Ik geef het graag toe: ik ben laat, rijkelijk laat zelfs, met het ontdekken van de Airfryer. Zeker omdat ik de voorbije acht jaren zo met gezond eten ben bezig geweest, is het raar dat ik dit toestel niet eerder in huis heb gehaald. Terwijl de Airfryer natuurlijk vooral bekend is geworden als een apparaat waarmee je op een veel gezondere manier frietjes en kroketjes kunt bakken.
Maar onlangs vroegen de mensen van Philips mij of ik hun grootste Airfryer niet eens uit wou proberen. En dus niet enkel om frietjes te maken. Dit toestel is namelijk ontzettend veelzijdig. Het is dus niet ‘enkel’ een vervanger van een friteuse om gezonder te frituren. Je kan er zoveel meer mee doen. Het laat je eigenlijk toe om elke dag op een snelle manier heerlijke maaltijden te bereiden, knapperig van smaak, voor het hele gezin.
Kijk dat vond ik wel een uitdaging. En toegegeven, ik ben overtuigd. Gerechten zijn knapperig van smaak en bevatten tot 90% minder vet. De Airfryer gebruikt namelijk warme lucht om te frituren of bakken. Je voegt weinig of geen toegevoegde olie toe, en dankzij de TwinTurbostar technologie worden zelfs vetten verwijderd.
Je kunt met de Airfryer XXL je favoriete gerechten grillen, bakken en zelfs roosteren, dankzij de handige bijkomende accessoires zoals een grillbodem, een pizzaplaat en een bakvorm. Ik heb me de voorbije weken echt flink ingelezen, en heel veel toffe filmpjes op Youtube bekeken, en ik moet zeggen: het is echt indrukwekkend wat je allemaal met dit toestel kunt doen. Het gaat snel en makkelijk, en het is gezond. De Philips Chef in Nederland bijvoorbeeld heeft superveel toffe recepten.
https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-philips-airfryer-xxl/
Zelf heb ik Oosterse vleesspiesjes gemaakt met een lekkere dipsaus. Door krenten en pijnboompitjes aan het gehakt toe te voegen, maar ook lekkere verse kruiden en de Oosterse kruidenmengeling Ras-El-Hanout krijgen je spiesjes een hele lekkere textuur. En het dipsausje met o.a. limoen en yoghurt is perfect om het pittige van het vlees wat te verfrissen.
Klik hier en surf naar de Philips website om alles te ontdekken van de Airfryer XXL!
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer