GEVULD VARKENSHAASJE

Ook al vriest het de komende week misschien niet langer dat het kraakt, we zitten wel nog altijd midden in de winter. Dan mogen we toch af en toe nog eens iets lekker stevigs klaarmaken. En dat is dit gevulde varkenshaasje zeker. Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan.

Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken. De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen. Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.

Bereiding

  1. Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
  2. Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
  3. Snij de geitenkaas in plakjes
  4. Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
  5. Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
  6. Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
  7. Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
  8. Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
  9. Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

  1. Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
  2. Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes