Waar halen hobbychefs met een foodblog hun inspiratie voor gerechten, vraag je je misschien wel eens af? Ik zal eerlijk zijn, zo’n beetje overal. Wanneer ik bij vrienden ga eten en ze schotelen me een lekker gerecht voor dan maak ik een fotootje en bedenk ik al welke twist ik aan hun gerecht zou kunnen geven. Ik hou van magazines met recepten. Ik kijk ontzettend graag naar kookprogramma’s. Ik heb echt kasten vol met kookboeken en ik speur voortdurend op het internet, op zoek naar lekkere gerechten. Ik volg zeer veel foodblogs, topchefs en kookkanalen. Omdat ik voortdurend op zoek ben naar smakelijke inspiratie.
Dat mag ook. Daar is niks fout mee. Niemand is echt de eigenaar van een recept, vind ik. En zeker niet wanneer je een stevige eigen twist geeft aan een recept dat je ergens oppikt, dan is daar niks fout mee. Ik heb bijvoorbeeld al een paar variaties gemaakt op deze wonderlijke kip van Jamie Oliver. Ik kijk graag naar de recepten op de foodblog van The Food Tryout of Hap En Tap. En ik ga ook graag eens rondneuzen op de sites van leveranciers van maaltijdboxen, zoals Hello Fresh.
En eerlijk, dit gerecht is een beetje geïnspireerd op een gerecht op hun site. Daar was het een kokos-vissoep met enkel witte vis, maar ik heb er wel met dunnere noedels gewerkt, en er ook nog roze garnalen aan toegevoegd om het een tikje feestelijker te maken. En ik vind het ook lekker om er een klein knijpje limoensap aan toe te voegen. Maar ik vond het wel echt heerlijke inspiratie.
Doe dat trouwens ook maar met al mijn recepten. Alsjeblief. Ga er gerust lekker mee aan de slag. Kijk bijvoorbeeld welke ingrediënten je in huis hebt, zoek wat inspiratie hier op mijn blog, en durf dan gewoon eens heerlijk creatief te zijn. Zo ontstaan eigenlijk de beste gerechten!
Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer