"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon een handvol krielaardappeltjes
  • 2 witte uien (de zoetere versie)
  • 2 kl gerookte paprikapoeder
  • 2 kl cayennepeper
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 3 plakjes cheddar
  • 3 plakjes emmentaler
  • 2 dl soja lightroom (of andere room)
  • 2 el zilveruitjes (uit een bokaal)
  • 2 el augurkjes (ook uit een bokaal)
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.

2 / 8

Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.

3 / 8

Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.

4 / 8

Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).

5 / 8

Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.

6 / 8

Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.

7 / 8

Voeg de gehakte bieslook toe.

8 / 8

Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Laat het smaken.

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar. Zelf heb ik wat emmentaler en cheddar gebruikt, maar doe het gewoon maar met wat je in huis hebt. En je kunt er natuurlijk een stukje vlees of vis bij bakken, of een vleesvervanger. Maar gewoon op zich is het ook al krachtig. En lekker!

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.
  2. Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.
  3. Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).
  5. Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.
  6. Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.
  7. Voeg de gehakte bieslook toe.
  8. Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer