Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum
Recept

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo kalfsgebraad
  • Enkele asperges
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • Een halve liter kalfsfond
  • Wat tijm, rozemarijn en laurier
  • 2 sjalotjes
  • Verse pasta
  • Olijfolie
  • Peper
  • Parmesaan
Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.

2 / 16

Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.

3 / 16

Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.

4 / 16

Leg er de dunne plakjes mozzarella op.

5 / 16

Bestrijk met de rest van de tapenade.

6 / 16

Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.

7 / 16

Afkruiden met peper en zout.

8 / 16

Besprenkel met wat olijfolie.

9 / 16

Leg er de blaadjes basilicum op.

10 / 16

Rol voorzichtig op.

11 / 16

Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw. Nog eens flink afkruiden met peper en zout.

12 / 16

Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.

13 / 16

Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.

14 / 16

Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180° C.

15 / 16

Haal uit de oven en laat even rusten onder wat folie.

16 / 16

Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over, en serveer met een paar basilicumblaadjes, en de mooi in plakjes gesneden rollade.

Laat het smaken.

Vrienden, het is toch nog wel eens tijd voor een absoluut feestgerecht op deze foodblog. Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees, een licht en smakelijk topproduct uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon ook uit ons eigen land. Het is fijn om daar mee aan de slag te gaan, want eerlijk gezegd, #shoplocal probeer ik zeker in deze tijden ook volop te steunen!

Kalfsvlees is sowieso al een heerlijke, zeer magere, maar vooral smaakvolle topper. En met dit recept ga je echt indruk maken. Je kunt kalfsvlees namelijk ook heerlijk vullen. En met deze zalige asperges van bij ons, mooie Italiaanse mozzarella, en tomatentapenade met basilicum, kun je echt een smakelijke feestverpakking maken. Met goede (verse) pasta bij en nog een paar (h)eerlijke basisingrediënten ga je sowieso een feestmaaltijd maken!

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Bereiding

  1. Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.
  2. Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.
  3. Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.
  4. Leg er de dunne plakjes mozzarella op.
  5. Bestrijk met de rest van de tapenade.
  6. Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.
  7. Afkruiden met peper en zout.
  8. Besprenkel met wat olijfolie.
  9. Leg er de blaadjes basilicum op.
  10. Rol voorzichtig op.
  11. Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw. Nog eens flink afkruiden met peper en zout.
  12. Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.
  13. Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.
  14. Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180° C.
  15. Haal uit de oven en laat even rusten onder wat folie.
  16. Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over, en serveer met een paar basilicumblaadjes, en de mooi in plakjes gesneden rollade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer