MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
Recept

MOWI PURE baron met asperges en nieuwe aardappeltjes #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 MOWI PURE Baron zalmhaasjes van 220 gr.
  • Een bosje krulpeterselie
  • Enkele lepels panko
  • Enkele lepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el mosterd (saffraan-mosterd of andere)
  • Het wit van een ei
  • Olijfolie, peper en zout
  • 12 asperges
  • 6 grote nieuwe aardappelen
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter.

2 / 8

Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges.

3 / 8

Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.

4 / 8

Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas.

5 / 8

Meng deze kruidenmengeling het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie.

6 / 8

Afkruiden met peper en zout.

7 / 8

Beleg de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met de kruidenmengeling.

8 / 8

Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 graden.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Leg de MOWI PURE Baron in het midden, zet er de asperges en de aardappelen rechtop naast, zoals op de foto. Dat geeft een bijzonder feestelijk en luxueus effect.

Laat het smaken.

Ik ben een grote fan van mooie, eerlijke producten in de keuken. En sorry voor de flauwe woordspeling, maar dit is werkelijk het neusje van de zalm als het over zalm gaat. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden.

MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

Ik heb het behoorlijk simpel maar wel feestelijk gehouden, want de ster in dit gerecht moest voor mij sowieso de MOWI PURE Baron zalm zijn, maar gecombineerd met nieuwe patatjes en lekkere asperges, is dit een absoluut feestgerecht. De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab
MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter.
  2. Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges.
  3. Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.
  4. Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas.
  5. Meng deze kruidenmengeling het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie.
  6. Afkruiden met peper en zout.
  7. Beleg de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met de kruidenmengeling.
  8. Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 graden.

Dresseren

  1. Leg de MOWI PURE Baron in het midden, zet er de asperges en de aardappelen rechtop naast, zoals op de foto. Dat geeft een bijzonder feestelijk en luxueus effect.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer