GEZONDE OVENSCHOTEL

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus. Naar stoemp met worst. Dat soort lekkere dingen. “”Als het koud is moet ge goed eten om er kloek op te staan,” het is er ons als kind letterlijk met de paplepel ingegoten.

Maar ook een ovenschotel kan gezond zijn en je hoeft er echt niet moddervet van te worden. Probeer deze maar eens, vol lekkere groenten, met zwarte bonen, want die geven je veel energie, en met plakjes gerookte kip. Zeer snel klaar en waanzinnig lekker. En ideaal: want wel een lekkere ovenschotel, maar enkel met gezonde ingrediënten.

Bereiding

  1. Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel
  2. Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes
  3. Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel
  4. Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel
  5. Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.
  6. Doe er de plakjes kip bij
  7. Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje
  8. Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat