Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 niet al te grote pompoen
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Verse salie
  • Een blokje Stiltonkaas
  • Peper, zout, cayennepeper
Opgevulde pompoen

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.

2 / 11

Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

3 / 11

Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.

4 / 11

Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.

5 / 11

Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.

6 / 11

Bak het gehakt mee met de ui.

7 / 11

Voeg de fijngesnipperde salie toe.

8 / 11

Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.

9 / 11

Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.

10 / 11

Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.

11 / 11

Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Laat het smaken.

Halloween is weer daar, en dan zijn de pompoenen ook weer massaal verkrijgbaar. Niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente.

Filip, de man van Sylvie, de producer van onze ochtendshow op Joe kweekt zelf pompoenen en ze had er vorige week voor alle leden van ons ochtendteam enkele meegebracht. Kleinere langwerpige groene, maar ook grotere exemplaren. En met zo’n mooie grote oranje pompoen ben ik aan de slag gegaan. Die heb ik lekker opgevuld met lamsgehakt en blauwe kaas, en die hebben we dan heerlijk met z’n tweetjes uitgelepeld op een mooie herfstavond met een kruidig glaasje rood bij.

Bereiding

  1. Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.
  2. Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.
  4. Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.
  5. Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.
  6. Bak het gehakt mee met de ui.
  7. Voeg de fijngesnipperde salie toe.
  8. Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.
  9. Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.
  10. Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.
  11. Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer