Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Recept

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gr. verse pappardelle
  • 1 courgette
  • 250 gr mozzarella balletjes
  • 250 gr voorverpakte rivierkreeftjes
  • 1 (of als je meer saus wil 1,5) bokaal Elvea Basilico
  • Peper en zout
  • Eventueel wat Parmezaanse kaas om af te werken
 
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.

2 / 7

Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.

3 / 7

Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.

4 / 7

Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.

5 / 7

Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.

6 / 7

Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.

7 / 7

Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten? Tuurlijk! Overkomt ons allemaal. Dan kan ik je van harte de gloednieuwe pastasauzen van Elvea aanraden met enkel échte Italiaanse tomaten uit Parma.

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Er zijn drie heerlijke nieuwe sauzen: Arrabbiata, Tradizionale en Basilico. Ze zijn 100% natuurlijk: ze bevatten géén bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien zijn ze glutenvrij én vegan. En ze hebben op de koop toen een nutri-score A en zijn daarmee de gezondste pastasauzen die je vandaag in de winkel kan vinden. Wat wil je nog meer?

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ik ben deze week aan de slag gegaan met de zalige Elvea pastasaus Basilico. Gecombineerd met verse pasta, courgetten, mozzarella-balletjes en rivierkreeftjes is deze saus een gegarandeerd succes bij het hele gezin, en zelfs op zondag kun je er gasten mee verwennen die op bezoek zijn. In no- time tover je een gezond en lekker topgerecht op tafel en droom je weg naar het prachtige Italië.

Bereiding

  1. Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.
  2. Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.
  3. Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.
  4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.
  5. Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.
  6. Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.
  7. Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer