LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN
Recept

Lamsfilet met erwt en parmezaan

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kleine lamsfilet
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 blikje erwtjes, uitgelekt
  • gemalen Parmezaanse kaas
  • aardappelen
LAMSFILET MET ERWT EN PARMEZAAN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2 / 7

Bestrooi het vlees met zout en peper.

3 / 7

Bak de lamsfiletjes kort aan zodat ze langs alle kanten mooi bruin zijn

4 / 7

Fruit in wat olijfolie het gesnipperde sjalotje en doe er de erwtjes bij.

5 / 7

Laat stoven en maak er een stoemp van, waar je lekker veel Parmezaanse kaas door mengt (ongeveer even veel kaas als erwtenpuree).

6 / 7

Smeer het vlees in met dit mengsel en zet het ongeveer 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.

7 / 7

Serveer met gebakken aardappeltjes.

Laat het smaken.

Als je vandaag naar de beenhouwer gaat, breng eens lamsfiletjes mee. Lam is heerlijk gezond en lekker vlees, en veel minder expliciet van smaak dan schapenvlees dus de kans is heel groot dat je huisgenoten dat zullen lusten. Zeker wanneer je het lam eens in de oven klaarmaakt onder dit smaakvolle korstje van erwt en parmezaan. Serveer er gebakken aardappeltjes bij, en een goed glas rode wijn, en je hebt een snel te bereiden feestmaaltijd!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Bak de lamsfiletjes kort aan zodat ze langs alle kanten mooi bruin zijn
  4. Fruit in wat olijfolie het gesnipperde sjalotje en doe er de erwtjes bij.
  5. Laat stoven en maak er een stoemp van, waar je lekker veel Parmezaanse kaas door mengt (ongeveer even veel kaas als erwtenpuree).
  6. Smeer het vlees in met dit mengsel en zet het ongeveer 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer met gebakken aardappeltjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer