KONIJN MET GRAANMOSTERD EN HONING

Internationale dag van de mosterd vandaag. Heerlijk. Deze feestdag kun je vieren op veel manieren, want mosterd is zo lekker in de keuken. Bij een stukje kaas of vlees. In je stoofvlees. In vinaigrettes of om zelf lekkere verse mayonaise te maken. En speciaal om deze mosterddag te vieren heb ik dit erg smakelijke gerechtje met konijn nog eens voor jullie opgediept.

Konijn is erg lekker en mager, gezond vlees. En voor mij hoeft konijn niet per se pruimen in de buurt te hebben om te scoren. Met bier gestoofd is konijn uiteraard een heerlijke klassieker, maar dit gerechtje is een voorbeeld van hoe je konijn ook eens anders kunt serveren. De filets van konijnen zijn heel makkelijk te bereiden, en het korstje van Zweedse broodjes, de graanmosterd, honing en look waarmee ik het dan bedek maakt het echt lekker.

Bereiding

  1. Bak de konijnfilets kort aan en hou ze binnenin nog net rosé.
  2. Maak een korstje van de Zweedse broodjes die je verkruimelt of in de blender mengt met de honing, look en graanmosterd. De bedoeling is dat je een pasta krijgt die lijkt op korrelige chocopasta.
  3. Zet de met de pasta bedekte filets nog even onder de grill.
  4. Serveer met gebakken aardappeltjes en je zult smullen van dit lekkere, gezonde konijntje.