Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken. Je kan heel veel verschillende stukken kalfsvlees gebruiken, maar ik ga mezelf verwennen met een paar lekker malse kalfskoteletjes.
Voor de BBQ heb ik een heerlijke Aziatische marinade gemaakt. Door de kalfskoteletjes daarin een paar uur te marineren zal het vlees een heerlijke smaak krijgen, die op de BBQ in de zomer perfect tot z’n recht komt. Je kunt deze koteletjes meteen op de BBQ leggen, maar door ze eerst even een kerntemperatuur te laten bereiken in de oven gaan ze nog een heel stuk sappiger zijn. Samen met de noedelsalade krijg je een heerlijk zomers gerecht met zalig mals en gezond kalfsvlees.
Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer