Noedels met rundsplakjes en cashewnoten
Recept

Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een duimdik stuk gember
  • Een chilipepertje
  • Twee citroengrasstengels
  • Twee lookteentjes
  • Een handvol koriander, met steeltjes en al.
  • Een el plantaardige olie
  • 3 el cassonade
  • 4 el sojasaus
  • 150 cl rundsbouillon
  • 1 el plantaardige olie
  • 5kruiden-mengsel
  • 500 gr steak
  • Een handvol cashewnoten
  • 300 gram noedels
Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij je steaks in dunne plakjes van 1 cm dik, bak ze met een lepel hete olie in de wok kort aan. Haal ze uit de wok.

2 / 7

Cutter de gember, het pepertje, de citroengrasstengels (waar je het harde deel onderaan hebt afgesneden), de lookteentjes en drie kwart van de koriander met een el olie fijn, tot je een mooie pasta hebt.

3 / 7

Bak die in de wok met een flinke snuif van de 5kruidenmengeling.

4 / 7

Voeg na twee minuutjes de sojasaus en de rundsbouillon toe, alsook de suiker.

5 / 7

Laat een minuutje of drie inkoken.

6 / 7

Voeg het rundsvlees en de cashewnoten toe, zet het vuur iets lager.

7 / 7

Kook intussen je noedels gaar en meng die uiteindelijk onder de saus. Werk af met wat korianderblaadjes.

Laat het smaken.

Noedels (genoemd naar het Duitse Nudel, wat pasta betekent) zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg en gekookt worden in water. In veel Aziatische landen eten mensen het dagelijks omdat het gewoon erg voedzaam en lekker is. Maar ook in Italië is het natuurlijk basisvoedsel, al noemen ze het daar natuurlijk pasta. Dit is een zelfbedacht recept van noedels met rundslapjes. Veel makkelijker dan je denkt, en zeker zo lekker en gezond als de nummer 34 en 72 van bij de afhaal-Chinees.

Bereiding

  1. Snij je steaks in dunne plakjes van 1 cm dik, bak ze met een lepel hete olie in de wok kort aan. Haal ze uit de wok.
  2. Cutter de gember, het pepertje, de citroengrasstengels (waar je het harde deel onderaan hebt afgesneden), de lookteentjes en drie kwart van de koriander met een el olie fijn, tot je een mooie pasta hebt.
  3. Bak die in de wok met een flinke snuif van de 5kruidenmengeling.
  4. Voeg na twee minuutjes de sojasaus en de rundsbouillon toe, alsook de suiker.
  5. Laat een minuutje of drie inkoken.
  6. Voeg het rundsvlees en de cashewnoten toe, zet het vuur iets lager.
  7. Kook intussen je noedels gaar en meng die uiteindelijk onder de saus. Werk af met wat korianderblaadjes.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer