Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Recept

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 moten zalm op het vel van 200 gr
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes verse look
  • 5 blaadjes verse salie
  • 100 gr half zongedroogde tomaten
  • 200 gr verse spinazie
  • 100 ml droge wittte wijn
  • 200 ml Inex slagroom 40 %
  • 80 gr Comté (of een andere rijpe harde kaas)
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

13 stappen

1 / 13

Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.

2 / 13

Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.

3 / 13

Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.

4 / 13

Snipper je ui en schil de lookteentjes.

5 / 13

Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.

6 / 13

Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.

7 / 13

Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.

8 / 13

Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.

9 / 13

Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.

10 / 13

Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.

11 / 13

Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.

12 / 13

Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).

13 / 13

Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

Laat het smaken.

Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij. De Inex slagroom met 40% vet geeft voor mij absoluut de lekkerste smaak en is superhandig om mee aan de slag te gaan. De room is gemaakt van 100% Belgische weidemelk naar een authentiek recept, en dat proef je in dit heerlijke recept.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.
  2. Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.
  3. Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.
  4. Snipper je ui en schil de lookteentjes.
  5. Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.
  6. Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.
  7. Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.
  8. Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.
  9. Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.
  10. Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.
  11. Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.
  12. Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).
  13. Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer