GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI
Recept

Gemarineerde zalm met courgetti

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 zalmfilets
  • 4 el olijfolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 4 el balsamico
  • 4 el citroen
  • Peper en zout
  • 4 lente-uitjes
  • 2 pakjes courgetti
GEMARINEERDE ZALM MET COURGETTI

Bereiding

5 stappen

1 / 5

De zalmfilets in blokjes snijden en marineren in de honing, balsamico, citroen en olijfolie en wat zeste van citroen.

2 / 5

Een uurtje in de frigo plaatsen (afgedekt!).

3 / 5

De lente-ui (wit en groen snipperen).

4 / 5

De zalmblokjes in de hete wok bakken en de courgetti toevoegen en al roerend aanbakken (maximum 2 minuutjes).

5 / 5

De licht gebakken zalmblokjes mengen met de courgetti en de fijngesnipperde lente-ui, afwerken met wat zeste van citroen.

Laat het smaken.

De fijne mensen van Albert Heijn hebben mij gevraagd om de komende maanden voor hen nieuwe plezierige receptjes te ontwikkelen. En wat het nog veel leuker maakt: de bedoeling is dat we met een mobiele keuken langs zullen gaan in de verschillende winkels van Albert Heijn in ons land en daar ter plekke lekkere dingen gaan koken voor de klanten. Ik wil voor deze plezierige kruidenier graag recepten bedenken die super makkelijk, heel lekker, en net dat tikje anders zijn. Appie On Tour is de naam, en ik zal jullie de komende maanden uitnodigen om mijn creaties te komen proeven.

De spits bijt ik deze week af met een gerecht dat ik gemaakt heb in de Albert Heijn winkel in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. De zalm staat deze week bij AH in de aanbieding, en die heb ik lekker fris gemarineerd, en geserveerd met de courgetti, spaghetti van courgettes. Afgewerkt met wat frisse lente-ui en de zeste van citroen. Nauwelijks calorieën, veel smaak, gezonde vetten, en op de koop toe lekker veel groenten. Wat wil een mens die graag lekker en gezond eet nog meer? Bekijk het filmpje van de bereiding Appie On Tour: zalmfilet met courgetti. Probeer het zeker eens uit. Smakelijk!!!

Bereiding

  1. De zalmfilets in blokjes snijden en marineren in de honing, balsamico, citroen en olijfolie en wat zeste van citroen.
  2. Een uurtje in de frigo plaatsen (afgedekt!).
  3. De lente-ui (wit en groen snipperen).
  4. De zalmblokjes in de hete wok bakken en de courgetti toevoegen en al roerend aanbakken (maximum 2 minuutjes).
  5. De licht gebakken zalmblokjes mengen met de courgetti en de fijngesnipperde lente-ui, afwerken met wat zeste van citroen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer