Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Recept

Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 pakjes Kipfilet van Aoste
  • 1 courgette
  • 1 pakje fetakaas (200gram)
  • 300 gram kerstomaatjes
  • Een halve ciabatta
  • Een handvol pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Wijnazijn
  • Peper en zout
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el honing
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Snij de kerstomaatjes in twee, en leg ze een uurtje of twee op bakpapier te drogen in een hete luchtoven van 85 graden. Haal ze uit de oven en leg apart.

2 / 11

Snij de ciabatta in mooie blokjes, doe er wat olijfolie over, en grill ze in de oven tot ze goudbruin kleuren.

3 / 11

Snij de courgette met schil en al in kleine blokjes. Wok die gaar in wat olijfolie.

4 / 11

Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie ook goudbruin.

5 / 11

Snij de feta in blokjes, ongeveer even groot als de courgetteblokjes

6 / 11

Meng wat goede olijfolie met wat graanmosterd, wat honing en een scheutje wijnazijn.

7 / 11

Meng de lauwe courgette voorzichtig, met de tomaatjes, de feta en de dressing.

8 / 11

Strooi er de pijnboompitten over.

9 / 11

Werk af met de plakjes Kipfilet van Aoste

10 / 11

Zet wat kleine basilicumblaadjes op de schotel voor de versiering en de zomerse smaak.

11 / 11

Serveer vanuit de grote kom aan tafel. Smakelijk!

Laat het smaken.

Deze lauwwarme salade zal iedereen lusten! Licht en gezond, en toch lekker, met een paar verrassende ingrediënten, en met een hoofdrol voor de traag gegaarde kipfilet van Aoste. Niet zo lang geleden viel deze heerlijke Kipfilet samen met de  Kookham aan ’t Spit, de Kookham Ontvet, en de Beenham van Aoste in de prijzen. Deze vier topproducten namen immers de Superior Taste Award van @International Taste Institute, die door een kritische jury van internationale chefs werd uitgereikt mee naar huis. Toen Aoste me deze producten liet proeven wou ik er absoluut creatief mee aan de slag.

Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Je kunt deze heerlijke kipfilet van Aoste uiteraard als broodbeleg gebruiken. Met lekkere groentjes, wat zachte mosterd of een mooie tapenade kun je er een boterham rijkelijk mee beleggen. Maar ik wou absoluut een lekkere lauwwarme salade maken met een paar andere (h)eerlijke ingrediënten, zoals zelf gedroogde tomaatjes en gebakken courgette, wat feta kaas, pijnboompitten, basilicum en een lekkere dressing. De kipfilet komt daarbij heerlijk tot z’n recht.

Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Het resultaat is een zalige lauwwarme salade. Belangrijk is dat je alle ingrediënten slechts kort en voorzichtig met elkaar mengt terwijl de courgetten, de ciabatta en de tomaatjes nog lauwwarm zijn. Ga indien mogelijk voor kerstomaten in verschillende kleuren, en laat de kipfilet van Aoste de hoofdrol spelen door de plakjes artistiek bovenop de salade te leggen. Maak een mooie grote portie en dien op uit een grote schaal aan tafel. Wedden dat je gezin of je gasten graag een tweede keer bediend zullen worden? Smakelijk!

Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab
Lauwe salade met courgette, feta, tomaatjes, ciabatta en kipfilet van Aoste #collab

Bereiding

  1. Snij de kerstomaatjes in twee, en leg ze een uurtje of twee op bakpapier te drogen in een hete luchtoven van 85 graden. Haal ze uit de oven en leg apart.
  2. Snij de ciabatta in mooie blokjes, doe er wat olijfolie over, en grill ze in de oven tot ze goudbruin kleuren.
  3. Snij de courgette met schil en al in kleine blokjes. Wok die gaar in wat olijfolie.
  4. Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie ook goudbruin.
  5. Snij de feta in blokjes, ongeveer even groot als de courgetteblokjes
  6. Meng wat goede olijfolie met wat graanmosterd, wat honing en een scheutje wijnazijn.
  7. Meng de lauwe courgette voorzichtig, met de tomaatjes, de feta en de dressing.
  8. Strooi er de pijnboompitten over.
  9. Werk af met de plakjes Kipfilet van Aoste
  10. Zet wat kleine basilicumblaadjes op de schotel voor de versiering en de zomerse smaak.
  11. Serveer vanuit de grote kom aan tafel. Smakelijk!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer