BEETJE ONNOZEL, MAAR LEKKER: GEVULDE BROCCOLI
Recept

Beetje onnozel, maar lekker: gevulde broccoli

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 grote broccoli
  • 1 sjalotje
  • De blaadjes van één takje rozemarijn
  • Peper, zout, cayennepeper
  • 1 eitje
  • Een halve bol mozzarella
  • 250 gram kippengehakt.
BEETJE ONNOZEL, MAAR LEKKER: GEVULDE BROCCOLI

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Haal de steel van de broccoli, maar zorg dat alle roosjes nog wel aan elkaar vasthangen.

2 / 10

Snij onderaan een schijfje van de broccoli zodat die omgekeerd in een ovenschotel kan staan zonder om te rollen

3 / 10

Blancheer de broccoli een minuutje

4 / 10

Snipper het sjalotje en stoof aan met wat fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper, wat cayennepeper en zout

5 / 10

Doe het kippengehakt mee in de pan, samen met een eitje. Zet het vuur af, maar roer alles goed door elkaar

6 / 10

Vul de broccoli met de helft van het gehakt.

7 / 10

Leg een halve bol mozzarella op het gehakt

8 / 10

Werk af met de rest van het gehakt, en leg het afgesneden stukje broccoli van de bodem boven op het gehakt

9 / 10

Doe wat olijfolie in een schotel en zet de gevulde broccoli een 50 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden

10 / 10

Serveer met wat gekookte of gestoomde aardappeltjes

Laat het smaken.

Van alle gerechten die ik al op m’n blog gezet heb, is deze rare opgevulde broccoli één van de gerechten die het meest gemaakt worden, en waar ik dan ook heel veel foto’s van krijg… Grappig, want ik moet eerlijk toegeven: het ziet er wel een beetje bizar uit…

Maar…. lekker is het wel!!! En ja zeg, als we paprika’s, courgetten en tomaten kunnen vullen, dan kunnen we toch ook met andere groenten doen? Ik had op pinterest ook wel al eens een gevulde bloemkool gezien. Maar gevulde broccoli, dat vond ik het experiment wel eens waard. Belangrijk is om de broccoli wel even te blancheren, maar als je dat doet zal je merken: een topgerechtje. Laat de foto’s van je eigen kunstwerk maar komen.

Bereiding

  1. Haal de steel van de broccoli, maar zorg dat alle roosjes nog wel aan elkaar vasthangen.
  2. Snij onderaan een schijfje van de broccoli zodat die omgekeerd in een ovenschotel kan staan zonder om te rollen
  3. Blancheer de broccoli een minuutje
  4. Snipper het sjalotje en stoof aan met wat fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper, wat cayennepeper en zout
  5. Doe het kippengehakt mee in de pan, samen met een eitje. Zet het vuur af, maar roer alles goed door elkaar
  6. Vul de broccoli met de helft van het gehakt.
  7. Leg een halve bol mozzarella op het gehakt
  8. Werk af met de rest van het gehakt, en leg het afgesneden stukje broccoli van de bodem boven op het gehakt
  9. Doe wat olijfolie in een schotel en zet de gevulde broccoli een 50 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden
  10. Serveer met wat gekookte of gestoomde aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer