HERFSTGERECHTJE: GEVULD VARKENSHAASJE

Eén van mijn trouwste volgers op de blog, Ann uit Roeselare, liet mij vanmiddag weten dat mijn zomerse gerechtjes van de voorbije weken er best wel lekker uit zien, maar toch niet elke dag passen bij het “toch net iets minder zomerse” weer in België. Of ik daarom misschien eens geen herfstig gerechtje op de blog wil zetten? Kijk, waarom niet. Dit is een smakelijke klassieker uit mijn kookboek Would Be Chef dat trouwens hier op de blog ook te koop is.

Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken. De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen. Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.

Bereiding

  1. Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
  2. Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
  3. Snij de geitenkaas in plakjes
  4. Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
  5. Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
  6. Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
  7. Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
  8. Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
  9. Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

  1. Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
  2. Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes