Half gebakken zalm met een romige saus met spinazie, zongedroogde tomaatjes en salie #adv

Als je spreekt over heerlijk comfort food, zoek dan niet verder. Wanneer je deze pan op tafel zet voor je gasten gaan ze smullen als de beste. De combinatie van vers gebakken zalm, met deze fluwelen roomsaus met look, spinazie, zongedroogde tomaatjes en verse salie is gewoon tongstrelend.

Wanneer je de zalm een tikje verder dan mi-cuit bakt (ik ga eigenlijk zelf altijd voor half à twee derde gebakken vanop het vel, want dan blijft de bovenkant van je moot zalm tussen lauw en rauw) dan smaakt de warme roomsaus er nog eens zo lekker bij. De Inex slagroom met 40% vet geeft voor mij absoluut de lekkerste smaak en is superhandig om mee aan de slag te gaan. De room is gemaakt van 100% Belgische weidemelk naar een authentiek recept, en dat proef je in dit heerlijke recept.

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in je pan en laat die warm worden.
  2. Bak je zalmmoten op het vel tot ze mi-cuit, half gebakken zijn.
  3. Haal de zalm voorzichtig uit de pan en leg die even opzij.
  4. Snipper je ui en schil de lookteentjes.
  5. Fruit de gesnipperde ui rustig in dezelfde pan, en pers er de teentjes look bij.
  6. Voeg de fijngehakte salie en de fijngehakte half zongedroogde tomaatjes toe.
  7. Laat wat sudderen, en voeg de droge witte wijn toe.
  8. Roer het aanbaksel in de pan los met de wijn.
  9. Laat even rustig koken en voeg na twee minuten de room 40% van Inex toe, roer alles door elkaar.
  10. Voeg de spinazieblaadjes toe en  laat ze op een rustig vuurtje slinken.
  11. Helemaal op het einde de Comté of een andere harde oudere kaas toevoegen.
  12. Leg de zalm nog even voorzichtig in de pan (haal er eventueel eerst het vel af als je dat lekkerder zou vinden).
  13. Serveer met verse pasta, een gekookt aardappeltje of een aardappelkroketje.