INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!
Recept

Indisch comfort-food in 1, 2, 3!

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 bokaal Tikka Masala saus
  • 8 krieltjes
  • 8 staafjes surimi
  • 120 gram roze garnalen
  • een handvol cashewnoten
  • Verse Koriander
  • Limoenzeste
INDISCH COMFORT-FOOD IN 1, 2, 3!

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de krieltjes in 8 stukjes, en kook of stoom die al dente.

2 / 4

Warm de tikka masala op.

3 / 4

Voeg de cashewnoten, de krieltjes en de in stukjes gesneden surimi toe.

4 / 4

Helemaal op het einde de garnalen even laten mee warm worden.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Dresseer per portie in een diep bord.

2 / 3

Rasp er lekker veel limoenzeste over.

3 / 3

Werk af met verse koriander.

Laat het smaken.

Toen we na een weekje New York aankwamen in Barcelona (waar we twee maanden niet geweest waren wegens drukke DJ-weekends in Vlaanderen) was het al behoorlijk laat, en toch hadden we door een culinaire jetlag nog wel wat honger. In Barcelona zijn de restaurants laat open, maar we hadden de voorbije week echt wel genoeg restaurants gezien in New York (en de centjes zijn ook bijna op) en we wilden gewoon op ons terrasje een bordje comfort-food scoren, met de kaarsjes aan en een lekker jazzmuziekje op.

Alleen, onze ijskast was helemaal leeg, en wachten op Deliveroo, daar hadden we het geduld niet meer voor. Gelukkig zijn er zeker 5 supermarkten op minder dan 300 meter van onze flat, die zelfs om tien uur ‘s avonds nog open zijn. Dus ik kon snel even langslopen om wat spulletjes te halen om in 1, 2, 3 een lekker gerechtje in elkaar te flansen. En ik ben voor een bokaaltje Tikka Masala gegaan (die van Starwood die ze hier in de supermarkt verkopen, net als bij ons in België is lekker!) met roze garnalen, surimi, cashewnoten en krieltjes. Afgewerkt met wat limoenzeste en koriander een schot in de roos en precies wat we nodig hadden na bijna 24 uur in luchthavens en boven de wolken, en drie vluchten.

Bereiding

  1. Snij de krieltjes in 8 stukjes, en kook of stoom die al dente.
  2. Warm de tikka masala op.
  3. Voeg de cashewnoten, de krieltjes en de in stukjes gesneden surimi toe.
  4. Helemaal op het einde de garnalen even laten mee warm worden.

Dresseren

  1. Dresseer per portie in een diep bord.
  2. Rasp er lekker veel limoenzeste over.
  3. Werk af met verse koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer