GEZONDE OVENSCHOTEL

Pittige dagen. Dagen waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten de ganse dag vriest dat het kraakt, snakt een mens naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus. Naar stoemp met worst. Dat soort lekkere dingen. “”Als het koud is moet ge goed eten om er kloek op te staan,” het is er ons als kind letterlijk met de paplepel ingegoten.

Maar ik ben ook volop aan het sporten. Wandelen bij -3 graden is wel stevig, zeker als er zoals gisteren stevige wind staat en de industriële sneeuw uit de lucht dwarrelt, maar ik zit nu net in een goede vibe en wil die niet loslaten. Dat wetende, dat de kilo’s smelten als sneeuw voor de zon, terwijl het vriest dat het kraakt, heb ik gisteren de ideale ovenschotel gemaakt. Vol lekkere groenten, met zwarte bonen, want die geven je veel energie, en met plakjes gerookte kip. Zeer snel klaar en waanzinnig lekker. En ideaal: want wel een lekkere ovenschotel, maar enkel met gezonde ingrediënten.

Bereiding

  1. Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel
  2. Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes
  3. Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel
  4. Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel
  5. Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.
  6. Doe er de plakjes kip bij
  7. Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje
  8. Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat