Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Recept

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gr. verse pappardelle
  • 1 courgette
  • 250 gr mozzarella balletjes
  • 250 gr voorverpakte rivierkreeftjes
  • 1 (of als je meer saus wil 1,5) bokaal Elvea Basilico
  • Peper en zout
  • Eventueel wat Parmezaanse kaas om af te werken
 
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.

2 / 7

Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.

3 / 7

Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.

4 / 7

Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.

5 / 7

Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.

6 / 7

Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.

7 / 7

Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten? Tuurlijk! Overkomt ons allemaal. Dan kan ik je van harte de gloednieuwe pastasauzen van Elvea aanraden met enkel échte Italiaanse tomaten uit Parma.

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Er zijn drie heerlijke nieuwe sauzen: Arrabbiata, Tradizionale en Basilico. Ze zijn 100% natuurlijk: ze bevatten géén bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien zijn ze glutenvrij én vegan. En ze hebben op de koop toen een nutri-score A en zijn daarmee de gezondste pastasauzen die je vandaag in de winkel kan vinden. Wat wil je nog meer?

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ik ben deze week aan de slag gegaan met de zalige Elvea pastasaus Basilico. Gecombineerd met verse pasta, courgetten, mozzarella-balletjes en rivierkreeftjes is deze saus een gegarandeerd succes bij het hele gezin, en zelfs op zondag kun je er gasten mee verwennen die op bezoek zijn. In no- time tover je een gezond en lekker topgerecht op tafel en droom je weg naar het prachtige Italië.

Bereiding

  1. Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.
  2. Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.
  3. Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.
  4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.
  5. Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.
  6. Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.
  7. Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer