Je weet dat ik er een erezaak van maak om altijd met gemakkelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Groenten die je gewoon in de supermarkt of bij de groenteboer om de hoek vinden kunt. Het leven is al complex genoeg, dan moeten we het onszelf in de keuken toch niet te moeilijk maken.
Maar ik ga hier eens een uitzondering maken op die gouden regel. Alleen maar omdat het goed is om af en toe ook eens iets nieuws te ontdekken. En misschien ook omdat de kans bestaat dat je groenteboer al eens crosnes in de rekken had liggen, maar dat je gewoon niet doorhad wat die rare spiraalvormige knolletjes dan precies te betekenen hadden.
Er zijn mensen die zeggen dat ze op maden lijken, maar denk daar vooral niet teveel aan, daar zijn ze toch echt te mooi en vooral veel te lekker voor. Crosnes zijn vooral in Japan en in Frankrijk populair, maar je kunt ze bij de betere groenteboer bij ons ook zeker bestellen, dus doe dat gewoon even, een echte vakman zal er maar wat graag achteraan gaan.
Crosnes hebben een nootachtige smaak. Ze zijn een beetje familie van de aardappel, de artisjok en de aardpeer. Ik ben er echt gek op omdat ze niet alleen erg lekker zijn maar ook een beetje “anders”, en op de koop toe bevatten ze weinig calorieën, wat ze ook nog eens uiterst geschikt maakt voor mensen die op dieet zijn.
Je kunt crosnes ook rauw eten, maar bij een mooie hertenfilet is dit een zeer lekkere warme bereiding. Want gebakken in wat lekkere boter, met heerlijke blauwe en rode bessen en verse bieslook bij, is dit een gerecht waarmee je grote indruk zult maken op je bubbel.
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer