GEZONDE OVENSCHOTEL
Recept

Gezonde ovenschotel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bokaal puntpaprika’s
  • Kerstomaatjes
  • Basilicum
  • 1 scheut soya light
  • 300 gram plakjes gerookte kip (kun je kant- en klaar in de supermarkt kopen)
  • Broodkruim
  • Parmesaan
  • Enkele klontjes boter
 
GEZONDE OVENSCHOTEL

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel

2 / 8

Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes

3 / 8

Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel

4 / 8

Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel

5 / 8

Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.

6 / 8

Doe er de plakjes kip bij

7 / 8

Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje

8 / 8

Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat

Laat het smaken.

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus. Naar stoemp met worst. Dat soort lekkere dingen. “”Als het koud is moet ge goed eten om er kloek op te staan,” het is er ons als kind letterlijk met de paplepel ingegoten.

Maar ook een ovenschotel kan gezond zijn en je hoeft er echt niet moddervet van te worden. Probeer deze maar eens, vol lekkere groenten, met zwarte bonen, want die geven je veel energie, en met plakjes gerookte kip. Zeer snel klaar en waanzinnig lekker. En ideaal: want wel een lekkere ovenschotel, maar enkel met gezonde ingrediënten.

Bereiding

  1. Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel
  2. Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes
  3. Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel
  4. Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel
  5. Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.
  6. Doe er de plakjes kip bij
  7. Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje
  8. Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer