INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!
Recept

Indisch comfort-food in 1, 2, 3!

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 bokaal Tikka Masala saus
  • 8 krieltjes
  • 8 staafjes surimi
  • 120 gram roze garnalen
  • een handvol cashewnoten
  • Verse Koriander
  • Limoenzeste
INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de krieltjes in 8 stukjes, en kook of stoom die al dente.

2 / 4

Warm de tikka masala op.

3 / 4

Voeg de cashewnoten, de krieltjes en de in stukjes gesneden surimi toe.

4 / 4

Helemaal op het einde de garnalen even laten mee warm worden.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Dresseer per portie in een diep bord.

2 / 3

Rasp er lekker veel limoenzeste over.

3 / 3

Werk af met verse koriander.

Laat het smaken.

Toen we na een weekje New York aankwamen in Barcelona (waar we twee maanden niet geweest waren wegens drukke DJ-weekends in Vlaanderen) was het al behoorlijk laat, en toch hadden we door een culinaire jetlag nog wel wat honger. In Barcelona zijn de restaurants laat open, maar we hadden de voorbije week echt wel genoeg restaurants gezien in New York (en de centjes zijn ook bijna op) en we wilden gewoon op ons terrasje een bordje comfort-food scoren, met de kaarsjes aan en een lekker jazzmuziekje op.

Alleen, onze ijskast was helemaal leeg, en wachten op Deliveroo, daar hadden we het geduld niet meer voor. Gelukkig zijn er zeker 5 supermarkten op minder dan 300 meter van onze flat, die zelfs om tien uur ’s avonds nog open zijn. Dus ik kon snel even langslopen om wat spulletjes te halen om in 1, 2, 3 een lekker gerechtje in elkaar te flansen. En ik ben voor een bokaaltje Tikka Masala gegaan (die van Starwood die ze hier in de supermarkt verkopen, net als bij ons in België is lekker!) met roze garnalen, surimi, cashewnoten en krieltjes. Afgewerkt met wat limoenzeste en koriander een schot in de roos en precies wat we nodig hadden na bijna 24 uur in luchthavens en boven de wolken, en drie vluchten.

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in 8 stukjes, en kook of stoom die al dente.
  2. Warm de tikka masala op.
  3. Voeg de cashewnoten, de krieltjes en de in stukjes gesneden surimi toe.
  4. Helemaal op het einde de garnalen even laten mee warm worden.

Dresseren

  1. Dresseer per portie in een diep bord.
  2. Rasp er lekker veel limoenzeste over.
  3. Werk af met verse koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer