RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Dit heb je nodig 4 personen

  • Varkenshaasje, ongeveer 200 gram per persoon
  • 4 pijpajuintjes
  • Een rolletje halfzachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 4 plakjes Parmaham
  • 4 el abrikozenconfituur
  • Peper en zout
RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.

2 / 9

Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn

3 / 9

Snij de geitenkaas in plakjes

4 / 9

Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.

5 / 9

Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur

6 / 9

Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes

7 / 9

Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham

8 / 9

Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw

9 / 9

Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes

2 / 3

Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij

3 / 3

Lekker met gebakken aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.

Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken.

De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen.

Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.

Bereiding

  1. Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
  2. Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
  3. Snij de geitenkaas in plakjes
  4. Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
  5. Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
  6. Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
  7. Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
  8. Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
  9. Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

  1. Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
  2. Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer