INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!

Toen we na een weekje New York aankwamen in Barcelona (waar we twee maanden niet geweest waren wegens drukke DJ-weekends in Vlaanderen) was het al behoorlijk laat, en toch hadden we door een culinaire jetlag nog wel wat honger. In Barcelona zijn de restaurants laat open, maar we hadden de voorbije week echt wel genoeg restaurants gezien in New York (en de centjes zijn ook bijna op) en we wilden gewoon op ons terrasje een bordje comfort-food scoren, met de kaarsjes aan en een lekker jazzmuziekje op.

Alleen, onze ijskast was helemaal leeg, en wachten op Deliveroo, daar hadden we het geduld niet meer voor. Gelukkig zijn er zeker 5 supermarkten op minder dan 300 meter van onze flat, die zelfs om tien uur ’s avonds nog open zijn. Dus ik kon snel even langslopen om wat spulletjes te halen om in 1, 2, 3 een lekker gerechtje in elkaar te flansen. En ik ben voor een bokaaltje Tikka Masala gegaan (die van Starwood die ze hier in de supermarkt verkopen, net als bij ons in België is lekker!) met roze garnalen, surimi, cashewnoten en krieltjes. Afgewerkt met wat limoenzeste en koriander een schot in de roos en precies wat we nodig hadden na bijna 24 uur in luchthavens en boven de wolken, en drie vluchten.

 

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in 8 stukjes, en kook of stoom die al dente.
  2. Warm de tikka masala op.
  3. Voeg de cashewnoten, de krieltjes en de in stukjes gesneden surimi toe.
  4. Helemaal op het einde de garnalen even laten mee warm worden.

Dresseren

  1. Dresseer per portie in een diep bord.
  2. Rasp er lekker veel limoenzeste over.
  3. Werk af met verse koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner