LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN
Recept

Lamsfilet met erwt en parmezaan

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kleine lamsfilet
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 blikje erwtjes, uitgelekt
  • gemalen Parmezaanse kaas
  • aardappelen
LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2 / 7

Bestrooi het vlees met zout en peper.

3 / 7

Bak de lamsfiletjes kort aan zodat ze langs alle kanten mooi bruin zijn

4 / 7

Fruit in wat olijfolie het gesnipperde sjalotje en doe er de erwtjes bij.

5 / 7

Laat stoven en maak er een stoemp van, waar je lekker veel Parmezaanse kaas door mengt (ongeveer even veel kaas als erwtenpuree).

6 / 7

Smeer het vlees in met dit mengsel en zet het ongeveer 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.

7 / 7

Serveer met gebakken aardappeltjes.

Laat het smaken.

Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan. Serveer er gebakken aardappeltjes bij, en een goed glas rode wijn, en je hebt een snel te bereiden feestmaaltijd!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Bak de lamsfiletjes kort aan zodat ze langs alle kanten mooi bruin zijn
  4. Fruit in wat olijfolie het gesnipperde sjalotje en doe er de erwtjes bij.
  5. Laat stoven en maak er een stoemp van, waar je lekker veel Parmezaanse kaas door mengt (ongeveer even veel kaas als erwtenpuree).
  6. Smeer het vlees in met dit mengsel en zet het ongeveer 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer met gebakken aardappeltjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer