RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Dit heb je nodig 4 personen

  • Varkenshaasje, ongeveer 200 gram per persoon
  • 4 pijpajuintjes
  • Een rolletje halfzachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 4 plakjes Parmaham
  • 4 el abrikozenconfituur
  • Peper en zout
RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.

2 / 9

Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn

3 / 9

Snij de geitenkaas in plakjes

4 / 9

Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.

5 / 9

Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur

6 / 9

Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes

7 / 9

Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham

8 / 9

Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw

9 / 9

Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes

2 / 3

Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij

3 / 3

Lekker met gebakken aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.

Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken.

De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen.

Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.

Bereiding

  1. Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
  2. Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
  3. Snij de geitenkaas in plakjes
  4. Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
  5. Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
  6. Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
  7. Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
  8. Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
  9. Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

  1. Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
  2. Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer