GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten. Ik wil voor deze plezierige kruidenier graag recepten bedenken die super makkelijk, heel lekker, en net dat tikje anders zijn. Appie On Tour is de naam, en ik zal jullie de komende maanden uitnodigen om mijn creaties te komen proeven.

De spits bijt ik deze week af met een gerecht dat ik gemaakt heb in de Albert Heijn winkel in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. De zalm staat deze week bij AH in de aanbieding, en die heb ik lekker fris gemarineerd, en geserveerd met de courgetti, spaghetti van courgettes. Afgewerkt met wat frisse lente-ui en de zeste van citroen. Nauwelijks calorieën, veel smaak, gezonde vetten, en op de koop toe lekker veel groenten. Wat wil een mens die graag lekker en gezond eet nog meer? Bekijk het filmpje van de bereiding Appie On Tour: zalmfilet met courgetti. Probeer het zeker eens uit. Smakelijk!!!

Bereiding

  1. De zalmfilets in blokjes snijden en marineren in de honing, balsamico, citroen en olijfolie en wat zeste van citroen.
  2. Een uurtje in de frigo plaatsen (afgedekt!).
  3. De lente-ui (wit en groen snipperen).
  4. De zalmblokjes in de hete wok bakken en de courgetti toevoegen en al roerend aanbakken (maximum 2 minuutjes).
  5. De licht gebakken zalmblokjes mengen met de courgetti en de fijngesnipperde lente-ui, afwerken met wat zeste van citroen.