Mijn pittige Indische curry met kip

Ik was al twee keer op reis in India, en de keuken is daar soms echt niet te doen pittig. Dan vraag je op restaurant iets “mild” en dan sta je evengoed van je keel tot je schoenzolen in de fik. Zo ver gaan we het met dit recept uiteraard niet drijven. Dit is gewoon een heel snelle maar lekkere manier om een Indische curry te bereiden. Je maakt die natuurlijk zo heet als je zelf wilt.

De kip, de krieltjes en de courgette vormen hier samen met de currypasta en de kokosmelk een lekkere curry. Misschien niet honderd procent volgens de regels van de Indiase keuken, want daar nemen ze vaak uitgebreid de tijd om hun gerechten lekker lang te laten sudderen, en maken ze hun kruidenmengelingen van a tot z zelf, maar het resultaat is wel erg lekker. Je kunt alle kruiden extra toevoegen om het nog pittiger te maken, maar dat moet je dus naar je eigen smaak doen.

 

Bereiding

  1. Snij de ui in eerder grote stukken en bak glazig met de kurkuma en het gehakte pepertje in plantaardige olie in de wok.
  2. Haal even uit de wok wanneer de uien glazig zijn.
  3. Snij de kip in kleine stukjes en wok met wat extra plantaardige olie.
  4. Voeg de uien, de currypasta en de kokosmelk toe.
  5. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg die ook toe.
  6. Stoom of kook de krieltjes en voeg die ook toe.
  7. Laat op een rustig vuurtje een kleine 10 minuten pruttelen.
  8. Werk af met veel fijngehakte koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner