MAKKELIJKE RAVIOLI MET VIER KAZEN (OF MEER)
Recept

Makkelijke ravioli met vier kazen (of meer)

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 wontonvelletjes (6 per persoon) liefst de ronde, maar vierkante kan natuurlijk ook
  • Een brik passata di pommodore van 500 g
 
Voor de vulling
 
  • Enkele lepels ricottakaas
  • Een stukje Cabrales (Spaanse blauwe kaas, maar andere blauwe kazen kunnen evengoed)
  • Een stukje Comtékaas
  • Een stukje Parmesaan
  • Drie sjalotjes, fijngesnipperd
  • Een takje tijm
  • Enkele takjes bieslook
  • 3 el gehakte cashewnoten
MAKKELIJKE RAVIOLI MET VIER KAZEN (OF MEER)

Voor de vulling

5 stappen

1 / 5

Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze op een zacht vuurtje glazig in een beetje olijfolie samen met de tijmblaadjes

2 / 5

Voeg de blauwe kaas toe, samen met de geraspte comté en Parmezaan en laat zachtjes smelten

3 / 5

Zet het vuur uit, en roer de de ricotta onder samen met de gehakte nootjes en de fijngesnipperde bieslook.

4 / 5

Voeg er, naar smaak, nog een paar flinke draaien van de pepermolen aan toe

5 / 5

Laat afkoelen

Het vullen

6 stappen

1 / 6

Spreidt twaalf wontonvelletjes uit op een licht bebloemd werkvlak

2 / 6

Leg in het midden van elk velletje een eetlepel van de vulling

3 / 6

Maak de randjes een beetje vochtig en smeer eventueel in met een losgeklopt eitje om beter te plakken

4 / 6

Leg bovenop elk velletje met vulling een tweede vel

5 / 6

De randjes mooi aandrukken, vooral zien dat er geen lucht in de raviolis achterblijft, en eventueel met een vork mooie karteltjes inmaken

6 / 6

Enkele minuutjes in kokend water  (opgelet, ze zijn sneller gaar dan je denkt)

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer in een diep bord de drie grote ravioli’s

2 / 3

Serveren met de opgewarmde (en naar smaak bijgekruide) passata.

3 / 3

Strooi er nog maar wat extra parmesaan over, om lekker te overdrijven

Laat het smaken.

Als er één ding is dat ik saai vind, dan is het wel exact recepten volgen uit een boek. Dat klinkt nu een beetje dwaas wellicht, omdat ik zelf ook een kookboek uitheb, en jullie hier ook elke week een receptje voorschotel. Maar ik wil jullie van harte aanbevelen om zelf ook zoveel mogelijk te experimenteren en uw goesting te doen in de keuken. Enkel bij patisserie zijn hoeveelheden echt van levensbelang, maar verder doe je toch gewoon waar je zin in hebt. Alles is toch weer een variatie op iets anders en heilige huisjes bestaan er voor mij niet. Het een experiment zal geslaagder zijn dan het andere, maar de beste gerechten ontstaan gewoon door te durven.

Wat experimenteren betreft heb ik zo m’n periodes. Dan wil ik plots allerlei kroketten maken, met de meest traditionele maar ook gewaagde vullingen. Of ik zit in een hamburgerperiode, en probeer de gekste combinaties van vlees, kaas, groentjes en dressing, om de hamburgertjes wat op te pimpen. En laatst zat ik in een ravioliperiode. Bij ons in de supermarkt vond ik in de koelafdeling pakjes verse wontonvellen, in de meeste winkels zal je ze ook in de diepvriesafdeling terugvinden. Ik weet wel dat Italianen hun pasta zelf maken, en al zeker geen Aziatisch deeg gebruiken, maar het resultaat is voor mij net zo lekker, en zo makkelijk. Ik zou zeggen: niet serveren aan hele koosjere Italiaanse vrienden, maar voor de rest: don’t worry en gewoon doen.

Deze ravioli heb ik gemaakt met restjes uit de frigo. We hadden twee dagen voordien een lekkere kaasschotel gegeten, en de overschot had ook al een paar dagen bij het ontbijt op tafel gestaan. Maar er was nog over. Dan maar een lekker smeuïge vulling gemaakt voor in de wontonvelletjes. Her resultaat was een heerlijke vier-kazenvulling waar ik wat gestoofde sjalotjes, verse tijm en bieslook en wat gehakte cashewnootjes aan toevoegde. In een wip klaar en perfect lunchmateriaal!

Bereiding

Voor de vulling

  1. Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze op een zacht vuurtje glazig in een beetje olijfolie samen met de tijmblaadjes
  2. Voeg de blauwe kaas toe, samen met de geraspte comté en Parmezaan en laat zachtjes smelten
  3. Zet het vuur uit, en roer de de ricotta onder samen met de gehakte nootjes en de fijngesnipperde bieslook.
  4. Voeg er, naar smaak, nog een paar flinke draaien van de pepermolen aan toe
  5. Laat afkoelen

Het vullen

  1. Spreidt twaalf wontonvelletjes uit op een licht bebloemd werkvlak
  2. Leg in het midden van elk velletje een eetlepel van de vulling
  3. Maak de randjes een beetje vochtig en smeer eventueel in met een losgeklopt eitje om beter te plakken
  4. Leg bovenop elk velletje met vulling een tweede vel
  5. De randjes mooi aandrukken, vooral zien dat er geen lucht in de raviolis achterblijft, en eventueel met een vork mooie karteltjes inmaken
  6. Enkele minuutjes in kokend water  (opgelet, ze zijn sneller gaar dan je denkt)

Dresseren

  1. Serveer in een diep bord de drie grote ravioli’s
  2. Serveren met de opgewarmde (en naar smaak bijgekruide) passata.
  3. Strooi er nog maar wat extra parmesaan over, om lekker te overdrijven

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer