KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES
Recept

Kippenboulet met gestoomde groentjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gram kippengehakt
  • 1 sjalotje
  • rozemarijn
  • een snuifje currypoeder en gerookte paprika
  • 75 gram gemalen kaas
  • 20 krieltjes
  • Groene groentjes: boontjes, erwtjes, broccoli, aspergepuntjes etc
  • Wat (al dan niet zelfgemaakte) mayonaise
KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Stoof het gesnipperde sjalotje in een klontje boter met fijn gehakte rozemarijn, wat gerookte paprika en currypoeder

2 / 7

Meng onder het kippengehakt dat je met peper en zout extra op smaak brengt

3 / 7

Voeg er de lepel hoisinsaus, de gemalen kaas en een eitje aan toe, meng alles mooi door elkaar (cutter alles nog heel even in de thermomix of een andere keukenrobot)

4 / 7

Vorm balletjes en stoom die enkele minuten tot ze gaar zijn

5 / 7

Stoom ook de groentjes en de in vieren gesneden krieltjes al dente

6 / 7

Serveer alles met wat toefjes (light) mayonaise, maar een geut olijfolie is minstens zo lekker, en een stuk gezonder.

7 / 7

Kruiden met wat peper en zout

Laat het smaken.

Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag.

Bereiding

  1. Stoof het gesnipperde sjalotje in een klontje boter met fijn gehakte rozemarijn, wat gerookte paprika en currypoeder
  2. Meng onder het kippengehakt dat je met peper en zout extra op smaak brengt
  3. Voeg er de lepel hoisinsaus, de gemalen kaas en een eitje aan toe, meng alles mooi door elkaar (cutter alles nog heel even in de thermomix of een andere keukenrobot)
  4. Vorm balletjes en stoom die enkele minuten tot ze gaar zijn
  5. Stoom ook de groentjes en de in vieren gesneden krieltjes al dente
  6. Serveer alles met wat toefjes (light) mayonaise, maar een geut olijfolie is minstens zo lekker, en een stuk gezonder.
  7. Kruiden met wat peper en zout

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer