ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES
Recept

Zelfgemaakte kip curry met tuc-koekjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 grote kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 1 renetappel
  • 1 el krenten
  • 1 el kurkuma
  • 1 el curry
  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 pakje TUC-koekjes
ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de kipfilet in kleine stukjes en kook een tiental minuutjes in een bouillon (of stoom op lage temperatuur gaar).

2 / 7

Snipper de sjalot, snij de appel in stukjes.

3 / 7

Meng de yoghurt en de mayonaise met de curry en de kurkuma.

4 / 7

Meng de kipfilet met de appel en de krenten onder de saus.

5 / 7

Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.

6 / 7

Kruiden met peper en zout (en eventueel nog wat extra curry).

7 / 7

Serveer in een kommetje met wat takjes bieslook over, een lepeltje bij, en lekkere TUC-koekjes. Persoonlijk vind ik de “Orginals” hier het beste bij passen, maar die met Cheese en zelfs die met Sweet Red Paprika kunnen hier bij geserveerd worden.

Laat het smaken.

Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes. Die nostalgie wil ik terughalen door met zelfgemaakte kip curry en de originele TUC-koekjes van het aperitiefje een feestelijk moment te maken met het hele gezin.

En weet je wat: eigenlijk kun je goede kip curry erg makkelijk zelf bereiden. Als je nog wat kip over hebt (van het kippetje aan het spit van het weekend bijvoorbeeld) kun je die natuurlijk als basis gebruiken. Of je kookt een kipfiletje en gaat daarmee aan de slag. Kruiding is iets persoonlijk, maar ik vind dit wel een mooie basis. Maak het pittiger of zachter naar eigen smaak. Maar vergeet vooral het appeltje niet. Het geeft een frisse maar ook smeuïge toets aan je zelfgemaakte kip curry. En daarbij dan die heerlijke TUC-koekjes! Geloof me: iedereen zal er dolgelukkig van worden.

Meer toppings voor je TUC-koekjes kun je vinden www.tuc.be en als je zelf recepten wil delen kun je dat doen met de hashtag #TOPYourTuc

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kook een tiental minuutjes in een bouillon (of stoom op lage temperatuur gaar).
  2. Snipper de sjalot, snij de appel in stukjes.
  3. Meng de yoghurt en de mayonaise met de curry en de kurkuma.
  4. Meng de kipfilet met de appel en de krenten onder de saus.
  5. Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
  6. Kruiden met peper en zout (en eventueel nog wat extra curry).
  7. Serveer in een kommetje met wat takjes bieslook over, een lepeltje bij, en lekkere TUC-koekjes. Persoonlijk vind ik de “Orginals” hier het beste bij passen, maar die met Cheese en zelfs die met Sweet Red Paprika kunnen hier bij geserveerd worden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer