
RIJKELIJK GEVULD VARKENSHAASJE
Ik bereid niet zo vaak meer varkensvlees, maar het is wel een mooi product dat af en toe toch nog eens op het menu mag staan. En dit gerecht blijft één van mijn favorieten.
Het is een gezellig gerecht dat smeekt om een stevige rode wijn, zoals mijn mooie Spaanse Gran Reserva 2015, en een diepe zetel om nadien lekker in uit te buiken.
De combinatie van het varkenshaasje met de pijpajuintjes, de smeuïge geitenkaas, de parmaham en de zoete abrikozenconfituur heeft werkelijk alles om een tafel levensgenieters stil te krijgen.
Serveer er wat gestoofde prinsessenboontjes met een sjalotje bij, of wat gestoofde savooikool, en lekkere gebakken aardappeltjes.
Bereiding
- Bak de met peper en zout gekruide varkenshaasjes rondom knapperig bruin in een pan hete boter. Haal ze uit de pan.
- Blancheer de pijpajuintjes heel even in kokend water. Pas op, ze mogen nog wel knapperig zijn
- Snij de geitenkaas in plakjes
- Snij de varkenshaasjes dwars open, opgelet, niet helemaal, maak er een soort van sandwich van.
- Smeer de binnenkant in met de abrikozenconfituur
- Leg er de plakjes geitenkaas op en in de lengte de pijpajuintjes
- Sluit het varkenshaasje en wikkel in de parmaham
- Stop er wat tandenstokertjes in om alles mooi samen te houden, of bindt het gewoon op met keukentouw
- Zet een kleine 20 minuten in een oven van 190 graden (best even checken met een vleespen, want de garing hangt af van de dikte van het vlees)
Dresseren
- Snij de varkenshaasjes in mooie plakjes
- Serveer er gestoofde groentjes of wat savooikool bij
- Lekker met gebakken aardappeltjes
MIJN WIJNTIP
WIJN ORNELIS GRAN RESERVA
Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving.
Bestel hier mijn Gran Reserva
Reacties