KIPPENBOULET MET GESTOOMDE GROENTJES

Het is nog eens tijd voor wat comfortfood. Gehaktballetjes zijn altijd een goed idee. En deze bouletjes met kippengehakt hebben net dat tikje extra door de smaakjes die je er aan toevoegt. Mijn tip is om zelf eens te gaan experimenteren, want met ongeveer alle mogelijke kruiden en smaakjes kun je aan de slag.

Bereiding

  1. Stoof het gesnipperde sjalotje in een klontje boter met fijn gehakte rozemarijn, wat gerookte paprika en currypoeder
  2. Meng onder het kippengehakt dat je met peper en zout extra op smaak brengt
  3. Voeg er de lepel hoisinsaus, de gemalen kaas en een eitje aan toe, meng alles mooi door elkaar (cutter alles nog heel even in de thermomix of een andere keukenrobot)
  4. Vorm balletjes en stoom die enkele minuten tot ze gaar zijn
  5. Stoom ook de groentjes en de in vieren gesneden krieltjes al dente
  6. Serveer alles met wat toefjes (light) mayonaise, maar een geut olijfolie is minstens zo lekker, en een stuk gezonder.
  7. Kruiden met wat peper en zout