Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Recept

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 moten zalm op het vel van 200 gr
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes verse look
  • 5 blaadjes verse salie
  • 100 gr half zongedroogde tomaten
  • 200 gr verse spinazie
  • 100 ml droge wittte wijn
  • 200 ml Inex slagroom 40 %
  • 80 gr Comté (of een andere rijpe harde kaas)
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

13 stappen

1 / 13

Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.

2 / 13

Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.

3 / 13

Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.

4 / 13

Snipper je ui en schil de lookteentjes.

5 / 13

Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.

6 / 13

Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.

7 / 13

Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.

8 / 13

Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.

9 / 13

Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.

10 / 13

Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.

11 / 13

Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.

12 / 13

Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).

13 / 13

Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

Laat het smaken.

Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij. De Inex slagroom met 40% vet geeft voor mij absoluut de lekkerste smaak en is superhandig om mee aan de slag te gaan. De room is gemaakt van 100% Belgische weidemelk naar een authentiek recept, en dat proef je in dit heerlijke recept.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.
  2. Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.
  3. Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.
  4. Snipper je ui en schil de lookteentjes.
  5. Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.
  6. Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.
  7. Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.
  8. Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.
  9. Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.
  10. Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.
  11. Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.
  12. Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).
  13. Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer