ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES

Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes. Die nostalgie wil ik terughalen door met zelfgemaakte kip curry en de originele TUC-koekjes van het aperitiefje een feestelijk moment te maken met het hele gezin.

En weet je wat: eigenlijk kun je goede kip curry erg makkelijk zelf bereiden. Als je nog wat kip over hebt (van het kippetje aan het spit van het weekend bijvoorbeeld) kun je die natuurlijk als basis gebruiken. Of je kookt een kipfiletje en gaat daarmee aan de slag. Kruiding is iets persoonlijk, maar ik vind dit wel een mooie basis. Maak het pittiger of zachter naar eigen smaak. Maar vergeet vooral het appeltje niet. Het geeft een frisse maar ook smeuïge toets aan je zelfgemaakte kip curry. En daarbij dan die heerlijke TUC-koekjes! Geloof me: iedereen zal er dolgelukkig van worden.

Meer toppings voor je TUC-koekjes kun je vinden www.tuc.be en als je zelf recepten wil delen kun je dat doen met de hashtag #TOPYourTuc

Bereiding

 

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kook een tiental minuutjes in een bouillon (of stoom op lage temperatuur gaar).
  2. Snipper de sjalot, snij de appel in stukjes.
  3. Meng de yoghurt en de mayonaise met de curry en de kurkuma.
  4. Meng de kipfilet met de appel en de krenten onder de saus.
  5. Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
  6. Kruiden met peper en zout (en eventueel nog wat extra curry).
  7. Serveer in een kommetje met wat takjes bieslook over, een lepeltje bij, en lekkere TUC-koekjes. Persoonlijk vind ik de “Orginals” hier het beste bij passen, maar die met Cheese en zelfs die met Sweet Red Paprika kunnen hier bij geserveerd worden.