INDISCHE KABELJAUW MET PREI

Laat ons eerlijk zijn: de winter is nu niet bepaald het seizoen om elke dag slaatjes te eten. Daar kun je in die koude donkere dagen van januari en februari zo weinig troost en energie uit putten, toch? Maar je wil natuurlijk niet elke dag zware winterkost eten die meteen extra kilo’s veroorzaakt. En daarom moet je op zoek naar lekkere alternatieven.

Ik heb ooit, na een zalige reis in India, dit lekker gerecht met vis en yoghurt en prei voor het eerst gemaakt, en in deze tijd van het jaar is het gewoon een goed idee om dit jezelf en je familie voor te schotelen. Het heeft veel pit en karakter en het is toch geen zwaar gerecht. En laat ons eerlijk zijn: dat is toch exact wat we in deze periode van het jaar nodig hebben?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smeer de vis helemaal in met een mengeling van mosterd, broodkruim, chilipoeder, verse (of gedroogde) oregano en versgeperste look.
  3. Laat de vis in de voorverwarmde oven garen tot hij een mooi korstje heeft.
  4. Wok intussen de reepjes prei in wat olijfolie en boter gaar.
  5. Voeg het currypoeder toe, samen met wat room en laat het geheel indikken.
  6. Werk af met de yoghurt en kruid goed af.
  7. Serveer met wat rijst en een half limoentje voor wie er nog een fris zuurtje aan toe wil voegen.