Kokos-vissoep met broccoli en snijbonen

Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven. Ik hou van magazines met recepten. Ik kijk ontzettend graag naar kookprogramma’s. Ik heb echt kasten vol met kookboeken en ik speur voortdurend op het internet, op zoek naar lekkere gerechten. Ik volg zeer veel foodblogs, topchefs en kookkanalen. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar smakelijke inspiratie.

Dat mag ook. Daar is niks fout mee. Niemand is echt de eigenaar van een recept, vind ik. En zeker niet wanneer je een stevige eigen twist geeft aan een recept dat je ergens oppikt, dan is daar niks fout mee. Ik heb bijvoorbeeld al een paar variaties gemaakt op deze wonderlijke kip van Jamie Oliver. Ik kijk graag naar de recepten op de foodblog van The Food Tryout of Hap En Tap. En ik ga ook graag eens rondneuzen op de sites van leveranciers van maaltijdboxen, zoals Hello Fresh.

En eerlijk, dit gerecht is een beetje geïnspireerd op een gerecht op hun site. Daar was het een kokos-vissoep met enkel witte vis, maar ik heb er wel met dunnere noedels gewerkt, en er ook nog roze garnalen aan toegevoegd om het een tikje feestelijker te maken. En ik vind het ook lekker om er een klein knijpje limoensap aan toe te voegen. Maar ik vond het wel echt heerlijke inspiratie.

Doe dat trouwens ook maar met al mijn recepten. Alsjeblief. Ga er gerust lekker mee aan de slag. Kijk bijvoorbeeld welke ingrediënten je in huis hebt, zoek wat inspiratie hier op mijn blog, en durf dan gewoon eens heerlijk creatief te zijn. Zo ontstaan eigenlijk de beste gerechten!

Bereiding

 1. Schil de gember en hak die fijn.
 2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak die ook fijn.
 3. Pers de knoflook.
 4. Laat de knoflook, de gember en de rode peper wat aanstoven in de olie.
 5. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
 6. Kuis de snijbonen en snij ze in stukken van 1cm.
 7. Voeg de bouillon, de kokosmelk en de citroengras toe samen met de broccoli-roosjes en de snijbonen.
 8. Laat onder deksel een tiental minuutjes koken op een middelmatig vuur.
 9. Snij de witte vis in blokjes en voeg die toe aan de bouillon, net als de sojasaus, de noedels, en extra peper en zout. Laat twee minuutjes verder koken onder deksel.
 10. Voeg de garnalen toe, en draai het vuur uit. Knijp naar smaak wat limoensap bij de soep.
 11. Serveer in diepe borden.
 12. Werk eventueel af met wat verse koriander (maar dat hoeft niet).

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé