Mijn pittige Indische curry met kip
Recept

Mijn pittige Indische curry met kip

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 ui
  • 2 el kurkuma
  • 1 Spaans pepertje
  • 2 grote kippenfilets
  • 2 el Indiase currypasta
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 courgette
  • 12 krieltjes
  • Een handvol koriander
  • Plantaardige olie
Mijn pittige Indische curry met kip

Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik. Zo ver gaan we het met dit recept uiteraard niet drijven. Dit is gewoon een heel snelle maar lekkere manier om een Indische curry te bereiden. Je maakt die natuurlijk zo heet als je zelf wilt. De kip, de krieltjes en de courgette vormen hier samen met de currypasta en de kokosmelk een lekkere curry. Misschien niet honderd procent volgens de regels van de Indiase keuken, want daar nemen ze vaak uitgebreid de tijd om hun gerechten lekker lang te laten sudderen, en maken ze hun kruidenmengelingen van a tot z zelf, maar het resultaat is wel erg lekker. Je kunt alle kruiden extra toevoegen om het nog pittiger te maken, maar dat moet je dus naar je eigen smaak doen.   Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de ui in eerder grote stukken en bak glazig met de kurkuma en het gehakte pepertje in plantaardige olie in de wok.

2 / 8

Haal even uit de wok wanneer de uien glazig zijn.

3 / 8

Snij de kip in kleine stukjes en wok met wat extra plantaardige olie.

4 / 8

Voeg de uien, de currypasta en de kokosmelk toe.

5 / 8

Snij de courgette in kleine blokjes en voeg die ook toe.

6 / 8

Stoom of kook de krieltjes en voeg die ook toe.

7 / 8

Laat op een rustig vuurtje een kleine 10 minuten pruttelen.

8 / 8

Werk af met veel fijngehakte koriander.

Laat het smaken.

Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik. Zo ver gaan we het met dit recept uiteraard niet drijven. Dit is gewoon een heel snelle maar lekkere manier om een Indische curry te bereiden. Je maakt die natuurlijk zo heet als je zelf wilt.

De kip, de krieltjes en de courgette vormen hier samen met de currypasta en de kokosmelk een lekkere curry. Misschien niet honderd procent volgens de regels van de Indiase keuken, want daar nemen ze vaak uitgebreid de tijd om hun gerechten lekker lang te laten sudderen, en maken ze hun kruidenmengelingen van a tot z zelf, maar het resultaat is wel erg lekker. Je kunt alle kruiden extra toevoegen om het nog pittiger te maken, maar dat moet je dus naar je eigen smaak doen.

Bereiding

  1. Snij de ui in eerder grote stukken en bak glazig met de kurkuma en het gehakte pepertje in plantaardige olie in de wok.
  2. Haal even uit de wok wanneer de uien glazig zijn.
  3. Snij de kip in kleine stukjes en wok met wat extra plantaardige olie.
  4. Voeg de uien, de currypasta en de kokosmelk toe.
  5. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg die ook toe.
  6. Stoom of kook de krieltjes en voeg die ook toe.
  7. Laat op een rustig vuurtje een kleine 10 minuten pruttelen.
  8. Werk af met veel fijngehakte koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer