Kalfsrollade met broccoli en noten

Ik heb een heerlijke steamer van Miele, zo’n hoge druk-stoomoven. Wanneer je zo’n ding koopt krijg je ook de kans om een workshop bij te wonen, en dat kan ik iedereen aanraden. De dames die je daar tips en recepten aanreiken, zijn super lief en kennen natuurlijk allerlei mogelijkheden waar je misschien eerst niet zou opkomen. Intussen kook ik zowel in België als in onze flat in Barcelona bijna dagelijks met de steamer, en heb ik zelf ook al veel nieuwe gerechten ontwikkeld. Dit is één van m’n favoriete. Een rollade maken lijkt ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Het is een bommetje waarmee je altijd scoort. En zelfs als je niet zo’n stemmer hebt kun je dit gerecht natuurlijk maken in een gewone stoomoven of ik een bamboemandje boven een kokende ketel water.

Bereiding

 1. Snij de broccoli in roosjes en steam die 2 minuten op 120 graden
 2. Cutter de gestoomde broccoli vervolgens in een blender of keukenmachine, samen met de salie, wat peper en zout, de okkernoten en de roomkaas met noten. Laat vervolgens deze groentefarce afkoelen.
 3. leg op een stuk hittebestendige huishoudfolie die je met wat olijfolie insmeert, en met wat peper en zout, hele dunnen plakken kalfsvlees. Ze mogen wat overlappen, maar laat geen gaten, je wil één grote min of meer rechthoekige lap kalfsvlees
 4. Leg daarop dakpansgewijs schijfjes filet de sax.
 5. Smeer in het midden de groentefarce.
 6. Rol voorzichtig tot een rollade. Zorg dat er geen gaten in de folie komen. Knoop de uiteinden van de worst (rollade) dicht.
 7. Stoom gedurende 20 minuten op 80 graden.
 8. Verwijder de folie en bak desgewenst kort aan in de boter.
 9. Snij mooie plakken van de rollade.

 

Dresseren

 1. Kook de gnocchi zoals vermelde op de verpakking.
 2. Hal wat salie en rozemarijn fijn. Meng onder wat gesmolten boter en giet over de gnocchi.
 3. Peper en zout erover, en geraspte parmezaan.
 4. Serveren met the of drie plakjes rollade.