Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Deze lauwwarme salade zal iedereen lusten! Licht en gezond, en toch lekker, met een paar verrassende ingrediënten, en met een hoofdrol voor de traag gegaarde kipfilet van Aoste. Niet zo lang geleden viel deze heerlijke Kipfilet samen met de  Kookham aan ’t Spit, de Kookham Ontvet, en de Beenham van Aoste in de prijzen. Deze vier topproducten namen immers de Superior Taste Award van @International Taste Institute, die door een kritische jury van internationale chefs werd uitgereikt mee naar huis. Toen Aoste me deze producten liet proeven wou ik er absoluut creatief mee aan de slag.

 

Je kunt deze heerlijke kipfilet van Aoste uiteraard als broodbeleg gebruiken. Met lekkere groentjes, wat zachte mosterd of een mooie tapenade kun je er een boterham rijkelijk mee beleggen. Maar ik wou absoluut een lekkere lauwwarme salade maken met een paar andere (h)eerlijke ingrediënten, zoals zelf gedroogde tomaatjes en gebakken courgette, wat feta kaas, pijnboompitten, basilicum en een lekkere dressing. De kipfilet komt daarbij heerlijk tot z’n recht.

 

 

 

Het resultaat is een zalige lauwwarme salade. Belangrijk is dat je alle ingrediënten slechts kort en voorzichtig met elkaar mengt terwijl de courgetten, de ciabatta en de tomaatjes nog lauwwarm zijn. Ga indien mogelijk voor kerstomaten in verschillende kleuren, en laat de kipfilet van Aoste de hoofdrol spelen door de plakjes artistiek bovenop de salade te leggen. Maak een mooie grote portie en dien op uit een grote schaal aan tafel. Wedden dat je gezin of je gasten graag een tweede keer bediend zullen worden? Smakelijk!

 

Bereiding

 1. Snij de kerstomaatjes in twee, en leg ze een uurtje of twee op bakpapier te drogen in een hete luchtoven van 85 graden. Haal ze uit de oven en leg apart.
 2. Snij de ciabatta in mooie blokjes, doe er wat olijfolie over, en grill ze in de oven tot ze goudbruin kleuren.
 3. Snij de courgette met schil en al in kleine blokjes. Wok die gaar in wat olijfolie.
 4. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie ook goudbruin.
 5. Snij de feta in blokjes, ongeveer even groot als de courgetteblokjes
 6. Meng wat goede olijfolie met wat graanmosterd, wat honing en een scheutje wijnazijn.
 7. Meng de lauwe courgette voorzichtig, met de tomaatjes, de feta en de dressing.
 8. Strooi er de pijnboompitten over.
 9. Werk af met de plakjes Kipfilet van Aoste
 10. Zet wat kleine basilicumblaadjes op de schotel voor de versiering en de zomerse smaak.
 11. Serveer vanuit de grote kom aan tafel. Smakelijk!