Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken. Je kan heel veel verschillende stukken kalfsvlees gebruiken, maar ik ga mezelf verwennen met een paar lekker malse kalfskoteletjes.

Voor de BBQ heb ik een heerlijke Aziatische marinade gemaakt. Door de kalfskoteletjes daarin een paar uur te marineren zal het vlees een heerlijke smaak krijgen, die op de BBQ in de zomer perfect tot z’n recht komt. Je kunt deze koteletjes meteen op de BBQ leggen, maar door ze eerst even een kerntemperatuur te laten bereiken in de oven gaan ze nog een heel stuk sappiger zijn. Samen met de noedelsalade krijg je een heerlijk zomers gerecht met zalig mals en gezond kalfsvlees.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.
  2. Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.
  3. Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.
  4. Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.
  5. Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.
  6. Kook de noedels zoals op de verpakking staat.
  7. Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.
  8. Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.
  9. Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.