EEN LEKKER ZOMERS SLAATJE MET MAATJES
Recept

Een lekker zomers slaatje met maatjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 250 g groene boontjes
  • 16 krielaardappeltjes
  • 16 trostomaatjes
  • 1 rode ui
  • 8 maatjes
  • Olijfolie
  • Balsamico
  • Peper en zout
EEN LEKKER ZOMERS SLAATJE MET MAATJES

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de boontjes en de aardappeltjes beetgaar.

2 / 8

Snij de aardappeltjes in kwartjes.

3 / 8

Snij ook de trostomaatjes in kwartjes.

4 / 8

Snij de rode ui in flinterdunne ringen.

5 / 8

Snij de maatjes in plakjes.

6 / 8

Meng alles door elkaar.

7 / 8

Besprenkel alles met balsamico en olijfolie.

8 / 8

Kruid af met peper en zout.

Laat het smaken.

Ze zijn er weer, de zalige maatjes. Ik vind Hollandse maatjes echt ontzettend lekker. Puur, met wat uitjes bij zijn ze al lekker. Maar zeker ook in dit heerlijke slaatje. Ideaal voor de zomerse weken die er nu aankomen!

Bereiding

  1. Kook de boontjes en de aardappeltjes beetgaar.
  2. Snij de aardappeltjes in kwartjes.
  3. Snij ook de trostomaatjes in kwartjes.
  4. Snij de rode ui in flinterdunne ringen.
  5. Snij de maatjes in plakjes.
  6. Meng alles door elkaar.
  7. Besprenkel alles met balsamico en olijfolie.
  8. Kruid af met peper en zout.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer