Als er één ding is dat ik saai vind, dan is het wel exact recepten volgen uit een boek. Dat klinkt nu een beetje dwaas wellicht, omdat ik zelf ook een kookboek uitheb, en jullie hier ook elke week een receptje voorschotel. Maar ik wil jullie van harte aanbevelen om zelf ook zoveel mogelijk te experimenteren en uw goesting te doen in de keuken. Enkel bij patisserie zijn hoeveelheden echt van levensbelang, maar verder doe je toch gewoon waar je zin in hebt. Alles is toch weer een variatie op iets anders en heilige huisjes bestaan er voor mij niet. Het een experiment zal geslaagder zijn dan het andere, maar de beste gerechten ontstaan gewoon door te durven.
Wat experimenteren betreft heb ik zo m’n periodes. Dan wil ik plots allerlei kroketten maken, met de meest traditionele maar ook gewaagde vullingen. Of ik zit in een hamburgerperiode, en probeer de gekste combinaties van vlees, kaas, groentjes en dressing, om de hamburgertjes wat op te pimpen. En laatst zat ik in een ravioliperiode. Bij ons in de supermarkt vond ik in de koelafdeling pakjes verse wontonvellen, in de meeste winkels zal je ze ook in de diepvriesafdeling terugvinden. Ik weet wel dat Italianen hun pasta zelf maken, en al zeker geen Aziatisch deeg gebruiken, maar het resultaat is voor mij net zo lekker, en zo makkelijk. Ik zou zeggen: niet serveren aan hele koosjere Italiaanse vrienden, maar voor de rest: don’t worry en gewoon doen.
Deze ravioli heb ik gemaakt met restjes uit de frigo. We hadden twee dagen voordien een lekkere kaasschotel gegeten, en de overschot had ook al een paar dagen bij het ontbijt op tafel gestaan. Maar er was nog over. Dan maar een lekker smeuïge vulling gemaakt voor in de wontonvelletjes. Her resultaat was een heerlijke vier-kazenvulling waar ik wat gestoofde sjalotjes, verse tijm en bieslook en wat gehakte cashewnootjes aan toevoegde. In een wip klaar en perfect lunchmateriaal!
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer
Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer
Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer
Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer
Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer