Orecchiette met tonijn en kappertjes

Een hele makkelijke pasta is deze verse orecchiette met tonijn. Je kunt dit gerecht ook maken met andere verse of gedroogde pasta, maar ik vind deze wel erg geschikt om de smaken op te nemen.

 Met lekker veel look, twee kleine sjalotjes, drie blikjes tonijn, wat kappertjes, lekkere pasata, een klein blikje tomatenpuree en een glas rode wijn maak je een simpele maar heerlijke saus. Afkruiden met wat peper, zout en wat druppels tabasco en je zult zo genieten.

Doe daar wat verse basilicum bij en voor de liefhebbers wat parmesaan (al zullen de meeste Italiaanse chefs zeggen dat parmesaanse kaas en vis niet samen gaan, maar soit) heb je echt een mooie, absoluut niet dure, en wat mij betreft smakelijke pasta.

 

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes en pers de teentjes look. Stoof ze aan in wat olijfolie in een grote pan of zelfs een wok.
  2. Prak de tonijn en voeg toe aan de gestoofde sjalotjes. Zet het vuur zacht
  3. Voeg de pasata, de tomatenpuree en de rode wijn toe en laat zachtjes smoren.
  4. Afkruiden met peper, zout en tabasco. Voeg de kappertjes toe.
  5. Doe daar de verse orecchiette aan toe en laat een achttal minuutjes mee garen in de saus.
  6. Laat alles mooi reduceren, zodat je een mooie tonijnsaus hebt.
  7. Als de saus te dik wordt kan je nog wat extra rode wijn of water toevoegen
  8. Werk af met wat verse basilicum.
  9. Eventueel wat verse parmesaan