Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen
Recept

Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 stuk gember van 2 cm
  • 1 rode peper
  • 1 lookteentje
  • 250 gr kokosmelk
  • 150 gr verse noedels
  • Peper en zout
  • 600 gr groentenbouillon
  • 15 ml sojasaus
  • 3 kl gemalen citroengras
  • Eén kleine broccoli
  • 200 gram snijbonen
  • 200 gram witte vis (koolvisfilet is prima)
  • 150 gram roze garnalen
  • Een halve limoen
  • Een geut neutrale olie
Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Schil de gember en hak die fijn.

2 / 12

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak die ook fijn.

3 / 12

Pers de knoflook.

4 / 12

Laat de knoflook, de gember en de rode peper wat aanstoven in de olie.

5 / 12

Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.

6 / 12

Kuis de snijbonen en snij ze in stukken van 1cm.

7 / 12

Voeg de bouillon, de kokosmelk en de citroengras toe samen met de broccoli-roosjes en de snijbonen.

8 / 12

Laat onder deksel een tiental minuutjes koken op een middelmatig vuur.

9 / 12

Snij de witte vis in blokjes en voeg die toe aan de bouillon, net als de sojasaus, de noedels, en extra peper en zout. Laat twee minuutjes verder koken onder deksel.

10 / 12

Voeg de garnalen toe, en draai het vuur uit. Knijp naar smaak wat limoensap bij de soep.

11 / 12

Serveer in diepe borden.

12 / 12

Werk eventueel af met wat verse koriander (maar dat hoeft niet).

Laat het smaken.

Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven. Ik hou van magazines met recepten. Ik kijk ontzettend graag naar kookprogramma’s. Ik heb echt kasten vol met kookboeken en ik speur voortdurend op het internet, op zoek naar lekkere gerechten. Ik volg zeer veel foodblogs, topchefs en kookkanalen. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar smakelijke inspiratie.

Dat mag ook. Daar is niks fout mee. Niemand is echt de eigenaar van een recept, vind ik. En zeker niet wanneer je een stevige eigen twist geeft aan een recept dat je ergens oppikt, dan is daar niks fout mee. Ik heb bijvoorbeeld al een paar variaties gemaakt op deze wonderlijke kip van Jamie Oliver. Ik kijk graag naar de recepten op de foodblog van The Food Tryout of Hap En Tap. En ik ga ook graag eens rondneuzen op de sites van leveranciers van maaltijdboxen, zoals Hello Fresh.

En eerlijk, dit gerecht is een beetje geïnspireerd op een gerecht op hun site. Daar was het een kokos-vissoep met enkel witte vis, maar ik heb er wel met dunnere noedels gewerkt, en er ook nog roze garnalen aan toegevoegd om het een tikje feestelijker te maken. En ik vind het ook lekker om er een klein knijpje limoensap aan toe te voegen. Maar ik vond het wel echt heerlijke inspiratie.

Doe dat trouwens ook maar met al mijn recepten. Alsjeblief. Ga er gerust lekker mee aan de slag. Kijk bijvoorbeeld welke ingrediënten je in huis hebt, zoek wat inspiratie hier op mijn blog, en durf dan gewoon eens heerlijk creatief te zijn. Zo ontstaan eigenlijk de beste gerechten!

Bereiding

  1. Schil de gember en hak die fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak die ook fijn.
  3. Pers de knoflook.
  4. Laat de knoflook, de gember en de rode peper wat aanstoven in de olie.
  5. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  6. Kuis de snijbonen en snij ze in stukken van 1cm.
  7. Voeg de bouillon, de kokosmelk en de citroengras toe samen met de broccoli-roosjes en de snijbonen.
  8. Laat onder deksel een tiental minuutjes koken op een middelmatig vuur.
  9. Snij de witte vis in blokjes en voeg die toe aan de bouillon, net als de sojasaus, de noedels, en extra peper en zout. Laat twee minuutjes verder koken onder deksel.
  10. Voeg de garnalen toe, en draai het vuur uit. Knijp naar smaak wat limoensap bij de soep.
  11. Serveer in diepe borden.
  12. Werk eventueel af met wat verse koriander (maar dat hoeft niet).

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer