Lenteslaatje met zalmhaasje, krieltjes, tomaat en friseline

Ik krijg elke week wel nieuwe producten opgestuurd om eens uit te testen, en soms springt daar echt iets tussenuit waarvan ik denk: wow, dat is boeiend. Friseline bijvoorbeeld. Het is een soort van kruising tussen witloof en krulsla, en het smaakt echt lekker en ziet er dan ook nog eens erg leuk uit.

Ik heb er dit slaatje met gestoomde krieltjes, gerookt zalmhaasje en tomaatjes bij gemaakt met een lekkere mosterd-honingsaus en dille. Een smakelijke combinatie en super geschikt voor deze mooie lentedagen.

Bereiding

  1. Snij het gerookte zalmhaasje in kleine blokjes en verdeel over een groot bord.
  2. Drup er de mosterd-honingsaus met dille ertussen.
  3. Snij de krieltjes overlangs in vier en stoom ze al dente, zet ze tussen de zalm.
  4. Snij de kerstomaatjes in vier en zet ook tussen de andere ingrediënten mooi op het bord.
  5. Scheur de topjes van de friseline en zet die ook mooi in dezelfde richting op het bord.