Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline
Recept

Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Dit heb je nodig 2 personen

  • Een gerookt zalmhaasje
  • 10 krieltjes
  • 12 kerstomaatjes
  • Mosterd-honingsaus
  • Friseline
Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij het gerookte zalmhaasje in kleine blokjes en verdeel over een groot bord.

2 / 5

Drup er de mosterd-honingsaus met dille ertussen.

3 / 5

Snij de krieltjes overlangs in vier en stoom ze al dente, zet ze tussen de zalm.

4 / 5

Snij de kerstomaatjes in vier en zet ook tussen de andere ingrediënten mooi op het bord.

5 / 5

Scheur de topjes van de friseline en zet die ook mooi in dezelfde richting op het bord.

Laat het smaken.

Ik krijg elke week wel nieuwe producten opgestuurd om eens uit te testen, en soms springt daar echt iets tussenuit waarvan ik denk: wow, dat is boeiend. Friseline bijvoorbeeld. Het is een soort van kruising tussen witloof en krulsla, en het smaakt echt lekker en ziet er dan ook nog eens erg leuk uit.

Ik heb er dit slaatje met gestoomde krieltjes, gerookt zalmhaasje en tomaatjes bij gemaakt met een lekkere mosterd-honingsaus en dille. Een smakelijke combinatie en super geschikt voor deze mooie lentedagen.

Bereiding

  1. Snij het gerookte zalmhaasje in kleine blokjes en verdeel over een groot bord.
  2. Drup er de mosterd-honingsaus met dille ertussen.
  3. Snij de krieltjes overlangs in vier en stoom ze al dente, zet ze tussen de zalm.
  4. Snij de kerstomaatjes in vier en zet ook tussen de andere ingrediënten mooi op het bord.
  5. Scheur de topjes van de friseline en zet die ook mooi in dezelfde richting op het bord.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer