Heerlijke pasta voor noodgevallen
Recept

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr sint-jacobsoestertjes
  • 600 gr penne (of andere pasta)
  • 4 sjalotjes
  • 125 gr soja light
  • 1 blikje erwtjes
  • 4 plakjes Gandaham
  • Een handvol gemalen kaas (Parmezaan of wat je ook maar in huis hebt)
  • Enkele takjes bieslook
Heerlijke pasta voor noodgevallen

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Haal de Sint-Jacobsoestertjes uit de diepvriezer en laat heel even ontdooien.

2 / 8

Snipper de sjalotjes fijn en trek de Gandaham in snippers.

3 / 8

Fruit de sjalotjes met wat peper en zout in een beetje olijfolie.

4 / 8

Voeg er de Sint-Jacobsoestertjes aan toe, en de soja-room, de uitgelekte erwtjes en de snippers Gandaham.

5 / 8

Laat een vijftal minuutjes stoven.

6 / 8

Kook de pasta (volgens gaar-tijd) al dente, giet ze af en doe ze bij de pasta.

7 / 8

Voeg voor het serveren de gemalen kaas onder de pasta.

8 / 8

Werk af met fijngesneden bieslook.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Serveer in een grote pot op tafel, en laat iedereen zichzelf naar hartenlust bedienen.

Laat het smaken.

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch. Of gewoon, in virus-tijden, geen zin om nog naar de winkel te rijden. Voor dat soort momenten heb ik toch altijd wel dingetjes in de diepvriezer die meteen van pas komen.

Sint-Jacobsoestertjes bijvoorbeeld. Die smaken bijna zo lekker als verse, en voor noodgevallen en met een lekker sausje, zijn ze erg dankbaar. Ik maak er bijvoorbeeld een pasta mee waar ook onverwachte gasten heerlijk mee verwend kunnen worden. Met wat sjalotjes en wat erwtjes bij, wat Gandaham, en een romig sausje is het een schot in de roos.

Bereiding

  1. Haal de Sint-Jacobsoestertjes uit de diepvriezer en laat heel even ontdooien.
  2. Snipper de sjalotjes fijn en trek de Gandaham in snippers.
  3. Fruit de sjalotjes met wat peper en zout in een beetje olijfolie.
  4. Voeg er de Sint-Jacobsoestertjes aan toe, en de soja-room, de uitgelekte erwtjes en de snippers Gandaham.
  5. Laat een vijftal minuutjes stoven.
  6. Kook de pasta (volgens gaar-tijd) al dente, giet ze af en doe ze bij de pasta.
  7. Voeg voor het serveren de gemalen kaas onder de pasta.
  8. Werk af met fijngesneden bieslook.

Dresseren

  1. Serveer in een grote pot op tafel, en laat iedereen zichzelf naar hartenlust bedienen.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer