INDISCHE KABELJAUW MET PREI
Recept

Indische kabeljauw met prei

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de kabeljauw
  • 4 kabeljauwhaasjes of een flink stuk kabeljauw
  • 2 el mosterd
  • 2 el broodkruim
  • 1 kl chilipoeder of een fijngemalen gedroogd pepertje
  • 1 kl verse of gedroogde oregano
  • 1 teentje look
Voor de prei
  • Enkele stelen prei, in julienne
  • 1 el currypoeder of currypasta
  • 2 el room
  • 3 el yoghurt
INDISCHE KABELJAUW MET PREI

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 / 7

Smeer de vis helemaal in met een mengeling van mosterd, broodkruim, chilipoeder, verse (of gedroogde) oregano en versgeperste look.

3 / 7

Laat de vis in de voorverwarmde oven garen tot hij een mooi korstje heeft.

4 / 7

Wok intussen de reepjes prei in wat olijfolie en boter gaar.

5 / 7

Voeg het currypoeder toe, samen met wat room en laat het geheel indikken.

6 / 7

Werk af met de yoghurt en kruid goed af.

7 / 7

Serveer met wat rijst en een half limoentje voor wie er nog een fris zuurtje aan toe wil voegen.

Laat het smaken.

Laat ons eerlijk zijn: de winter is nu niet bepaald het seizoen om elke dag slaatjes te eten. Daar kun je in die koude donkere dagen van januari en februari zo weinig troost en energie uit putten, toch? Maar je wil natuurlijk niet elke dag zware winterkost eten die meteen extra kilo’s veroorzaakt. En daarom moet je op zoek naar lekkere alternatieven.

Ik heb ooit, na een zalige reis in India, dit lekker gerecht met vis en yoghurt en prei voor het eerst gemaakt, en in deze tijd van het jaar is het gewoon een goed idee om dit jezelf en je familie voor te schotelen. Het heeft veel pit en karakter en het is toch geen zwaar gerecht. En laat ons eerlijk zijn: dat is toch exact wat we in deze periode van het jaar nodig hebben?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smeer de vis helemaal in met een mengeling van mosterd, broodkruim, chilipoeder, verse (of gedroogde) oregano en versgeperste look.
  3. Laat de vis in de voorverwarmde oven garen tot hij een mooi korstje heeft.
  4. Wok intussen de reepjes prei in wat olijfolie en boter gaar.
  5. Voeg het currypoeder toe, samen met wat room en laat het geheel indikken.
  6. Werk af met de yoghurt en kruid goed af.
  7. Serveer met wat rijst en een half limoentje voor wie er nog een fris zuurtje aan toe wil voegen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer