BEETJE ONNOZEL, MAAR LEKKER: GEVULDE BROCCOLI
Recept

Beetje onnozel, maar lekker: gevulde broccoli

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 grote broccoli
  • 1 sjalotje
  • De blaadjes van één takje rozemarijn
  • Peper, zout, cayennepeper
  • 1 eitje
  • Een halve bol mozzarella
  • 250 gram kippengehakt.
BEETJE ONNOZEL, MAAR LEKKER: GEVULDE BROCCOLI

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Haal de steel van de broccoli, maar zorg dat alle roosjes nog wel aan elkaar vasthangen.

2 / 10

Snij onderaan een schijfje van de broccoli zodat die omgekeerd in een ovenschotel kan staan zonder om te rollen

3 / 10

Blancheer de broccoli een minuutje

4 / 10

Snipper het sjalotje en stoof aan met wat fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper, wat cayennepeper en zout

5 / 10

Doe het kippengehakt mee in de pan, samen met een eitje. Zet het vuur af, maar roer alles goed door elkaar

6 / 10

Vul de broccoli met de helft van het gehakt.

7 / 10

Leg een halve bol mozzarella op het gehakt

8 / 10

Werk af met de rest van het gehakt, en leg het afgesneden stukje broccoli van de bodem boven op het gehakt

9 / 10

Doe wat olijfolie in een schotel en zet de gevulde broccoli een 50 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden

10 / 10

Serveer met wat gekookte of gestoomde aardappeltjes

Laat het smaken.

Van alle gerechten die ik al op m’n blog gezet heb, is deze rare opgevulde broccoli één van de gerechten die het meest gemaakt worden, en waar ik dan ook heel veel foto’s van krijg… Grappig, want ik moet eerlijk toegeven: het ziet er wel een beetje bizar uit…

Maar…. lekker is het wel!!! En ja zeg, als we paprika’s, courgetten en tomaten kunnen vullen, dan kunnen we toch ook met andere groenten doen? Ik had op pinterest ook wel al eens een gevulde bloemkool gezien. Maar gevulde broccoli, dat vond ik het experiment wel eens waard. Belangrijk is om de broccoli wel even te blancheren, maar als je dat doet zal je merken: een topgerechtje. Laat de foto’s van je eigen kunstwerk maar komen.

Bereiding

  1. Haal de steel van de broccoli, maar zorg dat alle roosjes nog wel aan elkaar vasthangen.
  2. Snij onderaan een schijfje van de broccoli zodat die omgekeerd in een ovenschotel kan staan zonder om te rollen
  3. Blancheer de broccoli een minuutje
  4. Snipper het sjalotje en stoof aan met wat fijngesnipperde rozemarijnblaadjes, peper, wat cayennepeper en zout
  5. Doe het kippengehakt mee in de pan, samen met een eitje. Zet het vuur af, maar roer alles goed door elkaar
  6. Vul de broccoli met de helft van het gehakt.
  7. Leg een halve bol mozzarella op het gehakt
  8. Werk af met de rest van het gehakt, en leg het afgesneden stukje broccoli van de bodem boven op het gehakt
  9. Doe wat olijfolie in een schotel en zet de gevulde broccoli een 50 tal minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden
  10. Serveer met wat gekookte of gestoomde aardappeltjes

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer