“Van Passie Tot Perfectie” is de naam van het kookprogramma dat ik samen met Roger van Damme maak op kookzender njam! Het opzet is simpel: ik maak gerechten van deze foodblog Would Be Chef. Mijn goede vriend, topchef Roger van Damme helpt mee met het koken, hij geeft mij tussendoor tips om mijn gerecht nog verfijnder en lekkerder te maken, en voegt er links en rechts wat ingrediënten aan toe, en werkt het gerecht uiteindelijk af op sterrenniveau.
In de eerste aflevering vandaag maakten we Thaise vol-au-vent. Dat recept staat sowieso al op deze site. Maar ik deel graag met jullie het recept zoals we dat maakten op TV. Je hebt net iets meer ingrediënten nodig dan in mijn eigen originele recept, maar geloof me: het is waanzinnig lekker. En ziet het er ook niet prachtig uit?
“Van Passie Tot Perfectie”, kookprogramma van Sven Ornelis en Roger van Damme, Njam!TV, elke zondag een nieuwe aflevering om 08:30, 16:30 en 22:40. Voor meer informatie surf naar www.njam.tv
Serveer de Thaise vol-au-vent met een bladerdeegkoekje, een kruidenslaatje en het krokant gebakken kippenvel.
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer