Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade
Recept

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 100 ml hoisin saus
  • 50 ml plum saus (pruimensaus)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 lookteentjes
  • Verse gember
  • 1 el kl chilipasta
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el fijngesnipperde lenteui
  • 250 gr noedels
  • 2 wortels
  • Een kwart van een komkommer
  • Koriander
  • Munt
  • Limoensap (naar smaak)
Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.

2 / 9

Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.

3 / 9

Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.

4 / 9

Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.

5 / 9

Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.

6 / 9

Kook de noedels zoals op de verpakking staat.

7 / 9

Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.

8 / 9

Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.

9 / 9

Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Laat het smaken.

Yes! Het is volop zomer. En we hebben de voorbije maanden, dankzij het heerlijke weer (en de lockdown) al veel tijd gehad om in onze eigen tuin of op ons eigen terras traditionele vleesjes op de BBQ te bereiden. Dus het is nu echt wel tijd om eens iets speciaals te grillen. Ik heb gekozen voor een stukje kalfvlees want dat heeft zo’n subtiele smaak dat je er magische en gewaagde combinaties mee kan maken. Je kan heel veel verschillende stukken kalfsvlees gebruiken, maar ik ga mezelf verwennen met een paar lekker malse kalfskoteletjes.

Voor de BBQ heb ik een heerlijke Aziatische marinade gemaakt. Door de kalfskoteletjes daarin een paar uur te marineren zal het vlees een heerlijke smaak krijgen, die op de BBQ in de zomer perfect tot z’n recht komt. Je kunt deze koteletjes meteen op de BBQ leggen, maar door ze eerst even een kerntemperatuur te laten bereiken in de oven gaan ze nog een heel stuk sappiger zijn. Samen met de noedelsalade krijg je een heerlijk zomers gerecht met zalig mals en gezond kalfsvlees.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Meng de hoisin saus, de plum saus, de rijstazijn, het limoensap, de sojasaus, de sesamolie en de geperste lookteentjes en geperste gember met de chilipasta.
  2. Leg de kalfskoteletten in de marinade en laat een paar uur tot een dag marineren.
  3. Leg de koteletten in de oven (of vacuumverpakt in de steamer) tot ze een kerntemperatuur van zo’n 60° C hebben bereikt.
  4. Grill ze dan nog kort op het vuur in de bbq of in de grillpan.
  5. Snipper de lenteui heel fijn en strooi die samen met de sesamzaadjes over de heerlijke kalfskoteletjes.
  6. Kook de noedels zoals op de verpakking staat.
  7. Meng ze met de fijngesneden komkommer, wortel en courgette.
  8. Haal de noedelsalade door een paar lepels van de marinade waarin je de koteletjes hebt gemaakt.
  9. Meng er de verse fijngesneden koriander en munt onder en nog een beetje extra limoensap.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer