Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes. Die nostalgie wil ik terughalen door met zelfgemaakte kip curry en de originele TUC-koekjes van het aperitiefje een feestelijk moment te maken met het hele gezin.
En weet je wat: eigenlijk kun je goede kip curry erg makkelijk zelf bereiden. Als je nog wat kip over hebt (van het kippetje aan het spit van het weekend bijvoorbeeld) kun je die natuurlijk als basis gebruiken. Of je kookt een kipfiletje en gaat daarmee aan de slag. Kruiding is iets persoonlijk, maar ik vind dit wel een mooie basis. Maak het pittiger of zachter naar eigen smaak. Maar vergeet vooral het appeltje niet. Het geeft een frisse maar ook smeuïge toets aan je zelfgemaakte kip curry. En daarbij dan die heerlijke TUC-koekjes! Geloof me: iedereen zal er dolgelukkig van worden.
Meer toppings voor je TUC-koekjes kun je vinden www.tuc.be en als je zelf recepten wil delen kun je dat doen met de hashtag #TOPYourTuc
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer
Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer