Kalfsrollade met broccoli en noten
Recept

Kalfsrollade met broccoli en noten

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 broccoli
  • 600 gram kalfsvlees
  • 100 gram filet de sax dungesneden
  • 250 gram kruidenkaas met okkernoten
  • Salie
  • Rozemarijn
  • Een handvol okkernoten
  • Gnocchi
  • Parmezaan
 
Kalfsrollade met broccoli en noten

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snij de broccoli in roosjes en steam die 2 minuten op 120 graden

2 / 9

Cutter de gestoomde broccoli vervolgens in een blender of keukenmachine, samen met de salie, wat peper en zout, de okkernoten en de roomkaas met noten. Laat vervolgens deze groentefarce afkoelen.

3 / 9

leg op een stuk hittebestendige huishoudfolie die je met wat olijfolie insmeert, en met wat peper en zout, hele dunnen plakken kalfsvlees. Ze mogen wat overlappen, maar laat geen gaten, je wil één grote min of meer rechthoekige lap kalfsvlees

4 / 9

Leg daarop dakpansgewijs schijfjes filet de sax.

5 / 9

Smeer in het midden de groentefarce.

6 / 9

Rol voorzichtig tot een rollade. Zorg dat er geen gaten in de folie komen. Knoop de uiteinden van de worst (rollade) dicht.

7 / 9

Stoom gedurende 20 minuten op 80 graden.

8 / 9

Verwijder de folie en bak desgewenst kort aan in de boter.

9 / 9

Snij mooie plakken van de rollade.

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Kook de gnocchi zoals vermelde op de verpakking.

2 / 4

Hal wat salie en rozemarijn fijn. Meng onder wat gesmolten boter en giet over de gnocchi.

3 / 4

Peper en zout erover, en geraspte parmezaan.

4 / 4

Serveren met the of drie plakjes rollade.

Laat het smaken.

Dit is één van m’n favoriete gerechten met noten, en ik maak het klaar in de steamer. Een rollade maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Het is een bommetje waarmee je altijd scoort. Je kunt dit gerecht maken in een stoomoven of in een bamboemandje boven een kokende ketel water.

Bereiding

  1. Snij de broccoli in roosjes en steam die 2 minuten op 120 graden
  2. Cutter de gestoomde broccoli vervolgens in een blender of keukenmachine, samen met de salie, wat peper en zout, de okkernoten en de roomkaas met noten. Laat vervolgens deze groentefarce afkoelen.
  3. leg op een stuk hittebestendige huishoudfolie die je met wat olijfolie insmeert, en met wat peper en zout, hele dunnen plakken kalfsvlees. Ze mogen wat overlappen, maar laat geen gaten, je wil één grote min of meer rechthoekige lap kalfsvlees
  4. Leg daarop dakpansgewijs schijfjes filet de sax.
  5. Smeer in het midden de groentefarce.
  6. Rol voorzichtig tot een rollade. Zorg dat er geen gaten in de folie komen. Knoop de uiteinden van de worst (rollade) dicht.
  7. Stoom gedurende 20 minuten op 80 graden.
  8. Verwijder de folie en bak desgewenst kort aan in de boter.
  9. Snij mooie plakken van de rollade.

Dresseren

  1. Kook de gnocchi zoals vermelde op de verpakking.
  2. Hal wat salie en rozemarijn fijn. Meng onder wat gesmolten boter en giet over de gnocchi.
  3. Peper en zout erover, en geraspte parmezaan.
  4. Serveren met the of drie plakjes rollade.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer