Noedels met rundsplakjes en cashewnoten

Noedels (genoemd naar het Duitse Nudel, wat pasta betekent) zijn eetwaren die gemaakt worden van ongerezen deeg en gekookt worden in water. In veel Aziatische landen eten mensen het dagelijks omdat het gewoon erg voedzaam en lekker is. Maar ook in Italië is het natuurlijk basisvoedsel, al noemen ze het daar natuurlijk pasta. Dit is een zelfbedacht recept van noedels met rundslapjes. Veel makkelijker dan je denkt, en zeker zo lekker en gezond als de nummer 34 en 72 van bij de afhaal-Chinees.

Bereiding

  1. Snij je steaks in dunne plakjes van 1 cm dik, bak ze met een lepel hete olie in de wok kort aan. Haal ze uit de wok.
  2. Cutter de gember, het pepertje, de citroengrasstengels (waar je het harde deel onderaan hebt afgesneden), de lookteentjes en drie kwart van de koriander met een el olie fijn, tot je een mooie pasta hebt.
  3. Bak die in de wok met een flinke snuif van de 5kruidenmengeling.
  4. Voeg na twee minuutjes de sojasaus en de rundsbouillon toe, alsook de suiker.
  5. Laat een minuutje of drie inkoken.
  6. Voeg het rundsvlees en de cashewnoten toe, zet het vuur iets lager.
  7. Kook intussen je noedels gaar en meng die uiteindelijk onder de saus. Werk af met wat korianderblaadjes.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner