MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
Recept

MOWI PURE baron met asperges en nieuwe aardappeltjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 MOWI PURE Baron zalmhaasjes van 220 gr.
  • Een bosje krulpeterselie
  • Enkele lepels panko
  • Enkele lepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el mosterd (saffraan-mosterd of andere)
  • Het wit van een ei
  • Olijfolie, peper en zout
  • 12 asperges
  • 6 grote nieuwe aardappelen
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter.

2 / 8

Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges.

3 / 8

Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.

4 / 8

Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas.

5 / 8

Meng deze kruidenmengeling het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie.

6 / 8

Afkruiden met peper en zout.

7 / 8

Beleg de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met de kruidenmengeling.

8 / 8

Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 graden.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Leg de MOWI PURE Baron in het midden, zet er de asperges en de aardappelen rechtop naast, zoals op de foto. Dat geeft een bijzonder feestelijk en luxueus effect.

Laat het smaken.

Ik ben een grote fan van mooie, eerlijke producten in de keuken. En sorry voor de flauwe woordspeling, maar dit is werkelijk het neusje van de zalm als het over zalm gaat. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden.

MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

Ik heb het behoorlijk simpel maar wel feestelijk gehouden, want de ster in dit gerecht moest voor mij sowieso de MOWI PURE Baron zalm zijn, maar gecombineerd met nieuwe patatjes en lekkere asperges, is dit een absoluut feestgerecht. De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter.
  2. Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges.
  3. Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.
  4. Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas.
  5. Meng deze kruidenmengeling het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie.
  6. Afkruiden met peper en zout.
  7. Beleg de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met de kruidenmengeling.
  8. Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 graden.

Dresseren

  1. Leg de MOWI PURE Baron in het midden, zet er de asperges en de aardappelen rechtop naast, zoals op de foto. Dat geeft een bijzonder feestelijk en luxueus effect.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer