Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 niet al te grote pompoen
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Verse salie
  • Een blokje Stiltonkaas
  • Peper, zout, cayennepeper
Opgevulde pompoen

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.

2 / 11

Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

3 / 11

Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.

4 / 11

Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.

5 / 11

Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.

6 / 11

Bak het gehakt mee met de ui.

7 / 11

Voeg de fijngesnipperde salie toe.

8 / 11

Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.

9 / 11

Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.

10 / 11

Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.

11 / 11

Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Laat het smaken.

Halloween is weer daar, en dan zijn de pompoenen ook weer massaal verkrijgbaar. Niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente.

Filip, de man van Sylvie, de producer van onze ochtendshow op Joe kweekt zelf pompoenen en ze had er vorige week voor alle leden van ons ochtendteam enkele meegebracht. Kleinere langwerpige groene, maar ook grotere exemplaren. En met zo’n mooie grote oranje pompoen ben ik aan de slag gegaan. Die heb ik lekker opgevuld met lamsgehakt en blauwe kaas, en die hebben we dan heerlijk met z’n tweetjes uitgelepeld op een mooie herfstavond met een kruidig glaasje rood bij.

Bereiding

  1. Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.
  2. Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.
  4. Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.
  5. Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.
  6. Bak het gehakt mee met de ui.
  7. Voeg de fijngesnipperde salie toe.
  8. Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.
  9. Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.
  10. Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.
  11. Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer