
Foto: Would Be Chef
BEETJE ONNOZEL, MAAR LEKKER: GEVULDE BROCCOLI
Van alle gerechten die ik al op m’n blog gezet heb, is deze rare opgevulde broccoli één van de gerechten die het meest gemaakt worden, en waar ik dan ook heel veel foto’s van krijg… Grappig, want ik moet eerlijk toegeven: het ziet er wel een beetje bizar uit…
Maar…. lekker is het wel!!! En ja zeg, als we paprika’s, courgetten en tomaten kunnen vullen, dan kunnen we toch ook met andere groenten doen? Ik had op pinterest ook wel al eens een gevulde bloemkool gezien. Maar gevulde broccoli, dat vond ik het experiment wel eens waard. Belangrijk is om de broccoli wel even te blancheren, maar als je dat doet zal je merken: een topgerechtje. Laat de foto’s van je eigen kunstwerk maar komen.
Bereiding
- Haal de steel van de broccoli, maar zorg dat alle roosjes nog wel aan elkaar vasthangen.
- Snij onderaan een schijfje van de broccoli zodat die omgekeerd in een ovenschotel kan staan zonder om te rollen
- Blancheer de broccoli een minuutje
- Snipper het sjalotje en stoof aan met wat fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper, wat cayennepeper en zout
- Doe het kippengehakt mee in de pan, samen met een eitje. Zet het vuur af, maar roer alles goed door elkaar
- Vul de broccoli met de helft van het gehakt.
- Leg een halve bol mozzarella op het gehakt
- Werk af met de rest van het gehakt, en leg het afgesneden stukje broccoli van de bodem boven op het gehakt
- Doe wat olijfolie in een schotel en zet de gevulde broccoli een 50 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Serveer met wat gekookte of gestoomde aardappeltjes
Reacties