Kreeftensla “Cocktail”

Ik heb altijd kreeft in huis. Klinkt chique hé. Alsof ik een aquarium zou hebben waarin die gasten altijd vrolijk rondzwemmen tot ik eens honger heb. Dat is natuurlijk niet het geval. Maar van bij de horecagroothandel breng ik graag uit de diepvries-afdeling rauwe kreeft mee. Zo makkelijk. Kun je elk moment kreeft in een pasta of een slaatje draaien. En dit is gewoon een variatie die we allemaal kennen. Zoals een garnalencocktail uit de “good old days” (de jaren ’80, toen ik een kind was). Met cocktailsaus (die je natuurlijk zelf kunt maken, maar ik moet eerlijk zijn, hier heb ik gewoon een beetje lekkere whisky toegevoegd aan de cocktailsaus van Devos Lemmens) kropsla, tomaten en gepekelde kwarteleitjes. Lekker hoor.

Bereiding

  1. Kook de kwarteleitjes. Haal de schaal er af. Marineer ze enkele uren in goede aceto balsamico. Af en toe eens opschudden om een marmerstructuur te krijgen. Halveer de eitjes vervolgens.
  2. Kook of stoom de kreeft. Snij het vlees in stukjes.
  3. Meng de kropsla met de kreeft, de eitjes, de tomaatjes, fijngesnipperde sjalot en bieslook.
  4. Meng naar smaak wat goede whisky onder de cocktailsaus. Werk het gerecht daarmee af.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay