Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch. Of gewoon, in virus-tijden, geen zin om nog naar de winkel te rijden. Voor dat soort momenten heb ik toch altijd wel dingetjes in de diepvriezer die meteen van pas komen.

Sint-Jacobsoestertjes bijvoorbeeld. Die smaken bijna zo lekker als verse, en voor noodgevallen en met een lekker sausje, zijn ze erg dankbaar. Ik maak er bijvoorbeeld een pasta mee waar ook onverwachte gasten heerlijk mee verwend kunnen worden. Met wat sjalotjes en wat erwtjes bij, wat Gandaham, en een romig sausje is het een schot in de roos.

Bereiding

  1. Haal de Sint-Jacobsoestertjes uit de diepvriezer en laat heel even ontdooien.
  2. Snipper de sjalotjes fijn en trek de Gandaham in snippers.
  3. Fruit de sjalotjes met wat peper en zout in een beetje olijfolie.
  4. Voeg er de Sint-Jacobsoestertjes aan toe, en de soja-room, de uitgelekte erwtjes en de snippers Gandaham.
  5. Laat een vijftal minuutjes stoven.
  6. Kook de pasta (volgens gaar-tijd) al dente, giet ze af en doe ze bij de pasta.
  7. Voeg voor het serveren de gemalen kaas onder de pasta.
  8. Werk af met fijngesneden bieslook.

Dresseren

  1. Serveer in een grote pot op tafel, en laat iedereen zichzelf naar hartenlust bedienen.
  2. Er wordt wel gezegd dat bij vis witte wijn beter is, maar ik drink hier graag een lichte rode wijn bij. Of een mooie rosé.