Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land. Het is fijn om daar mee aan de slag te gaan, want eerlijk gezegd, #shoplocal probeer ik zeker in deze tijden ook volop te steunen!

Kalfsvlees is sowieso al een heerlijke, zeer magere, maar vooral smaakvolle topper. En met dit recept ga je echt indruk maken. Je kunt kalfsvlees namelijk ook heerlijk vullen. En met deze zalige asperges van bij ons, mooie Italiaanse mozzarella, en tomatentapenade met basilicum, kun je echt een smakelijke feestverpakking maken. Met goede (verse) pasta bij en nog een paar (h)eerlijke basisingrediënten ga je sowieso een feestmaaltijd maken!

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.
  2. Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.
  3. Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.
  4. Leg er de dunne plakjes mozzarella op.
  5. Bestrijk met de rest van de tapenade.
  6. Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.
  7. Afkruiden met peper en zout.
  8. Besprenkel met wat olijfolie.
  9. Leg er de blaadjes basilicum op.
  10. Rol voorzichtig op.
  11. Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw. Nog eens flink afkruiden met peper en zout.
  12. Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.
  13. Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.
  14. Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180° C.
  15. Haal uit de oven en laat even rusten onder wat folie.
  16. Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over, en serveer met een paar basilicumblaadjes, en de mooi in plakjes gesneden rollade.