RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Recept

Rijkelijk gevuld varkenshaasje

Dit heb je nodig 4 personen

  • Varkenshaasje, ongeveer 200 gram per persoon
  • 4 pijpajuintjes
  • Een rolletje halfzachte geitenkaas (type Chavroux)
  • 4 plakjes Parmaham
  • 4 el abrikozenconfituur
  • Peper en zout
RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.

2 / 9

Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn

3 / 9

Snij de geitenkaas in plakjes

4 / 9

Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.

5 / 9

Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur

6 / 9

Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes

7 / 9

Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham

8 / 9

Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw

9 / 9

Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes

2 / 3

Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij

3 / 3

Lekker met gebakken aardappeltjes

Laat het smaken.

Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.

Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken.

De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen.

Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.

Bereiding

  1. Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
  2. Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
  3. Snij de geitenkaas in plakjes
  4. Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
  5. Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
  6. Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
  7. Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
  8. Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
  9. Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)

Dresseren

  1. Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
  2. Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer