Deze lauwwarme salade zal iedereen lusten! Licht en gezond, en toch lekker, met een paar verrassende ingrediënten, en met een hoofdrol voor de traag gegaarde kipfilet van Aoste. Niet zo lang geleden viel deze heerlijke Kipfilet samen met de Kookham aan ’t Spit, de Kookham Ontvet, en de Beenham van Aoste in de prijzen. Deze vier topproducten namen immers de Superior Taste Award van @International Taste Institute, die door een kritische jury van internationale chefs werd uitgereikt mee naar huis. Toen Aoste me deze producten liet proeven wou ik er absoluut creatief mee aan de slag.
Je kunt deze heerlijke kipfilet van Aoste uiteraard als broodbeleg gebruiken. Met lekkere groentjes, wat zachte mosterd of een mooie tapenade kun je er een boterham rijkelijk mee beleggen. Maar ik wou absoluut een lekkere lauwwarme salade maken met een paar andere (h)eerlijke ingrediënten, zoals zelf gedroogde tomaatjes en gebakken courgette, wat feta kaas, pijnboompitten, basilicum en een lekkere dressing. De kipfilet komt daarbij heerlijk tot z’n recht.
Het resultaat is een zalige lauwwarme salade. Belangrijk is dat je alle ingrediënten slechts kort en voorzichtig met elkaar mengt terwijl de courgetten, de ciabatta en de tomaatjes nog lauwwarm zijn. Ga indien mogelijk voor kerstomaten in verschillende kleuren, en laat de kipfilet van Aoste de hoofdrol spelen door de plakjes artistiek bovenop de salade te leggen. Maak een mooie grote portie en dien op uit een grote schaal aan tafel. Wedden dat je gezin of je gasten graag een tweede keer bediend zullen worden? Smakelijk!
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer