Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen
Recept

Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 1 rode peper
  • 1 lookteentje
  • 250 gr kokosmelk
  • 150 gr verse noedels
  • Peper en zout
  • 600 gr groentenbouillon
  • 15 ml sojasaus
  • 3 kl gemalen citroengras
  • Eén kleine broccoli
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram witte vis (koolvisfilet is prima)
  • 150 gram roze garnalen
  • Een halve limoen
  • Een geut neutrale olie
Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de gember en hak die fijn.

2 / 12

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak die ook fijn.

3 / 12

Pers de knoflook.

4 / 12

Laat de knoflook, de gember en de rode peper wat aanstoven in de olie.

5 / 12

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.

6 / 12

Kuis de snijbonen en snij ze in stukken van 1cm.

7 / 12

Voeg de bouillon, de kokosmelk en de citroengras toe samen met de broccoli-roosjes en de snijbonen.

8 / 12

Laat onder deksel een tiental minuutjes koken op een middelmatig vuur.

9 / 12

Snij de witte vis in blokjes en voeg die toe aan de bouillon, net als de sojasaus, de noedels, en extra peper en zout. Laat twee minuutjes verder koken onder deksel.

10 / 12

Voeg de garnalen toe, en draai het vuur uit. Knijp naar smaak wat limoensap bij de soep.

11 / 12

Serveer in diepe borden.

12 / 12

Werk eventueel af met wat verse koriander (maar dat hoeft niet).

Laat het smaken.

Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven. Ik hou van magazines met recepten. Ik kijk ontzettend graag naar kookprogramma’s. Ik heb echt kasten vol met kookboeken en ik speur voortdurend op het internet, op zoek naar lekkere gerechten. Ik volg zeer veel foodblogs, topchefs en kookkanalen. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar smakelijke inspiratie.

Dat mag ook. Daar is niks fout mee. Niemand is echt de eigenaar van een recept, vind ik. En zeker niet wanneer je een stevige eigen twist geeft aan een recept dat je ergens oppikt, dan is daar niks fout mee. Ik heb bijvoorbeeld al een paar variaties gemaakt op deze wonderlijke kip van Jamie Oliver. Ik kijk graag naar de recepten op de foodblog van The Food Tryout of Hap En Tap. En ik ga ook graag eens rondneuzen op de sites van leveranciers van maaltijdboxen, zoals Hello Fresh.

En eerlijk, dit gerecht is een beetje geïnspireerd op een gerecht op hun site. Daar was het een kokos-vissoep met enkel witte vis, maar ik heb er wel met dunnere noedels gewerkt, en er ook nog roze garnalen aan toegevoegd om het een tikje feestelijker te maken. En ik vind het ook lekker om er een klein knijpje limoensap aan toe te voegen. Maar ik vond het wel echt heerlijke inspiratie.

Doe dat trouwens ook maar met al mijn recepten. Alsjeblief. Ga er gerust lekker mee aan de slag. Kijk bijvoorbeeld welke ingrediënten je in huis hebt, zoek wat inspiratie hier op mijn blog, en durf dan gewoon eens heerlijk creatief te zijn. Zo ontstaan eigenlijk de beste gerechten!

Bereiding

  1. Schil de gember en hak die fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak die ook fijn.
  3. Pers de knoflook.
  4. Laat de knoflook, de gember en de rode peper wat aanstoven in de olie.
  5. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  6. Kuis de snijbonen en snij ze in stukken van 1cm.
  7. Voeg de bouillon, de kokosmelk en de citroengras toe samen met de broccoli-roosjes en de snijbonen.
  8. Laat onder deksel een tiental minuutjes koken op een middelmatig vuur.
  9. Snij de witte vis in blokjes en voeg die toe aan de bouillon, net als de sojasaus, de noedels, en extra peper en zout. Laat twee minuutjes verder koken onder deksel.
  10. Voeg de garnalen toe, en draai het vuur uit. Knijp naar smaak wat limoensap bij de soep.
  11. Serveer in diepe borden.
  12. Werk eventueel af met wat verse koriander (maar dat hoeft niet).

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer