"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"
Recept

“tartiflette meets raclette”

Dit heb je nodig 4 personen

  • Per persoon een handvol krielaardappeltjes
  • 2 witte uien (de zoetere versie)
  • 2 kl gerookte paprikapoeder
  • 2 kl cayennepeper
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 3 plakjes cheddar
  • 3 plakjes emmentaler
  • 2 dl soja lightroom (of andere room)
  • 2 el zilveruitjes (uit een bokaal)
  • 2 el augurkjes (ook uit een bokaal)
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
"TARTIFLETTE MEETS RACLETTE"

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.

2 / 8

Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.

3 / 8

Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.

4 / 8

Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).

5 / 8

Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.

6 / 8

Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.

7 / 8

Voeg de gehakte bieslook toe.

8 / 8

Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Laat het smaken.

Tartiflette is een klassieker uit de Franse Haute-Savoie, gemaakt met aardappelen, uien, spekjes en Reblochon-kaas. Ik heb er een eigen draai aan gegeven, die wat aan raclette doet denken, en meng er wel wat zilveruitjes en augurkjes onder. En ik geef het een pikante toets. En wat kazen betreft, ben ik de makkelijkste mens die er is: je doet maar. Zelf heb ik wat emmentaler en cheddar gebruikt, maar doe het gewoon maar met wat je in huis hebt. En je kunt er natuurlijk een stukje vlees of vis bij bakken, of een vleesvervanger. Maar gewoon op zich is het ook al krachtig. En lekker!

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in kwartjes en kook of stoom tot ze bijna beetgaar zijn.
  2. Snij de uien in ringen en bak ze met het paprikapoeder en de cayennepeper in een wok of in een pan glazig.
  3. Doe de bijna beetgare krieltjes bij de zachte ui-ringen, en roer om en om.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en dan de cheddar en emmentaler die je in plakjes van een paar centimeter hebt gesneden (het is lekker als er nog een beetje structuur van de kaasplakjes in dit gerecht zit).
  5. Giet de room erbij en blijf alles om en om roeren.
  6. Doe de zilveruitjes en de augurkjes die je in stukjes hebt gehakt mee in de wok.
  7. Voeg de gehakte bieslook toe.
  8. Roer nog even om en kruid naar smaak af met wat peper en zout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer