
Foto: Stefanie Geerts
LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN
Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan. Serveer er gebakken aardappeltjes bij, en een goed glas rode wijn, en je hebt een snel te bereiden feestmaaltijd!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Bak de lamsfiletjes kort aan zodat ze langs alle kanten mooi bruin zijn
- Fruit in wat olijfolie het gesnipperde sjalotje en doe er de erwtjes bij.
- Laat stoven en maak er een stoemp van, waar je lekker veel Parmezaanse kaas door mengt (ongeveer even veel kaas als erwtenpuree).
- Smeer het vlees in met dit mengsel en zet het ongeveer 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.
- Serveer met gebakken aardappeltjes.
MIJN WIJNTIP
MIJN CHARDONNAY
Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!
Reacties