GEZONDE OVENSCHOTEL
Recept

Gezonde ovenschotel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bokaal puntpaprika’s
  • Kerstomaatjes
  • Basilicum
  • 1 scheut soya light
  • 300 gram plakjes gerookte kip (kun je kant- en klaar in de supermarkt kopen)
  • Broodkruim
  • Parmesaan
  • Enkele klontjes boter
 
GEZONDE OVENSCHOTEL

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel

2 / 8

Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes

3 / 8

Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel

4 / 8

Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel

5 / 8

Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.

6 / 8

Doe er de plakjes kip bij

7 / 8

Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje

8 / 8

Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat

Laat het smaken.

Pittige dagen. Vandaag is de herfst letterlijk en figuurlijk begonnen. Dagen zijn het waarin je ook wat eten betreft goede keuzes moet maken. Want het weer schreeuwt natuurlijk om comfort food. Wanneer het buiten herfst wordt, snakt een mens weer naar stoofpotjes en ovenschotels. Naar witloofrolletjes met veel lekkere kaassaus. Naar stoemp met worst. Dat soort lekkere dingen. “”Als het koud is moet ge goed eten om er kloek op te staan,” het is er ons als kind letterlijk met de paplepel ingegoten.

Maar ook een ovenschotel kan gezond zijn en je hoeft er echt niet moddervet van te worden. Probeer deze maar eens, vol lekkere groenten, met zwarte bonen, want die geven je veel energie, en met plakjes gerookte kip. Zeer snel klaar en waanzinnig lekker. En ideaal: want wel een lekkere ovenschotel, maar enkel met gezonde ingrediënten.

Bereiding

  1. Giet het vocht van de zwarte bonen en doe ze in een een grote ovenschotel
  2. Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze erbij net als het blik tomatenblokjes
  3. Snij de courgette in plakjes en halveer die, doe die bij de ovenschotel
  4. Snij de pepers in stukjes en doe die ook bij de ovenschotel
  5. Snipper de basilicum en voeg die samen met de peper en zout, en de soya light bij de groentjes.
  6. Doe er de plakjes kip bij
  7. Roer alles door elkaar en zet in een oven van 200 graden gedurende een kwartiertje
  8. Doe een mengeling van broodkruim en parmezaan over de ovenschotel en enkele klontjes boter en zet onder de grill tot er een lekker gegratineerd korstje op de ovenschotel staat

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer