HAMBURGER MET LAM EN BLAUWE KAAS

Vrijdag: frituurdag? Voor velen wel! Want de ene keer gaat een mens voor een Michelin-ster, en een andere keer gaan we gezellig naar de frituur. Maar ik weet wel zeker: een goede hamburger is nooit verkeerd. Ik heb best wel wat receptjes voor lekkere hamburgers, maar deze maak ik al sinds jaar en dag, en is echt een aanrader.

De tomatensalsa, het lamsvlees en de blauwe kaas samen zijn een pure smaakbom. Blauwe kaas is pittig en pikant, dat wel, maar de tapenade heeft ook veel kracht en het lamsvlees, goed gekruid kan ook wel wat hebben. Wat anders dan een andere hamburger, maar zeker het proberen waard.

Bereiding

 

  1. Fruit de sjalot met de rozemarijn en look in een pan tot ze glazig zijn en meng dit onder het rauwe gehakt. Voeg er wat cayennepeper en wat Provençaalse kruiden aan toe. Meng een eitje, wat paneermeel en een eetlepel graanmosterd onder je gehakt.
  2. Vorm dan met een ring lekkere hamburgertjes die je rosé bakt in de pan.
  3. Smeer het hamburgerbroodje (dat je even onder de grill gelegd hebt) in met de tapenade en leg er de hamburger tussen.
  4. Leg een sneetje blauwe kaas op de hamburger en zet het broodje nog heel even kort onder de grill om de kaas een beetje te doen smelten.
  5. Serveren met frietjes of een gebakken aardappeltje

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG