Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Recept

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gr. verse pappardelle
  • 1 courgette
  • 250 gr mozzarella balletjes
  • 250 gr voorverpakte rivierkreeftjes
  • 1 (of als je meer saus wil 1,5) bokaal Elvea Basilico
  • Peper en zout
  • Eventueel wat Parmezaanse kaas om af te werken
 
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.

2 / 7

Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.

3 / 7

Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.

4 / 7

Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.

5 / 7

Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.

6 / 7

Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.

7 / 7

Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten? Tuurlijk! Overkomt ons allemaal. Dan kan ik je van harte de gloednieuwe pastasauzen van Elvea aanraden met enkel échte Italiaanse tomaten uit Parma.

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Er zijn drie heerlijke nieuwe sauzen: Arrabbiata, Tradizionale en Basilico. Ze zijn 100% natuurlijk: ze bevatten géén bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen. Bovendien zijn ze glutenvrij én vegan. En ze hebben op de koop toen een nutri-score A en zijn daarmee de gezondste pastasauzen die je vandaag in de winkel kan vinden. Wat wil je nog meer?

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab
Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ik ben deze week aan de slag gegaan met de zalige Elvea pastasaus Basilico. Gecombineerd met verse pasta, courgetten, mozzarella-balletjes en rivierkreeftjes is deze saus een gegarandeerd succes bij het hele gezin, en zelfs op zondag kun je er gasten mee verwennen die op bezoek zijn. In no- time tover je een gezond en lekker topgerecht op tafel en droom je weg naar het prachtige Italië.

Bereiding

  1. Snij de courgette in vier stukken, en snij die dan vervolgens in balkjes.
  2. Bak de courgetten-staafjes aan in de wok of een grote pan met wat olijfolie, en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.
  3. Warm de Elvea pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.
  4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.
  5. Meng de gekookte pasta met de courgettenstaafjes, en de Elvea saus met basilicum.
  6. Voeg de mozzarella-balletjes toe, en helemaal op het einde rivierkreeftjes.
  7. Eventueel afwerken met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer