Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Recept

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 2 moten zalm op het vel van 200 gr
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes verse look
  • 5 blaadjes verse salie
  • 100 gr half zongedroogde tomaten
  • 200 gr verse spinazie
  • 100 ml droge wittte wijn
  • 200 ml Inex slagroom 40 %
  • 80 gr Comté (of een andere rijpe harde kaas)
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

13 stappen

1 / 13

Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.

2 / 13

Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.

3 / 13

Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.

4 / 13

Snipper je ui en schil de lookteentjes.

5 / 13

Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.

6 / 13

Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.

7 / 13

Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.

8 / 13

Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.

9 / 13

Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.

10 / 13

Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.

11 / 13

Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.

12 / 13

Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).

13 / 13

Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

Laat het smaken.

Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij. De Inex slagroom met 40% vet geeft voor mij absoluut de lekkerste smaak en is superhandig om mee aan de slag te gaan. De room is gemaakt van 100% Belgische weidemelk naar een authentiek recept, en dat proef je in dit heerlijke recept.

Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv
Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.
  2. Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.
  3. Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.
  4. Snipper je ui en schil de lookteentjes.
  5. Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.
  6. Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.
  7. Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.
  8. Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.
  9. Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.
  10. Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.
  11. Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.
  12. Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).
  13. Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer