Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten? Tuurlijk! Overkomt ons allemaal. Dan kan ik je van harte de gloednieuwe pastasauzen van Elvea aanraden met enkel échte Italiaanse tomaten uit Parma.

Er zijn drie heerlijke nieuwe sauzen: Arrabbiata, Tradizionale en Basilico. Ze zijn 100% natuurlijk: ze bevatten géén bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien zijn ze glutenvrij én vegan. En ze hebben op de koop toen een nutri-score A en zijn daarmee de gezondste pastasauzen die je vandaag in de winkel kan vinden. Wat wil je nog meer?

Ik ben deze week aan de slag gegaan met de zalige Elvea pastasaus Basilico. Gecombineerd met verse pasta, courgetten, mozzarella-balletjes en rivierkreeftjes is deze saus een gegarandeerd succes bij het hele gezin, en zelfs op zondag kun je er gasten mee verwennen die op bezoek zijn. In no- time tover je een gezond en lekker topgerecht op tafel en droom je weg naar het prachtige Italië.

Bereiding

  1. Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.
  2. Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.
  3. Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.
  4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.
  5. Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.
  6. Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.
  7. Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.