Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Recept

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gr. verse pappardelle
  • 1 courgette
  • 250 gr mozzarella balletjes
  • 250 gr voorverpakte rivierkreeftjes
  • 1 (of als je meer saus wil 1,5) bokaal Elvea Basilico
  • Peper en zout
  • Eventueel wat Parmezaanse kaas om af te werken
 
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.

2 / 7

Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.

3 / 7

Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.

4 / 7

Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.

5 / 7

Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.

6 / 7

Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.

7 / 7

Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten? Tuurlijk! Overkomt ons allemaal. Dan kan ik je van harte de gloednieuwe pastasauzen van Elvea aanraden met enkel échte Italiaanse tomaten uit Parma.

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Er zijn drie heerlijke nieuwe sauzen: Arrabbiata, Tradizionale en Basilico. Ze zijn 100% natuurlijk: ze bevatten géén bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien zijn ze glutenvrij én vegan. En ze hebben op de koop toen een nutri-score A en zijn daarmee de gezondste pastasauzen die je vandaag in de winkel kan vinden. Wat wil je nog meer?

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ik ben deze week aan de slag gegaan met de zalige Elvea pastasaus Basilico. Gecombineerd met verse pasta, courgetten, mozzarella-balletjes en rivierkreeftjes is deze saus een gegarandeerd succes bij het hele gezin, en zelfs op zondag kun je er gasten mee verwennen die op bezoek zijn. In no- time tover je een gezond en lekker topgerecht op tafel en droom je weg naar het prachtige Italië.

Bereiding

  1. Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.
  2. Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.
  3. Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.
  4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.
  5. Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.
  6. Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.
  7. Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer