GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI
Recept

Gemarineerde zalm met courgetti

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 zalmfilets
  • 4 el olijfolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el balsamico
  • 4 el citroen
  • Peper en zout
  • 4 lente-uitjes
  • 2 pakjes courgetti
GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

Bereiding

5 stappen

1 / 5

De zalmfilets in blokjes snijden en marineren in de honing, balsamico, citroen en olijfolie en wat zeste van citroen.

2 / 5

Een uurtje in de frigo plaatsen (afgedekt!).

3 / 5

De lente-ui (wit en groen snipperen).

4 / 5

De zalmblokjes in de hete wok bakken en de courgetti toevoegen en al roerend aanbakken (maximum 2 minuutjes).

5 / 5

De licht gebakken zalmblokjes mengen met de courgetti en de fijngesnipperde lente-ui, afwerken met wat zeste van citroen.

Laat het smaken.

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten. Ik wil voor deze plezierige kruidenier graag recepten bedenken die super makkelijk, heel lekker, en net dat tikje anders zijn. Appie On Tour is de naam, en ik zal jullie de komende maanden uitnodigen om mijn creaties te komen proeven.

De spits bijt ik deze week af met een gerecht dat ik gemaakt heb in de Albert Heijn winkel in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. De zalm staat deze week bij AH in de aanbieding, en die heb ik lekker fris gemarineerd, en geserveerd met de courgetti, spaghetti van courgettes. Afgewerkt met wat frisse lente-ui en de zeste van citroen. Nauwelijks calorieën, veel smaak, gezonde vetten, en op de koop toe lekker veel groenten. Wat wil een mens die graag lekker en gezond eet nog meer? Bekijk het filmpje van de bereiding Appie On Tour: zalmfilet met courgetti. Probeer het zeker eens uit. Smakelijk!!!

Bereiding

  1. De zalmfilets in blokjes snijden en marineren in de honing, balsamico, citroen en olijfolie en wat zeste van citroen.
  2. Een uurtje in de frigo plaatsen (afgedekt!).
  3. De lente-ui (wit en groen snipperen).
  4. De zalmblokjes in de hete wok bakken en de courgetti toevoegen en al roerend aanbakken (maximum 2 minuutjes).
  5. De licht gebakken zalmblokjes mengen met de courgetti en de fijngesnipperde lente-ui, afwerken met wat zeste van citroen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer