. Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer