Deze lauwwarme salade zal iedereen lusten! Licht en gezond, en toch lekker, met een paar verrassende ingrediënten, en met een hoofdrol voor de traag gegaarde kipfilet van Aoste. Niet zo lang geleden viel deze heerlijke Kipfilet samen met de Kookham aan ’t Spit, de Kookham Ontvet, en de Beenham van Aoste in de prijzen. Deze vier topproducten namen immers de Superior Taste Award van @International Taste Institute, die door een kritische jury van internationale chefs werd uitgereikt mee naar huis. Toen Aoste me deze producten liet proeven wou ik er absoluut creatief mee aan de slag.
Je kunt deze heerlijke kipfilet van Aoste uiteraard als broodbeleg gebruiken. Met lekkere groentjes, wat zachte mosterd of een mooie tapenade kun je er een boterham rijkelijk mee beleggen. Maar ik wou absoluut een lekkere lauwwarme salade maken met een paar andere (h)eerlijke ingrediënten, zoals zelf gedroogde tomaatjes en gebakken courgette, wat feta kaas, pijnboompitten, basilicum en een lekkere dressing. De kipfilet komt daarbij heerlijk tot z’n recht.
Het resultaat is een zalige lauwwarme salade. Belangrijk is dat je alle ingrediënten slechts kort en voorzichtig met elkaar mengt terwijl de courgetten, de ciabatta en de tomaatjes nog lauwwarm zijn. Ga indien mogelijk voor kerstomaten in verschillende kleuren, en laat de kipfilet van Aoste de hoofdrol spelen door de plakjes artistiek bovenop de salade te leggen. Maak een mooie grote portie en dien op uit een grote schaal aan tafel. Wedden dat je gezin of je gasten graag een tweede keer bediend zullen worden? Smakelijk!
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer