"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon een handvol krielaardappeltjes
  • 2 witte uien (de zoetere versie)
  • 2 kl gerookte paprikapoeder
  • 2 kl cayennepeper
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 3 plakjes cheddar
  • 3 plakjes emmentaler
  • 2 dl soja lightroom (of andere room)
  • 2 el zilveruitjes (uit een bokaal)
  • 2 el augurkjes (ook uit een bokaal)
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.

2 / 8

Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.

3 / 8

Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.

4 / 8

Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).

5 / 8

Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.

6 / 8

Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.

7 / 8

Voeg de gehakte bieslook toe.

8 / 8

Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Laat het smaken.

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar. Zelf heb ik wat emmentaler en cheddar gebruikt, maar doe het gewoon maar met wat je in huis hebt. En je kunt er natuurlijk een stukje vlees of vis bij bakken, of een vleesvervanger. Maar gewoon op zich is het ook al krachtig. En lekker!

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.
  2. Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.
  3. Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).
  5. Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.
  6. Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.
  7. Voeg de gehakte bieslook toe.
  8. Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer