MOWI PURE baron met asperges & nieuwe aardappeltjes #collab

Ik ben een grote fan van mooie, eerlijke producten in de keuken. En sorry voor de flauwe woordspeling, maar dit is werkelijk het neusje van de zalm als het over zalm gaat. MOWI is de grootste producent ter wereld als het over Atlantische zalm gaat. De MOWI PURE Baron wordt gekweekt met het allergrootste respect voor de vis en de natuur. Deze zalmen groeien op in de ijskoude fjorden in Noorwegen, waar ze met alle respect en zorg groot en sterk kunnen worden.

Al 50 jaar zijn dit de beste gekweekte zalmen die je je voorstellen kunt, en niet voor niks hebben ze een ASC logo gekregen, wat wil zeggen dat ze gekweekt worden met het grootste respect voor de natuur. MOWI zalm is dan ook het resultaat van jarenlange kweek met de beste, sterkste en meest resistente bloedlijn. Met een uniek DNA dat van generatie op generatie wordt doorgegeven in speciaal geselecteerde kwekerijen. Een unieke zalm die zijn gelijke niet kent. MOWI heeft de hele keten in handen, van begin tot eind. Dat zorgt voor een perfecte traceerbaarheid. Het is een premium Scandinavisch kwaliteitsproduct waarmee ik erg graag aan de slag ga in de keuken.

Ik heb het behoorlijk simpel maar wel feestelijk gehouden, want de ster in dit gerecht moest voor mij sowieso de MOWI PURE Baron zalm zijn, maar gecombineerd met nieuwe patatjes en lekkere asperges, is dit een absoluut feestgerecht. De MOWI PURE Baron zalm is verkrijgbaar bij o.a. Colruyt, Spar, Okay en Collect & Go.

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij ze in stukjes van een viertal centimeter.
  2. Schil de nieuwe aardappelen en snij ze in dikke balkjes, ook van zo’n 4 centimeter, en snij die vervolgens in blokjes die ongeveer even hoog zijn als de asperges.
  3. Stoom of kook de asperges en de aardappelen al dente.
  4. Hak de krulpeterselie fijn, doe er de panko bij, en de Parmezaanse kaas.
  5. Meng deze kruidenmengeling het wit van één ei, een lepel mosterd (ik heb saffraan-mosterd gebruikt, wat het recept nog lekkerder en luxueuzer maakt) en een beetje olijfolie.
  6. Afkruiden met peper en zout.
  7. Beleg de MOWI PURE Baron zalmhaasjes met de kruidenmengeling.
  8. Plaats een klein kwartiertje in de voorverwarmde oven van 170 graden.

Dresseren

  1. Leg de MOWI PURE Baron in het midden, zet er de asperges en de aardappelen rechtop naast, zoals op de foto. Dat geeft een bijzonder feestelijk en luxueus effect.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay